mountain

Dagelijks ontspannen in je eigen wellnessparadijs

In het prachtige Limburg genieten Andrégo en zijn vriendin van een Ducktub Extern én Tønsauna 330 in de tuin. Door het panoramaraam in de sauna of vanuit het heerlijk warme water in de hottub kijken zij uit over hun gezellige tuin. We spraken Andrégo over hun wekelijkse en soms zelfs dagelijkse saunasessies, wat er niet mag ontbreken in de hottub en sauna en zijn favoriete momenten.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Van kijken voor een sauna naar een echte wellnesstuin met sauna én hottub

Andrégo en zijn vriendin wilden graag een buitensauna in hun tuin. Andrégo vertelt: “Wij gingen vaak naar de sauna. Niet naar de grote wellnesscentra maar naar sauna’s die je privé kan afhuren. Toen we onze tuin gingen vernieuwen dachten we, waarom proberen we er niet een lekkere wellnesstuin van te maken met een buitensauna.”

Voor die wellnesstuin zijn ze online op zoek gegaan en kwamen uit bij Welvaere. “Het is voor ons vanuit Limburg een aardig eindje rijden naar Nijkerk, maar we hebben toch besloten om even te gaan kijken. Toen we er waren vond ik een hottub eigenlijk ook erg leuk. In eerste instantie was dat niet de bedoeling, maar toen hebben we toch besloten om gelijk allebei aan te schaffen.”

“Mijn vriendin zei dat de hottub echt voor mij was, zij vond alleen een sauna voldoende. Maar toen de hottub iets eerder kwam dan de sauna, vond ze de hottub toch ook wel heel erg lekker en was ze erg blij dat we dit toch ook hebben gedaan.”

Je lekker en gezond voelen door de sauna

Als je Andrégo volgt op Instagram zie je gelijk wat zijn hobby is: fietsen. En als je veel beweegt, is het ook lekker om je lichaam wat rust te geven. “We merken allebei heel erg dat als je frequent in de sauna gaat en je het echt bijhoudt, je rustiger slaapt, je huid lijkt veel gezonder en je voelt je gewoon ontzettend lekker. Je komt lekker fris en gezond de sauna weer uit. In de hottub hebben we gekozen voor jets voor de massage, dus dat is ook lekker.”

Het hele jaar ontspannen

Hoe vaak Andrégo zijn wellnessproducten gebruikt verschilt een beetje. “Er zijn weken bij dat we de sauna dagelijks gebruiken, maar gemiddeld wel 1 á 2 keer per week. De hottub gebruiken we nu iets minder vaak. In de winter en vooral met vorst laten we hem leeg staan, als we er dan een weekendje gebruik van willen maken dan is het een kwestie van vullen en opstoken en dan kunnen we er lekker in. In de zomer als het echt warm is, maken we weer meer gebruik van de hottub dan van de sauna.”

Samen, maar ook alleen genieten

“In de hottub gaan we meestal samen. Als we dan de dag erna vrij zijn, nemen we een wijntje mee en zitten we soms wel 2 uur achter elkaar in het water. We vragen dan ook wel aan de kinderen om even wat pizza warm te maken bijvoorbeeld, zodat wij er lekker in kunnen blijven zitten.”

“In de sauna gaan we meestal ook samen, maar het komt ook geregeld voor dat ik wat eerder thuis ben of een dag vrij. Als het dan koud is buiten stook ik de sauna op, met 40 minuten is hij warm, en dan ga ik er ook wel alleen in. Ik stook hem ook wel eens op voor de kinderen, vooral de dochter van mijn vriendin gaat er ook graag in.”

Genieten zoals in een spa

Andrégo gaat niet alleen maar in de sauna zitten en daarmee klaar. Ze maken de saunasessies zo compleet mogelijk. “Ik doe bijvoorbeeld ook vaak een opgieting met water met een geurtje. We zetten altijd een wellnessmuziekje aan, daarvoor heb ik een afspeellijst samengesteld op Spotify. Aan de buitenkant hebben we een boxje gemaakt, zodat je binnen dan zacht de muziek kunt horen. En voor het afkoelen heb ik zelf een tuindouche gemaakt.”

Uitgebreide en snellere ontspansessies

“Voor de hottub moet je net wat meer tijd hebben, het duurt ook wat langer om hem op te stoken. De sauna is eigenlijk voor elk moment van de dag. Ik stook hem op en even later kan ik erin. Het is lekker in het weekend, als je de dag erna vrij bent en tijd bent, maar ook als ik werk ga ik in de sauna. Dan kom je echt tot rust komt na een werkdag.”

“Ik merk echt verschil op dagen dat ik wel en niet in de sauna ga. Als ik echt druk ben en het komt er een paar dagen niet van om in de sauna te gaan, mis ik die ontspanning  echt en heb ik zoiets van ik wil eigenlijk wel echt even in de sauna nu.”

Tip van Andrégo

“Wij zijn voor de Tønsauna 330 gegaan omdat we genoeg saunaruimte wilde, zodat je er ook beiden in kunt  liggen. Zelf zou ik niet besparen op de ruimte van de sauna, beter iets te groot dan te klein. Mij lijkt het dat je spijt krijgt als je niet echt relaxed in de sauna kunt gaan liggen.”

“Er komen ook wel eens mensen op visite (nu we de hottub en sauna hebben, meer dan vroeger, haha!) die ook allemaal in de sauna willen. Je gaat er dan wel eens met z’n vieren in en dan kun je niet liggen. En dat is toch net even anders.”

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Tønsauna 330
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook tot rust komen in je eigen tuin?

Dat de tuin van Andrégo een plek is om écht tot rust te komen, dat is zeker. Heerlijk om je lichaam na een werkdag of lange fietstocht je lichaam de rust geven die het dan wel verdiend heeft! Lijkt jou dit ook fijn? Kom gerust eens langs in ons Experience Center en laat je informeren over de mogelijkheden!

Bezoek plannen

Bekijk deze blogs ook

Tot rust komen in een hottub Oan't Wetter

Bekijken

Een kijkje in het wellnessparadijs van Michael

Bekijken

Een kijkje in de wellness tuin van familie Dewachter

Bekijken
Corner Icon