No items found.

De houtgestookte buitensauna

Heerlijk genieten en totaal ontspannen in de sauna doe je natuurlijk als die warm is. Hoe warm? Dat is jouw eigen persoonlijke voorkeur net zoals de manier van verwarmen. Bij Welvaere kies je voor een houtgetookte buitensauna of een elektrische. Verwarmen met een houtgestookt vuurtje geeft wel een extra beleving aan het genieten in de sauna.

Kom onze houtgestookte sauna's bekijken

Genieten in de houtgestookte barrelsauna

De barrelsauna is een grote ton, omgebouwd tot sauna. Door de ronde vormen van de traditionele barrel sauna wordt de warmte goed gecirculeerd. In tegenstelling tot een hoekige sauna, waar de warmte vaak in bepaalde hoeken blijft hangen, zorgt deze circulatie ervoor dat de temperatuur in de sauna overal gelijk is. Dit voelt een stuk aangenamer en kost minder energie!

Alles uit je sauna halen doe je natuurlijk met een goede én mooie kachel. Bij een houtgestookte sauna doe je dat uiteraard met een houtgestookte kachel. Bij ons heb je de mogelijkheid om de ruimte te verwarmen met kachels van het merk HUUM of Harvia. Beide een uitstekende keuze voor je sauna.

Voordelen van de buitensauna houtgestookt

  • Extra sfeer en karakter in de sauna
  • Geniet van het ultieme traditionele saunagevoel
  • Opgietingen zijn ook mogelijk met een houtgestookte sauna

Onze barrelsauna: De T√łnsauna

Barrelsauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. Met een barrelsauna hoef je nooit meer een wellnessresort te bezoeken, dit heb je gewoon in je eigen achtertuin. Weg van de drukte van alledag was zelden zo bereikbaar en dichtbij. Zorgeloos ontspannen en de tijd voorbij laten glijden is dan helemaal niet moeilijk, dat gaat in een barrelsauna helemaal vanzelf.

Buitensauna verwarmen met houtkachel

Meer sfeer en karakter in je sauna krijg je door deze houtgestookt te verwarmen. Het verwarmen van de sauna doe je het beste met de Zwitserse stookmethode. Bij de Zwitserse stookmethode laat je het vuur van boven naar beneden branden. De kachel kun je harder of zachter laten branden door de luchttoevoer verder open of dicht te zetten. De sauna zal via de gelijkmatige warmte van de kachel naar een temperatuur stijgen die jij aangenaam vindt. Is die temperatuur bereikt? Dan stel je de luchttoevoer van de saunakachel zo in, dat het vuurtje rustig blijft doorsudderen.

Waarom een houtgestookte barrelsauna

Iedereen kan wel wat extra ontspannende momenten gebruiken toch? Want hoe fijn is het om na een drukke werkdag alle stress letterlijk van je af te laten glijden in een houtgestookte sauna? Na werktijd steek je de kachel aan, en dit is best gemakkelijk, zodat je ’s avonds kunt genieten van de sauna. En naast dat het helpt om stress te verminderen is de houtgestookte sauna ook nog eens super gezond!

Houtgestookte saunakachels

Dichterbij de traditionele sauna kom je niet. Door de sauna met een vuurtje te verwarmen cre√ęer je een unieke sfeer binnen in de sauna. De geur van het brandende hout en de sfeer van het dansende vuurtje geven de sauna een geheel andere ervaring dan een elektrisch verwarmde sauna.

En ook op deze saunakachels heb je de mogelijkheid om op te gieten. Door de ruwe stenen van Harvia en de gerolde stenen van HUUM creeer jij in een handomdraai een heerlijk stomende warmte.


Dit zijn onze houtgestookte saunakachels:

  • HUUM Hive Wood
  • Harvia M3

Perfect voor alle dagen van het jaar

Veel mensen kruipen in de winter in de sauna om op te warmen. Daar komt het idee van de sauna ook, in Finland, zeker vandaan. Hoe fijn is als je over een wit pad naar je buitensauna kunt lopen, volledig opwarmen en lekker rozig in bed kruipen? Dat weten wij maar al te goed. 

Maar wist je dat het gebruik van de sauna in de zomer ook perfect is? Je kunt de warmte makkelijker aan want je lichaam went hieraan. Het is een boost voor je gezondheid én je wordt ook nog eens mooier bruin. Geen reden meer dus om de sauna in de zomer over te slaan ;). 

Volledig eigen sauna productie

Wij zijn de ontwerpers en makers van onze producten en daardoor kennen wij ze door en door. Bij Welvaere vind je meerdere productiehallen en fabrieken waar onze producten vorm krijgen. In Nijkerk vind je de productiehal voor onze Ducktub hottubs en in Putten staat onze fabriek voor de T√łnsauna‚Äôs.

Gemiddeld worden er in onze T√łnsauna fabriek zo‚Äôn 5 tot 7 sauna‚Äôs per week gemaakt en worden er 5 in de tuin gebouwd. Dat is namelijk hoe wij het meestal doen; de sauna komt als pakket uit de productie rollen en dan bouwt een team van saunabouwers deze in de tuin op.

Lees meer over onze productie

Sauna kopen bij Welvaere

Als je een buiten sauna kopen wil, is het een goed idee om langs te komen in ons Experience Center. Daar kun je jouw favoriete model T√łnsauna in het echt bekijken, krijg je advies van onze ervaren adviseurs over een sauna kopen en maken we aan de hand van jouw wensen een offerte.

Is de offerte akkoord en wil je de sauna kopen? Dan ontvang je de aanbetalingsfactuur via de mail en gaan wij voor je aan de slag! Vlak voor levering krijg je de restfactuur en daarna kan je gaan ontspannen in eigen tuin!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe snel is de sauna warm

Wat is de ideale saunatemperatuur

Hoeveel vermogen hebben de saunakachels?

Welke opties kan ik toevoegen aan mijn sauna

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Welvaere

REMINDER ‚ÄĘ Het weekend staat weer voor de deur, dat is h√©t moment om te ontspannen. Alleen, samen met je partner, vrienden of familie. Wat jouw manier van ontspannen ook is, vergeet het niet te doen! #welvaere #withwelvaere #ontspannen #weekend #friday #buitenleven #buitenleveninspiratie #sauna #wellness #reminder #tuinleven

Lees het hele verhaal
bandb_bouwlust_winssen

Uitzicht vanuit onze sauna. Een mooie roze avondlucht. Wat een luxe om zo de avond te beginnen. Ontspannen in alle privacy. Als je in onze B&B komt slapen zou je dan ook van de wellness gebruik willen maken?

Lees het hele verhaal
la_lonneke

#wellness #crownplaza #elden #hottub #sauna

Lees het hele verhaal
Andrego.Cycling

I guess i take an other recovery session tonight.

Lees het hele verhaal
Vakantiegevoel365

#lovelyview #sauna #t√łnsauna #welvaere #garden #gardenview #happiness #relax #goodlife ūüĆŅ

Lees het hele verhaal
B&B Bouwlust
Winssen

De kachel brandt, onze gasten kunnen heerlijk gaan genieten van een relax weekend. Willen jullie ook in onze sauna?

Lees het hele verhaal
Erve Scherpzicht

Doorkijkjes van de heerlijke mini spa. Verscholen in het groen. Buiten ontspannen, onthaasten en genieten van de omgeving. Alles is houtgestookt. ūü™Ķ

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram