No items found.

Buitensauna verwarmen

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van je buitensauna is het natuurlijk belangrijk dat die goed warm is. Hoe warm dat hang af van jouw persoonlijke voorkeuren. Maar gemiddeld ligt dit rond de 75 tot 95 graden. Hoe je de buitensauna verwarmd vertellen we je hier!

Buitensauna's bekijken

Buitensauna elektrisch of houtgestookt verwarmen

De buitensauna is van origine een Scandinavisch product. Ideaal om in de ontzettend koude en donkere wintermaanden even helemaal op te warmen en te ontspannen. In Zweden, Noorwegen, Finland is de sauna niet meer weg te denken in de tuin. In de rest van Europa komen ook in steeds meer tuinen een buitensauna te staan.

Heerlijk genieten in een warme T√łnsauna, alle zorgen van de dag even volledig achter je laten. Met het geluid van een knisperend vuurtje op de achtergrond. Dat vuurtje, dat maakt van een buitensauna zo‚Äôn bijzondere beleving en ervaring. Maar, wil je liever geen vuur? Een elektrische saunakachel brengt de temperatuur binnen in de sauna ook tot een ongekende hoogte. Beide opties zijn heerlijk!

Onze barrelsauna: De T√łnsauna

Barrelsauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. Met een barrelsauna hoef je nooit meer een wellnessresort te bezoeken, dit heb je gewoon in je eigen achtertuin. Weg van de drukte van alledag was zelden zo bereikbaar en dichtbij. Zorgeloos ontspannen en de tijd voorbij laten glijden is dan helemaal niet moeilijk, dat gaat in een barrelsauna helemaal vanzelf.

Buitensauna verwarmen met houtkachel

Meer sfeer en karakter in je sauna krijg je door deze houtgestookt te verwarmen. Het verwarmen van de sauna doe je het beste met de Zwitserse stookmethode. Bij de Zwitserse stookmethode laat je het vuur van boven naar beneden branden. De kachel kun je harder of zachter laten branden door de luchttoevoer verder open of dicht te zetten. De sauna zal via de gelijkmatige warmte van de kachel naar een temperatuur stijgen die jij aangenaam vindt. Is die temperatuur bereikt? Dan stel je de luchttoevoer van de saunakachel zo in, dat het vuurtje rustig blijft doorsudderen.

Lees meer over houtgestookt verwarmen

Geniet van stoom en fijne geuren

In je eigen sauna heb je natuurlijk niemand die met een stoffen doek de stoom naar je toe wappert zoals in een saunacomplex of wellness. Dit is in een sauna thuis ook niet nodig. Doordat de saunaruimte een stuk kleiner is als die in een saunacomplex valt de stoom al snel over je heen als heerlijk warme deken. Wil je je eigen sauna opgieting nog intenser maken? Kies er dan voor om een heerlijke geur aan het water toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld mint, dennen of eucalyptus.

Lees meer over elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

De sauna verwarmen met een elektrische kachel is heel simpel. Je sluit de kachel aan op krachtstroom en je schakelt ‚Äėm aan door middel van bedieningsschakelaar of door de wifi modulen. De gewenste temperatuur is vaak persoonlijk. Voor beginnende saunagangers is 75 graden een mooie temperatuur om te starten. Dit kan langzaam opgebouwd worden tot zo‚Äôn 100 graden. Na het inschakelen van de kachel wacht je zo‚Äôn 25 minuten en kun je genieten van de heerlijke warmte in de sauna.

No items found.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

No items found.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Welvaere

REMINDER ‚ÄĘ Het weekend staat weer voor de deur, dat is h√©t moment om te ontspannen. Alleen, samen met je partner, vrienden of familie. Wat jouw manier van ontspannen ook is, vergeet het niet te doen! #welvaere #withwelvaere #ontspannen #weekend #friday #buitenleven #buitenleveninspiratie #sauna #wellness #reminder #tuinleven

Lees het hele verhaal
bandb_bouwlust_winssen

Uitzicht vanuit onze sauna. Een mooie roze avondlucht. Wat een luxe om zo de avond te beginnen. Ontspannen in alle privacy. Als je in onze B&B komt slapen zou je dan ook van de wellness gebruik willen maken?

Lees het hele verhaal
la_lonneke

#wellness #crownplaza #elden #hottub #sauna

Lees het hele verhaal
Andrego.Cycling

I guess i take an other recovery session tonight.

Lees het hele verhaal
Vakantiegevoel365

#lovelyview #sauna #t√łnsauna #welvaere #garden #gardenview #happiness #relax #goodlife ūüĆŅ

Lees het hele verhaal
B&B Bouwlust
Winssen

De kachel brandt, onze gasten kunnen heerlijk gaan genieten van een relax weekend. Willen jullie ook in onze sauna?

Lees het hele verhaal
Erve Scherpzicht

Doorkijkjes van de heerlijke mini spa. Verscholen in het groen. Buiten ontspannen, onthaasten en genieten van de omgeving. Alles is houtgestookt. ūü™Ķ

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram