No items found.

Barrelsauna’s gemaakt in Nederland

De barrelsauna is populair. Het ‘ronde tonnetje’ met een sauna erin brengt een heus wellnessparadijs naar jouw eigen tuin. Dé plek om al jouw zorgen van de dag te vergeten, je ogen te sluiten en je te laten omarmen door de warmte. Verrijk je lichaam en geest met de intense warmte. Het is tijd om jouw tuindromen waar te maken en de plek voor de barrelsauna definitief te reserveren.

Kom onze barrelsauna's bekijken

De barrelsauna

De barrelsauna is Engels voor ‘sauna in een grote houten ton.’ Dit  type sauna komt oorspronkelijk uit het hoge noorden, Scandinavië. In deze landen is het dan ook heel normaal dat je een barrelsauna in de tuin, of zelfs op de werkvloer, ziet staan.

Een barrel sauna is altijd rond. Dit heeft alleen maar voordelen bij het verwarmen. De warmte kan namelijk niet in de hoeken blijven hangen van onze buitensauna’s en wordt beter gecirculeerd. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden om die heerlijke temperatuur te krijgen. En je creëert makkelijk dat gevoel van die warme deken om je heen. 

De barrel sauna kan elektrisch- of houtgestookt worden opgewarmd, bij beide kachels is het mogelijk om de  temperatuur tussen de 80 en 90 graden te krijgen. 

Daarom een barrelsauna in jouw tuin

  • Geniet op loopafstand van je woonkamer
  • Temperatuur is gemakkelijk te regelen
  • Een beter afweersysteem, gezonde huid en betere doorbloeding

Onze barrelsauna: De Tønsauna

Barrelsauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. Met een barrelsauna hoef je nooit meer een wellnessresort te bezoeken, dit heb je gewoon in je eigen achtertuin. Weg van de drukte van alledag was zelden zo bereikbaar en dichtbij. Zorgeloos ontspannen en de tijd voorbij laten glijden is dan helemaal niet moeilijk, dat gaat in een barrelsauna helemaal vanzelf.

Het ultieme wellnessgevoel met de barrelsauna

Met de barrelsauna transformeer je jouw tuin tot een plek van rust en ontspanning. Een oase van warmte, stilte en stoom. Of de zon nu schijnt, het water uit de lucht stroomt of tientallen sneeuwvlokjes je voetpad bedekken: elke dag wordt een dag om te genieten. Open de deur van je barrelsauna, zet je verstand op nul en laat alle spanning in je lijf vervagen.

Geef je gezondheid een boost

Zweten in de saunabarrelis niet alleen goed voor je huid maar heeft ook een zeer gunstig effect op de stofwisseling. Ook is een sauna goed voor mensen met spier of gewrichtsklachten door de warmte verminderen namelijk de pijnklachten.

Naast dat een barrelsauna een positieve werking heeft op het lichaam geldt dit ook voor de geest. Voor veel mensen is het moeilijk om volledig tot rust te komen, er blijft bij deze mensen nog van alles door het hoofd razen. Met de hulp van verschillende oliën en sauna accessoires en kruiden kun je de geest beter laten ontspannen.

Barrelsauna met houtkachel of infrarood

Een barrelsauna buiten in de tuin die houtgestookt of elektrisch is, is in veel opzichten veel prettiger dan een infrarood sauna in huis. In de barrelsauna ben je ver weg van alle geluiden en activiteiten die zich in het huis afspelen zo kun je zeker heerlijk ontspannen. Zodra je de barrelsauna uitstapt, bevind je je direct in de buitenlucht wat afkoelen tussen de sauna sessies door zeer eenvoudig maakt. In deze buitenlucht kun je dan langzaam afkoelen.

Volledig eigen sauna productie

Wij zijn de ontwerpers en makers van onze producten en daardoor kennen wij ze door en door. Bij Welvaere vind je meerdere productiehallen en fabrieken waar onze producten vorm krijgen. In Nijkerk vind je de productiehal voor onze Ducktub hottubs en in Putten staat onze fabriek voor de Tønsauna’s.

