No items found.

Geschiedenis van Welvaere

Wie droomt er op zijn 20ste nou niet van een eigen bedrijf? Vrijwel iedereen toch? Maar wie maakt dit dan ook waar? Chiel de eigenaar van Welvaere pakte zijn droom met beide handen aan en zag een mogelijkheid en kansen. Kansen om de grootste wellness leverancier van Europa te worden. En anno 2022 zijn we - na een plek in depot 250  groeibedrijven van Nederland - best wel lekker op weg. Lees hier hoe het allemaal begon in een achtertuin. 

mountain

2012 - Geef een student een tuin…

Welvaere. Begonnen in de tuin van een over-enthousiaste, ondernemende student die snakte naar een bubbelbad om zijn vrije uurtjes op een ontspannen manier in de buitenlucht door te brengen. Dat bubbelbad mocht er komen, maar dan moest ie ‘m wel zelf betalen – aldus zijn vader. En zo geschiedde.

Dat bubbelen in de buitenlucht bracht zoveel plezier; de student besloot dat hier meer mensen van konden genieten. Hij offerde zijn eigen bubbelbad op ten behoeve van het plezier van andere, maar vond gelukkig al snel weer een nieuwe. En nog één, en nog één. Hij vond er zoveel, dat zijn tuin bezaaid was met bubbelbaden. Voor het kleinste grassprietje was er geen plek meer. Dat was niet hoe zijn vader het voor zich had gezien. Het bleek tijd te zijn voor een eigen plek. Eén met meer ruimte en zonder vaders.

Die plek vond hij een straat verderop. En met een eigen pand, kwam ook een echte KvK inschrijving. ‘EasyBubbels’ was een feit!

Over Welvaere in 2023

65+ enthousiaste Welworkers
5 locaties in Europa
8+ bussen op de weg
3 productielocaties
Top 250 groeibedrijf in 2022

2013 - Eerste werknemer

Ontspannen in de buitenlucht bleek een geliefde bezigheid te zijn. Een groter pand en de eerste werknemer lieten dan ook niet lang op zich wachten. En met een echte werknemer werd ook de vrijdagmiddagborrel een (onvergetelijk) feit.

2014 - EasyTubs & EasySaunas

Tegen de tijd dat de student zichzelf ondernemer begon te noemen, kwam de eerste echte tegenslag. De geliefde bubbelbaden mochten niet meer verkocht worden van het NVWA.

Daar was EasyBubbels bijna in rook opgegaan. Maar waar rook is, is vuur. En waar vuur brandt, kan het maar zo zijn dat daar een hottub staat. Hoe dan ook, in het hart van de ondernemer was een aantal weken daarvoor al een vuurtje gaan branden. Voor brandende, houtgestookte hottubs en sauna’s welteverstaan. EasyTubs & EasySaunas werden toegevoegd en EasyBubbels transformeerde in een verhuurafdeling. Zo bleef het bedrijf als een rots in de vuurzee staan.

Eerste timmerman aangenomen

De NVWA had de ondernemer een wijze les gebracht: minder afhankelijk zijn van leveranciers. Ofwel, zoveel mogelijk zelf maken. Wat daarvoor nodig was? Hout, veel hout. Een werkplaats. En natuurlijk een timmerman. Wat dat betekende? Een eigen label: handgemaakte Ducktubs en Tonsauna’s door Nederlands vakmanschap. En geen problemen meer. Grapje, problemen zijn er altijd. Maar nu konden we ze wel zelf oplossen.  

2016 - Welvaere geboren

Terwijl de ondernemer ouder en wijzer werd, groeide EasyTubs, EasySaunas en EasyBubbels parallel met hem mee. Er kwamen verschillende afdelingen, zoals de sales, een klantenservice en een marketingteam. Er kwamen nieuwe gezichten, nieuwe vragen en nieuwe inzichten. Zoals, waarom zijn er drie namen voor één bedrijf?

Omdat daar geen logisch antwoord op werd gevonden, werd het tijd voor een nieuwe naam. ‘Welvaere’ werd geboren op een druilerige ochtend, tijdens een complexe brainstormsessie. Velvaere betekent wellness in het Noors, maar wij komen niet uit Noorwegen. Daarom werd de V vervangen voor de W van Wellness. Welvaere.

