No items found.

Buitensauna onderhoud

Wanneer er een buitensauna in jouw tuin staat te pronken, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Het liefst jaren achter elkaar genieten van ontspannen momenten en plezier voor iedereen in een T√łnsauna. Wil je dat, dan heeft de sauna logischerwijs onderhoud nodig. Af en toe een schoonmaakbeurt en wat extra aandacht doet wonderen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het onderhouden van jouw buitensauna.

T√łnsauna's bekijken

Ieder seizoen onderhouden

Na de warme zomer, regenachtige herfst, ijskoude winter en zonnige lente is het eigenlijk altijd een goed moment om de buitensauna te onderhouden. Wanneer je zo lang mogelijk van de sauna wilt genieten raden wij aan om de T√łnsauna iedere seizoenswisseling een grotere onderhoudsbeurt te geven.¬†Of in ieder geval goed te controleren of dit nodig is.¬†

Voor het onderhoud van de sauna zijn er eigenlijk drie onderdelen die je mee moet pakken. Het onderhoud van de buitenkant van de sauna, de binnenkant en de kachel. 

Nast het onderhouden van de sauna moet je ook regelmatig je buitensauna schoonmaken. Niet alleen de binnenkant ook de buitenkant. De buitenkant van de sauna maak je schoon door simpel af te spoelen en de binnenkant door regelmatig de bankjes af te nemen en te vegen.

Zo onderhoud je jouw sauna

  • Behandel het hout aan de buitenkant met tarolie
  • Stel de deuren wanneer je merkt dat deze verzakt door de werking van het hout
  • Klop de sauna regelmatig op
  • Houd de binnenkant van de sauna goed schoon

Onze barrelsauna: De T√łnsauna

Barrelsauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. Met een barrelsauna hoef je nooit meer een wellnessresort te bezoeken, dit heb je gewoon in je eigen achtertuin. Weg van de drukte van alledag was zelden zo bereikbaar en dichtbij. Zorgeloos ontspannen en de tijd voorbij laten glijden is dan helemaal niet moeilijk, dat gaat in een barrelsauna helemaal vanzelf.

De buitenkant onderhouden

Onze T√łnsauna's worden gemaakt met materialen die jaren mee zullen gaan. De sauna heeft wel redelijk wat te verduren door de temperatuurwisseling van koud naar warm of regen en wind. Daarom is het belangrijk om toch eens in het jaar de houten buitenkant van de sauna een goede onderhoudsbeurt te geven. Wanneer dit hout namelijk in optimale conditie blijft, heb je langer plezier van de barrelsauna.

Het hout van de sauna kun je het beste behandelen met onze tarolie. Belangrijk is dat het een middel is dat ademt, en geen menie is die de sauna volledig dicht smeert.

Binnenkant sauna onderhouden

De binnenkant van de T√łnsauna heeft niet echt heet veel onderhoud nodig. De binnenkant van de sauna onderhouden houdt voornamelijk in dat je hem goed schoonmaakt, en ook schoon houdt. Dit doe je bijvoorbeeld door een handdoek te gebruiken zodat de bankjes niet te vies worden en het schoonhouden van het vloertje.

Saunakachel schoonmaken

Bij het onderhouden van de sauna is het heel belangrijk om de saunakachel niet te vergeten. Bij een houtgestookte kachel is dit net iets meer werk. Bij een houtgestookte kachel haal je het as uit de kachel, maak je het ruitje schoon en neem je de buitenkant af met een doekje. Dat laatste is het enige dat je bij een elektrische kachel doet. Giet je veel water over de stenen? Haal deze dan ook uit de kachel en spoel ze schoon met water en een sopje.

No items found.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

No items found.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Welvaere

REMINDER ‚ÄĘ Het weekend staat weer voor de deur, dat is h√©t moment om te ontspannen. Alleen, samen met je partner, vrienden of familie. Wat jouw manier van ontspannen ook is, vergeet het niet te doen! #welvaere #withwelvaere #ontspannen #weekend #friday #buitenleven #buitenleveninspiratie #sauna #wellness #reminder #tuinleven

Lees het hele verhaal
bandb_bouwlust_winssen

Uitzicht vanuit onze sauna. Een mooie roze avondlucht. Wat een luxe om zo de avond te beginnen. Ontspannen in alle privacy. Als je in onze B&B komt slapen zou je dan ook van de wellness gebruik willen maken?

Lees het hele verhaal
la_lonneke

#wellness #crownplaza #elden #hottub #sauna

Lees het hele verhaal
Andrego.Cycling

I guess i take an other recovery session tonight.

Lees het hele verhaal
Vakantiegevoel365

#lovelyview #sauna #t√łnsauna #welvaere #garden #gardenview #happiness #relax #goodlife ūüĆŅ

Lees het hele verhaal
B&B Bouwlust
Winssen

De kachel brandt, onze gasten kunnen heerlijk gaan genieten van een relax weekend. Willen jullie ook in onze sauna?

Lees het hele verhaal
Erve Scherpzicht

Doorkijkjes van de heerlijke mini spa. Verscholen in het groen. Buiten ontspannen, onthaasten en genieten van de omgeving. Alles is houtgestookt. ūü™Ķ

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram