Bij de aankoop van een barrelsauna heeft u bij Welvaere de keuze om deze als zelfbouwpakket aan te schaffen en deze dan eigenhandig op te bouwen. Bent u handig en vindt het leuk om zelf een sauna op te bouwen of u wilt graag wat geld besparen? Dan is een zelfbouwpakket de perfecte uitkomst voor u!

Voor de echte klussers is het opbouwen van een buiten sauna gemakkelijk. Wij raden aan om de sauna met iemand anders te bouwen. Vele handen maken namelijk licht werk en het is erg fijn om een sauna met twee personen op te bouwen. Uit ervaring kunnen wij u vertellen dat het opbouwen van een sauna gemiddeld 1,5 dag in beslag neemt. Dit hangt uiteraard af van het model wat u besteld en de opties die eraan toe te voegen zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk bij het bouwen van een barrelsauna, neem daarom voordat u aan het bouwen begint goed de bijgeleverde handleiding door.

Modellen

Bij Welvaere heeft u de keuze uit acht verschillende barrel sauna modellen die u geheel eigenhandig kunt opbouwen. Deze modellen variëren tussen de twee meter en de 4 meter. U kunt bij iedere barrel sauna kijken hoeveel mensen er ongeveer tegelijk in zouden kunnen. Dit kunt u perfect afstemmen met uw wensen. U kunt een zelfbouw barrel sauna zo mooi maken zoals u die zelf wilt. Wij bieden namelijk meerdere opties aan zoals het kiezen van een andere houtsoort of een houten deur in plaats van een glazen deur.

Onze zelfbouw barrel sauna's

Vanaf:  5.145,00

Een unieke sauna, dat is de Pûntsauna. Door zijn paraboolvormige dak heeft de sauna hetzelfde effect als een barrelsauna. De Pûntsauna is in zijn geheel wat ruimer opgezet waardoor er binnenin ook meer ruimte is. Met het prefab bouwpakket van Welvaere heeft u deze zeer unieke sauna straks misschien wel in uw eigen achtertuin staan. Zelf gebouwd en ontspanning om de hoek, wie wil dat nou niet?!

Meer informatie
Vanaf:  3.295,00

Een momentje voor jezelf creëer je gemakkelijk met dit bouwpakket van de Tønsauna 220. De sauna zet u doordat het een prefab bouwpakket is gemakkelijk in elkaar. Aan het einde van de dag zet je de kachel aan of u stookt deze op. U komt na de klusdag heerlijk tot rust door de warmte die als een warme deken om u heen valt.

Meer informatie
Vanaf:  3.595,00

De Tønsauna 250 biedt u de ontspanning waar u naar op zoek bent en is een blikvanger in uw achtertuin. Deze meest verkochte sauna van Welvaere kunt u gemakkelijk bouwen met het bouwpakket. Wij hebben alles voor u voorbereid zodat u snel kunt ontspannen in uw eigen sauna, na een dag klussen heeft u dat zeker verdient!

Meer informatie
Vanaf:  3.895,00

Een goede dag de handen uit de mouwen steken en u bouwt deze mooie Tønsauna 280 geheel zelf op. Deze sauna heeft de ideale lengte voor als u graag languit in de sauna wilt liggen. Sluit uw ogen en geniet van de warmte, u vergeet even alles om u heen en kunt in alle rust opladen voor de dagen die nog komen.

Meer informatie
Vanaf:  4.395,00

Een avondje ontspannen in de Tønsauna 330 is al snel geslaagd. Geniet van de heerlijke warmte, een opgieting en een knapperend vuurtje op de achtergrond. Dit is toch de perfecte setting als u wel wat ontspanning kunt gebruiken, dichtbij huis. Hoe leuk is het dan dat je deze sauna zelf hebt gebouwd?

Meer informatie
Vanaf:  4.495,00

De Tønsauna 330 heeft een zeer knusse uitstraling door de veranda aan de voorzijde. Deze sauna met extra binnenruimte bouwt u gemakkelijk met het speciale bouwpakket, dit bouwpakket is gereed voor gebruik en dus gemakkelijk te installeren. Op de veranda kunt u heerlijk afkoelen na een saunasessie, maar ook even uitrusten tijdens het bouwen van de sauna.

Meer informatie
Vanaf:  5.195,00

De ruimste barrelsauna van Welvaere is de Tønsauna 400. Uitgebreid met een ruime saunaruimte, kleedruimte en veranda aan de voorzijde. Een sauna die alle comfort biedt die u zich maar kan wensen. Het bouwen van deze sauna neemt door zijn grootte wel wat meer tijd in beslag. Maar hoe fijn is het, als u daarna heerlijk uit kunt rusten in uw eigen gebouwde sauna?  