Gemiddeld worden er in onze Tønsauna fabriek zo’n 5 tot 7 sauna’s per week gemaakt en worden er 5 in de tuin gebouwd. Dat is namelijk hoe wij het meestal doen; de sauna komt als pakket uit de productie rollen en dan bouwt een team van saunabouwers deze in de tuin op.

Lees meer over onze productie

Persoonlijk advies in ons Experience Center

Bij Welvaere in Nijkerk langskomen is altijd feest - als je van een leuk gesprek en goede koffie houdt tenminste. Thee mag ook, of cola, of water, net waar jij zin in hebt. En het gesprek is niet alleen leuk, het is ook deskundig. Onze adviseurs Kevin, Sven, Bart & Joppe weten namelijk alles over onze producten.

En wil je even proefzitten of de kachel zelf aansteken? Ook dat is geen probleem. Dat is fijn, want wanneer je een hottub, sauna of spa koopt wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Je wilt er namelijk nog jaren, decennia, plezier van hebben. 

Kom naar ons Experience Center

Door ons gebouwd of zelf aan de slag

Niet voor niets kiest 95% van onze klanten voor deze optie; opbouw in de eigen tuin. ‘s Morgens komt een team van saunabouwers naar jouw tuin om de sauna op te bouwen op de gewenste plek.

Uniek in Nederland en België is dat wij de sauna geheel in jouw tuin opbouwen, als je kiest voor die optie. Wij hebben verschillende teams die de sauna in Nederland en België komen opbouwen. Perfect, want op deze manier nemen wij veel werk uit handen.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken en de sauna eigenhandig op te bouwen. Daarvoor is het wel belangrijk dat je handig en technisch aangelegd bent.


Sauna kopen bij Welvaere

Als je een buiten sauna kopen wil, is het een goed idee om langs te komen in ons Experience Center. Daar kun je jouw favoriete model Tønsauna in het echt bekijken, krijg je advies van onze ervaren adviseurs over een sauna kopen en maken we aan de hand van jouw wensen een offerte.

Is de offerte akkoord en wil je de sauna kopen? Dan ontvang je de aanbetalingsfactuur via de mail en gaan wij voor je aan de slag! Vlak voor levering krijg je de restfactuur en daarna kan je gaan ontspannen in eigen tuin!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Heb ik krachtstroom nodig voor een elektrische saunakachel?

Hoe snel is de sauna warm

Wat is het verschil tussen de standaard en comfort inrichting van de sauna?

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Welvaere

REMINDER • Het weekend staat weer voor de deur, dat is hét moment om te ontspannen. Alleen, samen met je partner, vrienden of familie. Wat jouw manier van ontspannen ook is, vergeet het niet te doen! #welvaere #withwelvaere #ontspannen #weekend #friday #buitenleven #buitenleveninspiratie #sauna #wellness #reminder #tuinleven

Lees het hele verhaal
bandb_bouwlust_winssen

Uitzicht vanuit onze sauna. Een mooie roze avondlucht. Wat een luxe om zo de avond te beginnen. Ontspannen in alle privacy. Als je in onze B&B komt slapen zou je dan ook van de wellness gebruik willen maken?

Lees het hele verhaal
la_lonneke

#wellness #crownplaza #elden #hottub #sauna

Lees het hele verhaal
Andrego.Cycling

I guess i take an other recovery session tonight.

Lees het hele verhaal
Vakantiegevoel365

#lovelyview #sauna #tønsauna #welvaere #garden #gardenview #happiness #relax #goodlife 🌿

Lees het hele verhaal
B&B Bouwlust
Winssen

De kachel brandt, onze gasten kunnen heerlijk gaan genieten van een relax weekend. Willen jullie ook in onze sauna?

Lees het hele verhaal
Erve Scherpzicht

Doorkijkjes van de heerlijke mini spa. Verscholen in het groen. Buiten ontspannen, onthaasten en genieten van de omgeving. Alles is houtgestookt. 🪵

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram