mountain

De ideale plek voor jouw buitensauna

Een sauna in de achtertuin is dé plek om te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en om even volledig te ontspannen. Hiervoor is het wel belangrijk dat jouw sauna op de perfecte plek staat, zodat je echt helemaal tot rust kan komen.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Bij het kiezen van de juiste locatie voor je buitensauna zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. In deze blog delen we tips om de ideale plek voor jouw sauna te bepalen.

1. Zorg voor privacy

Een buitensauna is een plek waar je volledig tot rust wilt komen, dus privacy is essentieel. Zoek naar een locatie in je tuin die buiten het zicht van buitenstaanders valt of creëer zelf een stukje privacy door middel van geplaatste begroeiing, hekken of privacyschermen.

2. Maak de weg begaanbaar

Je buitensauna wil je gemakkelijk kunnen bereiken. Hierbij speelt zowel de lengte als de kwaliteit van de weg ernaar toe mee. Zorg ervoor dat de weg makkelijk begaanbaar is. Het pad zal waarschijnlijk weleens nat worden, dus denk eraan dat ook in deze situatie het pad niet te glad of modderig wordt.

De gewenste afstand van huis naar de sauna is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je tuin. Heb jij een grote tuin? Dan is het maar net wat je fijn vindt. Waar sommige het liefst zo snel mogelijk in de sauna willen zitten, vinden sommige een wat grotere afstand juist prettig. Een korte wandeling vanuit je huis naar de sauna kan bijdragen aan het gevoel van ontsnapping en zorgt direct voor afkoeling.

3. Ga voor een stabiele ondergrond

Een waterpas, stabiele ondergrond is cruciaal voor de veiligheid en duurzaamheid van je buitensauna. Kies bij voorkeur voor een plek die gemakkelijk te egaliseren is. Houd ook rekening met de afwatering om te voorkomen dat regenwater zich ophoopt rondom de sauna. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor een stabiele ondergrond voor jouw Tønsauna vind je hier.

4. Houd rekening met toegang tot voorzieningen

Het is belangrijk dat jouw sauna toegang heeft tot de benodigde voorzieningen, afhankelijk van de door jouw gekozen opties. Heb je een houtgestookte kachel? Dan wil je het hout waarschijnlijk dicht in de buurt hebben. Als je voor een elektrisch verwarmde sauna hebt gekozen of als je voor de optie van LED-verlichting bent gegaan, heb je toegang tot elektriciteit nodig. Voor een elektrische kachel is krachtstroom nodig. Belangrijke punten om rekening mee te houden bij de plaatsing van jouw buitensauna dus.

5. Kies een sfeervolle omgeving

Wanneer het om de tuin gaat, is persoonlijke smaak natuurlijk belangrijk. Je wil dat de sauna een luxe toevoeging aan jouw tuin is. Kies een mooie plek uit waarbij de buitensauna past in de omgeving.

Heb jij voor een panoramaraam gekozen? Let er bij de plaatsing dan op dat je een plek kiest met een uitzicht waar je elke keer weer van kan genieten.

En dan.. ontspannen!

Bij het kiezen van de perfecte plek voor je buitensauna komen er dus een aantal factoren kijken. Door een locatie te kiezen die zowel voldoet aan jouw smaakvoorkeuren en praktische overwegingen kun je optimaal genieten van ontspanning en quality time in je eigen achtertuin. Tijd om de sauna in te stappen en te genieten van de rust!

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Tønsauna 280
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Babette
Stagiaire Marketing

Babette ✨onze marketingstagiaire✨ schrijft de handigste blogs die jou helpen bij het maken van een keuze voor wellness in eigen tuin!

Jouw eigen buitensauna?

Wil jij ook een buitensauna op jouw perfecte plek in de tuin? Kom langs en laat je adviseren in ons Experience Center!

Maak een afspraak

Bekijk deze blogs ook

3 dingen waar je op moet letten bij jouw tuininrichting!

Bekijken

Dagelijks ontspannen in je eigen wellnessparadijs

Bekijken

Welke ondergrond is het beste voor jouw Tønsauna?

Bekijken
Corner Icon