De nieuwe directeur

Tegen het eind van 2016 zou de ondernemer op wereldreis gaan. Om zich verder te ontwikkelen enzo. En natuurlijk ook om lekker op het strand te liggen. En even jong en onverantwoordelijk te zijn. Want zo oud was ie nog niet. Op de ICT werkte op dat moment een man met een enorme baard. Een structurele, verantwoordelijke man. Ontzettend groot, nog veel eigenwijzer en met een groot klein hartje.Een soort viking, maar dan Nederlands. De perfecte man om de ondernemer zijn taak over te nemen en Welvaere’s eerste directeur te worden. En zo veranderde Welvaere van een chaotisch, vooruitstrevend en gezellig bedrijf, in een gestructureerd, stabiel en gezellig bedrijf.

2018 - Van groep vrienden naar…

Het jaar van meer dan 10 medewerkers en de terugkomst van de ondernemer. Het jaar waarin we veranderen van een ‘groepje vrienden’, naar een serieus bedrijf. Het jaar waarin bleek dat het behouden van een gezellige cultuur niet vanzelfsprekend is, maar iets is waarvoor je je best moet doen.

Zeg maar, net als in zo’n relatie waarin liefde een werkwoord is. Gelukkig bleken we het leuk te vinden om daar ons best voor te doen. En er ook best goed in te zijn. Daarom kunnen we met trots zeggen dat we ook met de huidige 30+ Welvaere mannen en vrouwen, ons nog steeds een groep vrienden voelen!

2019 - Nijkerk

Het was weer tijd voor een nieuw pand. Dit keer ging het niet zo gemakkelijk als de keren daarvoor. Want waar het eerst ging om één ondernemer en een paar bubbelbaden, ging het nu om één ondernemer, een directeur, een showroom vol hottubs en sauna’s, een sales-afdeling, een marketing-team, een complete werkplaats én een enorme voorraad. Dat kon natuurlijk niet gescheiden worden. Na een lange zoektocht, werd dat nieuwe pand gevonden. In Nijkerk, de plek om Welvaere’s vuur nog harder te laten branden.

2020 - Duitse vestiging in Calw

Naast Nijkerk kwam er in 2020 ook een vestiging in Duitsland. En branden, dat doet ze. Naast Nijkerk, kwam er een vestiging in Duitsland. Met een gedreven, Duitse jongeman aan het stuur. Een jongeman die begonnen is als Welvaere’s internationale marketing stagiair en zich nu mede-eigenaar en directeur van Welvaere Duitsland kan noemen. 2020 was het jaar van een hoop creativiteit. Minder klanten in ons Experience Center maar ondanks de problemen van COVID-19 bleef het vuurtje bij Welvaere branden. We werden groter, kregen meer Wellworkers en groeiden enorm.

2021 - Sauna fabriek

Het jaar 2021 begonnen in een lockdown. Niet alleen in Nederland maar ook in onze Duitse vestiging konden geen klanten meer komen. We werden creatief en begonnen met online afspraken. En niet alleen dit was een grote verandering ook in het begin opende we onze eigen saunafabriek onder leiding van Jesse. Met een klein team startten we in Putten met het fabriceren van onze eigen sauna’s en zoals je van ons kunt verwachten was dat niet het enige, want onze passie om zoveel mogelijk in eigen beheer te houden begon nu echt te branden.

2021 - Toonzaal in België

In 2021 verwelkomde we ook onze tweede internationale vestiging. Met Pieter aan het stuur werd de zoektocht gestart naar een mooie locatie. En die werd gevonden. In november 2021 opende wij onze deuren in Deinze in dat kunnen we wel zeggen de mooiste toonzaal van Welvaere.

2021 - Eigen kuipen productie

En niet alleen dit werd groots aangepakt. Ook is 2021 het jaar waarin we onze eigen kuipen van de hottubs beginnen te maken. Met als doel in 2022 alle hottub kuipen vanuit onze eigen locatie in Estland.

2022 - 2e showroom in Duitsland - Werdolh

In Duitsland hebben wij onze 2e vestiging geopend vlakbij Dortmund.