Meer informatie
Vanaf:  1.995,00

Heerlijk ontspannen in je eigen sauna. Perfect voor de kleinere tuin of het kleinere budget. De Vikasauna is er speciaal voor jou. Een bijzonder fijne sauna met een totale lengte van 1 meter 60. Deze sauna kunt u zeer gemakkelijk zelf bouwen en wordt geleverd als volledig pakket!

Meer informatie

Gereedschap

Als u begint met het bouwen van de zelfbouw sauna is het belangrijk dat u het juiste gereedschap bij de hand heeft. Heeft u dit niet dan kan dit tijdens het bouwen voor enig oponthoud zorgen. Met de volgende middelen kunt u gemakkelijk de barrel sauna monteren:

  • Waterpas;
  • Schroefmachine;
  • Hamer;
  • Moersleutels;
  • Zaag/Decoupeerzaag;
  • Ladder.

Ondergrond

Het is mogelijk om een buiten sauna op iedere plek in uw tuin te plaatsen. Wel adviseren wij de barrel sauna te plaatsen op een stevige ondergrond zoals stoeptegels of klinkers. Wanneer u de sauna op gras wilt plaatsen is het belangrijk om de balken waarop de sauna steunt te plaatsen op stevige ondergrond. Ook is het zeer belangrijk om te zorgen dat u de barrel sauna waterpas plaatst in uw tuin. Het is belangrijk om van te voren te bedenken op welke plaats de barrelsauna komt te staan en deze vrij te maken zodat u de sauna gemakkelijker op kunt bouwen. Wanneer de ondergrond van deze uitgekozen plek niet vlak is kunt u dit nog makkelijk doen voordat de sauna bij u bezorgd wordt, of wanneer u deze bij ons op komt halen.

Plaatsing

Wanneer de sauna eenmaal staat is het niet makkelijk om deze op een andere plaats te zetten. Voor dat u begint te bouwen moet u zich dan ook goed bedenken waar u de sauna geplaatst wilt hebben. Het is belangrijk om ook rekening te houden met eventuele opties op de barrel sauna. Zitten er raampjes in uw barrel sauna? Deze moeten natuurlijk het juiste uitzicht hebben. Daarnaast moet er van te voren ook bedacht worden naar welke kant de deur opent.

Sauna bouwen

Na vele voorbereidingen is het eindelijk tijd om de sauna te bouwen. U heeft de juiste locatie en ondergrond voorbereid en het zelfbouwpakket is in uw bezit. Wij adviseren om voordat u aan de bouw begint, de handleiding goed door te nemen zodat u weet wat u te wachten staat.

Om de sauna te bouwen moet u eerst de voeten op de juiste plaats neerzetten. Na het plaatsen van deze voeten kunt u gemakkelijk een paar dwarsbalken monteren zodat alles goed op zijn plaats blijft. Nadat dit goed gebeurd is kunt u de kopstukken monteren, als de kopstukken op zijn plaats staan is het zeer gemakkelijk om de sauna volledig dicht te bouwen met de dwarsbalken. Dit alles is zeer eenvoudig om te doen, het moeilijke gedeelte zit in het monteren van de deur, bankjes en de kachel. Neem hier dan ook uitgebreid de tijd voor.

Informatie

Showroom

Wilt u graag onze barrel sauna's in persoon komen bekijken? Dat is mogelijk! Onze showroom, in het midden van Nederland, is vijf dagen in de week geopend. Lees hier meer…

Sauna kachels

Met wat voor kachel gaat u uw barrel sauna opwarmen? Elektrisch of houtgestookt? Bekijk de details hier. Lees meer ...

Klantervaringen

Sauna & hottub besteld. prima afgeleverd en hebben er veel plezier van! Was een uitdaging om de pub over de schutting te tillen, maar is gelukt. Alles in 1 keer geleverd! Ik ben er heel blij mee. Dikke duim omhoog!

Chris / Van Google Plus

Heren, Dank voor de prettige verkoop van een geweldige hottub. Service na verkoop is super! De kachelstop smolt doordat er brandend hout op lag. Deze is meteen vervangen zonder kosten in rekening te brengen! Geweldig mannen! Dank daarvoor.. Wij genieten verder..

Outdoor en More / Van Google Plus
Meer klantervaringen

Verder lezen