mountain

Een kijkje in het wellnessparadijs van Michael

De #withwelvaere klantverhalen geven je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Deze keer sprak ik met Michael van Delden uit Zetten. Hij woont daar samen met zijn zoon en sinds mei 2020 hebben zij een hottub in de tuin. Michael vertelt over het plekje waar de hottub staat, zijn ervaring en favoriete momenten in de hottub.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model: Ducktub Basic*

Sinds wanneer: juli 2020

Woont in: Zetten

Samen met: zijn zoon

Michael wilde eigenlijk altijd al een hottub kopen. Toen vorig jaar corona en alle maatregelen kwamen, vond hij dat een goed  moment om ervoor te gaan. “Ik ben destijds in de showroom in Nijkerk geweest om de hottub te bekijken en heb er toen één gekocht!”

Eens per maand een paar dagen in de hottub

Michael en zijn zoon gebruiken de hottub gemiddeld één keer per maand, een paar dagen achter elkaar. “We hebben ‘m sinds vorig jaar juli zo’n 12 keer gebruikt. Als ik de hottub heb gevuld, gebruiken we het bad meestal een week achter elkaar. Ik ga er in die week dan zo’n 5 dagen in en gooi het water er dan weer uit. Ik heb nog wel een tip voor anderen: wat ik goed vind werken is om een dompelpomp in het water te leggen als het water aan het opwarmen is. Hierdoor circuleert het beter en is het sneller warm.”

Perfect plekje in de tuin voor de hottub

In de tuin van Michael was er een perfect plekje voor de hottub. Toen hij dit huis kocht, wist hij direct dat hij daar iets neer moest zetten waardoor hij er vaak zou zijn. In zijn vorige tuin had hij namelijk ook al zo’n mooi stukje, maar daar zat hij maar zelden. “Bij mijn vorige huis hadden we een grote tuin en achter in de hoek hadden we een mooie lege plek, met daaromheen een pergola en planten. Dus toen dachten we, dat is leuk; daar gaan we lekker vaak zitten. Het was een mooi beschut plekje, dus perfect. Maar eigenlijk zijn we daar nooit gaan zitten. Er was geen aantrekkingskracht.”

“Nu heb ik een ander huis met eveneens achterin de tuin een mooi plekje met wit grind. Ik dacht dat is weer heel mooi, maar daar gaat vast hetzelfde mee gebeuren. Dus ik wilde daar iets neerzetten wat een aantrekkingskracht heeft, zodat ik er wel vaker kom. En dat heb ik gedaan met de hottub. Ik heb het daaromheen ook mooi ingericht, met treeplanken, een schapje waar de radio op staat en een houthok waar het hout voor de hottub in ligt.”

“We hebben niet een specifieke stijl in de tuin, het is van alles wat. Het is heel druk, met veel verschillende planten. Ik heb het huis gekocht met de tuin zoals hij er nu uitziet. Verder heb ik er niet veel aan veranderd.”

Nog even spannend hoe de hottub het mooie plekje zou bereiken

Vooraf kijken of de hottub in de tuin kan komen is erg belangrijk. Dat was bij Michael nog even zoeken toen hij gebracht werd. “De plek waar de hottub nu staat is gewoon goud. De weg er naartoe ging wat minder makkelijk, want hij kon niet door de poort of door de tuin van de buren. Hij moest over het garagedak. Dat kon niet met een kraan door obstakels, dus heb ik ‘m met 8 vrienden van mijn zoon over het dak heen moeten tillen met behulp van steigers. Dat was wel even spannend, maar achteraf ook wel leuk. En die jongens hebben als bedankje natuurlijk een paar keer in de hottub gezeten.”

Ultiem ontspannen met een drankje, muziekje en de geur van menthol

Een avondje in de hottub kan natuurlijk niet zonder een lekker drankje. Daarvoor heeft Michael iets handigs toegevoegd aan zijn hottub. “Ik heb aan de buitenkant aan twee kanten een dienblad geschroefd waar je glazen in kunt zetten. Ik zit er meestal met meer mensen in, dus dat is wel handig. Er staat een radio voor de muziek. En om het af te maken gooi ik er menthol korrels in. Af en toe komt kat Jan Willem op het randje van de hottub gezellig meegenieten.”

Avondjes met vrienden ontspannen

Michael gaat er meestal met vrienden in of met zijn zoon en zijn vrienden. “Dat wisselt heel erg. Meestal zitten we er met een man of vier in. Dat is heel ontspannen. Overdag ben je dan zakelijk bezig en dan ‘s avonds is het echt gewoon relaxen. Mijn zoon gaat er ook wel vaak alleen met een groep vrienden in. Dan steek ik ‘m voor hem aan en neemt hij het over.”

De een zit het liefst in een bad waar je net in kunt zitten, zo warm. De ander houdt meer van koeler water om in te badderen. Michael hoort bij de laatste groep. “Mijn tip is om de hottub op te stoken tot zo’n 34 graden. Dan kun je er heerlijk in zitten. Ik vind zelf als je het water opstookt tot 35/36 graden dat het net te warm is en je er vooral erg loom van wordt. 1 graad maakt dan al zoveel verschil.”

*De Ducktub Basic is op dit moment uit het assortiment. Bekijk de alternatieven hier.

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Droom jij van een eigen wellnesstuin?

Hopelijk heb je weer wat inspiratie kunnen halen uit de #withwelvaere van deze keer. Wil je jouw droom ook in vervulling laten gaan? Wij geven je graag meer informatie over onze Ducktubs en Tønsauna’s. Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center. Wij helpen je graag!

Showroom bekijken

Bekijk deze blogs ook

#withwelvaere ervaringsverhaal van Valerie en haar gezin

Bekijken

Samen genieten in de Hybride Ducktub Extern

Bekijken

Een kijkje in de wellness tuin van familie Dewachter

Bekijken
Corner Icon