Hottub materialen

Glasvezel

Omschrijving:
Zwembaden en jacuzzi’s worden al jaren lang ontwikkeld met behulp van glasvezelversterkt polyester. Het was dus een kwestie van afwachten totdat ook hottubs gemaakt zouden worden met dit materiaal. Glasvezel wordt opgebouwd uit verschillende lagen, waardoor de sterkte van het materiaal ontstaat. Hottub kuipen van glasvezelversterkt kunststof zijn vanwege deze reden ook het meest duurzaam en robuust.

De kans op scheuren en barsten in dit materiaal zijn ook zeer gering. Tevens worden de glasvezelversterkte kuipen voorzien van meerder coatings, waaronder een UV-coating. Deze coatings zorgen er ook voor dat de hottub kuipen gemakkelijk schoon te houden zijn en dat er geen aanslag van chloor of water ontstaat. Deze gel coatings hebben nog een groot voordeel, ze kunnen namelijk in verschillende kleuren aangebracht worden. Glasvezel kuipen zijn dus verkrijgbare in vele verschillende kleuren. De kuipen van onze hottubs zijn van dit materiaal.

Meer informatie?

Ducktub luks Welvaere

Waar je op moet letten:
Ook bij kuipen gemaakt van glasvezel is er verschil in kwaliteit. Er zijn aanbieders op de markt die gebruik maken van goedkope ontwikkelingstechnieken, waardoor de kwaliteit vele malen lager ligt. Het kan zijn dat er bij deze lage kwaliteit glasvezel kuipen osmose ontstaat door de slecht ontwikkeling. Graaf je een glasvezel kuip in, dan kan de osmose ontstaan door de hoge zuurgraad van de grond. Hottubs die boven de grond staan kunnen logischerwijs geen last krijgen van osmose. Schaf je daarentegen een glasvezel hottub aan van goede kwaliteit, dan krijg je geen last krijgen van osmose en kun je er jarenlang van genieten.

Voordelen hottub kuipen Welvaere

  • Levensduur van 35 jaar
  • Meerdere coatings, waaronder een UV-coating
  • Zeer sterk

Polypropyleen

Omschrijving:
Polypropyleen is gemakkelijk aan elkaar te lassen, waardoor er vele vormen mogelijk zijn. Polypropyleen is daarnaast ook relatief erg stijf. Dit materiaal is ook goed bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren. Helaas gaan de hottubs gemaakt van polypropyleen meestal niet langer dan 10 jaar mee.

Waar je op moet letten:
Doordat polypropyleen gelast wordt bij de ontwikkeling van een kuip is de kans op lekkage groter in vergelijking met bijvoorbeeld een glasvezel hottub. Door dit grote nadeel worden polypropyleen hottubs weinig meer verkocht en kiezen consumenten meestal voor een beter alternatief.

Levensduur: 10 jaar

Kunststof hottub

LDPE

Omschrijving:
Hottub kuipen van LDPE worden gegoten in een mal voor het creëren van de vorm. Met behulp van de gebruikt mal kan dus de vorm van de desbetreffende kuip bepaald worden. Middels deze methode hoeft er niet gelast te worden aan de hottub, waardoor de kans op lekkage gering is. Let op: Er zit veel verschil in kwaliteit bij LDPE. Goedkope varianten van LDPE kunnen zorgen voor een slechte kwaliteit hottub kuip, waardoor er sneller problemen kunnen ontstaan.

Waar je op moet letten:

Het materiaal LDPE brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Het materiaal leent zich niet voor een groot aantal mogelijke kleuren. Door de manier van ontwikkelen van een hottub kuip met LDPE zijn er maar een aantal kleuren mogelijk. Je moet altijd op te letten dat het materiaal niet voor een langere periode blootgesteld wordt aan een hoge temperatuur. Het materiaal kan namelijk smelten met alle gevolgen van dien. Als je op de juiste manier omgaat met de hottub en hottubkachel, dan is er geen enkel probleem.

Levensduur: 20 jaar

Hottubs bekijken?

HDPE

Omschrijving:
HDPE hottub kuipen worden op dezelfde manier als LDPE kuipen ontwikkeld. De kuipen worden gegoten in een mal, waardoor kans op lekkage gering is. Wel is de kristallisatiegraad van HDPE hoger, waardoor het smeltpunt van het materiaal lager is. Het materiaal is daarentegen wel dunner, waardoor de kuipen minder goed isoleren.

Waar je op moet letten:
Kans op scheuren is bij een kuip gemaakt van HDPE groter. Dit komt door de geringe dikte van het materiaal en het feit dat HDPE minder flexibel is. Mocht er scheuren ontstaan in een HDPE kuip, dan zijn deze helaas niet te repareren. Tevens is het materiaal HDPE voorzien van weekmakers. Deze weekmakers zorgen voor de elasticiteit van het materiaal. Helaas verdwijnen deze weekmakers met verloop van tijd, waardoor het materiaal uitdroogt en hard wordt. Barsten en scheuren zullen hierdoor sneller ontstaan.