Bij de aankoop van een barrelsauna heeft u bij Welvaere de keuze om deze als zelfbouwpakket aan te schaffen en deze dan eigenhandig op te bouwen. Bent u handig en vindt het leuk om zelf een sauna op te bouwen of u wilt graag wat geld besparen? Dan is een zelfbouwpakket de perfecte uitkomst voor u!

Voor de echte klussers is het opbouwen van een buiten sauna gemakkelijk. Wij raden aan om de sauna met iemand anders te bouwen. Vele handen maken namelijk licht werk en het is erg fijn om een sauna met twee personen op te bouwen. Uit ervaring kunnen wij u vertellen dat het opbouwen van een sauna gemiddeld 1,5 dag in beslag neemt. Dit hangt uiteraard af van het model wat u besteld en de opties die eraan toe te voegen zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk bij het bouwen van een barrelsauna, neem daarom voordat u aan het bouwen begint goed de bijgeleverde handleiding door.

Modellen

Bij Welvaere heeft u de keuze uit zes verschillende barrel sauna modellen die u geheel eigenhandig kunt opbouwen. Deze modellen variëren tussen de twee meter en de 4 meter. U kunt bij iedere barrel sauna kijken hoeveel mensen er ongeveer tegelijk in zouden kunnen. Dit kunt u perfect afstemmen met uw wensen. U kunt een zelfbouw barrel sauna zo mooi maken zoals u die zelf wilt. Wij bieden namelijk meerdere opties aan zoals het kiezen van een andere houtsoort of een houten deur in plaats van een glazen deur.

Onze zelfbouw barrel sauna's

Gereedschap

Als u begint met het bouwen van de zelfbouw sauna is het belangrijk dat u het juiste gereedschap bij de hand heeft. Heeft u dit niet dan kan dit tijdens het bouwen voor enig oponthoud zorgen. Met de volgende middelen kunt u gemakkelijk de barrel sauna monteren:

  • Waterpas;
  • Schroefmachine;
  • Hamer;
  • Moersleutels;
  • Zaag/Decoupeerzaag;
  • Ladder.

Ondergrond

Het is mogelijk om een buiten sauna op iedere plek in uw tuin te plaatsen. Wel adviseren wij de barrel sauna te plaatsen op een stevige ondergrond zoals stoeptegels of klinkers. Wanneer u de sauna op gras wilt plaatsen is het belangrijk om de balken waarop de sauna steunt te plaatsen op stevige ondergrond. Ook is het zeer belangrijk om te zorgen dat u de barrel sauna waterpas plaatst in uw tuin. Het is belangrijk om van te voren te bedenken op welke plaats de barrelsauna komt te staan en deze vrij te maken zodat u de sauna gemakkelijker op kunt bouwen. Wanneer de ondergrond van deze uitgekozen plek niet vlak is kunt u dit nog makkelijk doen voordat de sauna bij u bezorgd wordt, of wanneer u deze bij ons op komt halen.

Plaatsing

Wanneer de sauna eenmaal staat is het niet makkelijk om deze op een andere plaats te zetten. Voor dat u begint te bouwen moet u zich dan ook goed bedenken waar u de sauna geplaatst wilt hebben. Het is belangrijk om ook rekening te houden met eventuele opties op de barrel sauna. Zitten er raampjes in uw barrel sauna? Deze moeten natuurlijk het juiste uitzicht hebben. Daarnaast moet er van te voren ook bedacht worden naar welke kant de deur opent.

Sauna bouwen

Na vele voorbereidingen is het eindelijk tijd om de sauna te bouwen. U heeft de juiste locatie en ondergrond voorbereid en het zelfbouwpakket is in uw bezit. Wij adviseren om voordat u aan de bouw begint, de handleiding goed door te nemen zodat u weet wat u te wachten staat.

Om de sauna te bouwen moet u eerst de voeten op de juiste plaats neerzetten. Na het plaatsen van deze voeten kunt u gemakkelijk een paar dwarsbalken monteren zodat alles goed op zijn plaats blijft. Nadat dit goed gebeurd is kunt u de kopstukken monteren, als de kopstukken op zijn plaats staan is het zeer gemakkelijk om de sauna volledig dicht te bouwen met de dwarsbalken. Dit alles is zeer eenvoudig om te doen, het moeilijke gedeelte zit in het monteren van de deur, bankjes en de kachel. Neem hier dan ook uitgebreid de tijd voor.

Informatie

Sauna kachels

Met wat voor kachel gaat u uw barrel sauna opwarmen? Elektrisch of houtgestookt? Bekijk de details hier. Lees meer ...

Klantervaringen

Sauna & hottub besteld. prima afgeleverd en hebben er veel plezier van! Was een uitdaging om de pub over de schutting te tillen, maar is gelukt. Alles in 1 keer geleverd! Ik ben er heel blij mee. Dikke duim omhoog!

Chris / Van Google Plus

Heren, Dank voor de prettige verkoop van een geweldige hottub. Service na verkoop is super! De kachelstop smolt doordat er brandend hout op lag. Deze is meteen vervangen zonder kosten in rekening te brengen! Geweldig mannen! Dank daarvoor.. Wij genieten verder..

Outdoor en More / Van Google Plus
Meer klantervaringen

Verder lezen