mountain

Samen genieten in de Hybride Ducktub Extern

De #withwelvaere klantverhalen geven je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Dit keer sprak ik met Vanessa. Een echte liefhebber van buiten zijn in de natuur. Zij geniet vaak samen met haar man in hun Ducktub hottub in hun heerlijke tuin.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model: Ducktub Extern, hybride

Sinds: zomer 2021

Samen met: haar man Erik, zoon van 17 en dochter van 14

Elektrisch of houtgestookt: op ieder moment genieten

Sinds afgelopen zomer genieten Vanessa en haar man Erik regelmatig van het warme water van hun Ducktub hottub. Vanessa: “Zodra het niet te hard waait en droog is, vinden we het heerlijk om erin te duiken. We hebben een hybride hottub. Ik denk dat we het elektrische iets meer gebruiken dan de houtkachel. Als we bijvoorbeeld ‘s middags al denken oh het is een lekkere dag om er in de avond in te gaan; dan is het zo makkelijk om de hottub een paar graden warmer te zetten. Als het een last minute actie is, dan gebruiken we vaak wel de houtkachel. Want elektrisch verwarmen duurt wel wat langer.”

Een droom van vroeger: onder de sterrenhemel in een warm bad

Toen Vanessa en Erik verhuisden naar hun huidige huis, kregen ze ruimte voor een hottub in de tuin. Die moest er komen vonden ze. “We zijn echt mensen van het buiten leven. Toen ik jonger was, keek ik een Australische serie en daar zag je ze dan in een gewone badkuip, onder de sterren in bad gaan. Dat vond ik zo ultiem, dat wilde ik ook. En Erik wilde ook al lang een hottub. Om overdag of ‘s avonds onder de sterren samen lekker in dat bad te zitten, het is gewoon echt ultiem!”

Ze gingen online op zoek naar een hottub en kwamen terecht bij Welvaere. “Toen zijn we bij jullie geweest en nog ergens anders. We vonden die van Welvaere het mooiste en hebben daar dus voor gekozen. Mijn ouders hebben altijd een jacuzzi in de tuin gehad, dat is toch een andere ervaring. De looks sowieso, maar met het hout van de hottub: het voelt super luxe, maar toch ook weer heel basic op de een of andere manier. In de natuur zijn, met het vuurtje erbij, dat maakt het echt compleet.

Met zonnepanelen de hottub op temperatuur

Soms gaat hun zoon en dochter mee de hottub in, maar meestal genieten Vanessa en Erik met z’n tweeën. “Afhankelijk van het weer gebruiken we de hottub zeker wel wekelijks, soms twee dagen achter elkaar. Er zijn ook periodes dat het wat minder is, als het echt alleen maar regent of heel winderig is bijvoorbeeld.”

Als je een elektrische of hybride hottub hebt, kun je deze het beste altijd op een bepaalde, wat hogere, temperatuur laten staan. Zo is het water snel op temperatuur als je erin wil. “We hebben de hottub als we er veel gebruik van maken standaard op 30°C staan. Als het een periode wat minder is, dan zetten we hem lager, op 20°C ongeveer. We hebben heel veel zonnepanelen, dus eigenlijk houden de zonnepanelen onze hottub op temperatuur. Dat is heel fijn.”

30°C kan ook lekker zijn

Het allerlekkerst is het als het water op je eigen lichaamstemperatuur is of 1 of 2 graden warmer. Vanessa vond 30°C ook best lekker! “Ik was toen alleen thuis en dacht, ik ga eens lekker in de hottub vanavond. Ik was alleen helemaal vergeten om ‘m warmer te zetten. Dus toen ik erin stapte, kwam ik erachter dat het water nog 30°C graden was. Het was niet super koud, maar het was ook niet warm. Dus ik zat echt in het midden, zodat ik zo diep mogelijk erin zat. Dat was best heel lekker, maar ik kreeg wel trek in warme thee. Als ik zou opstaan zou ik het wel koud krijgen. Gelukkig kwam mijn man toen bijna thuis en kon ik lekker blijven zitten mét een warm kopje thee.”

Een goed gesprek of gewoon genieten van de rust en natuur

“Voor de tv zitten is natuurlijk ook lekker, maar in de hottub heb je echt de aandacht voor elkaar en leuke gesprekken. Of je zit gewoon lekker stil met je oogjes dicht naast elkaar genieten van het warme water en het samen daar zijn.  Wat voor mij echt niet mag ontbreken zijn de lampjes in de tuin, kaarsjes aan en dan de badjassen die over het bankje liggen, dat maakt de hele ervaring compleet.”

De tuin een mix van Scandinavisch en Mediterraans

Het interieur van Vanessa is echt Scandinavisch (als je op zoek bent naar inspiratie voor je huis, kijk zeker eens op haar Instagramaccount @thuys_by_vanes). Die lijn heeft ze ook doorgetrokken de tuin in, maar het groen is meer Mediterraans. “We hebben bijvoorbeeld, kurkeiken, steeneiken, platanen en olijfboompjes. We wonen dichtbij het bos, dus als ik aan de ene kant van de hottub zit, heb ik het idee dat ik midden in het bos zit. En ga ik aan de andere kant zitten, dan kijk ik zo de diepte van de tuin in met de gezellige lampjes aan.”

“Het comfort van een warm bad buiten, ook als het wat frisser is. Dat je dan lekker zit en om je heen kijkt, zonder afleiding van telefoons en televisie. Dat maakt ons gelukkig!”

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook ontspannen in de tuin?

Hopelijk heb je inspiratie kunnen halen uit het verhaal van Vanessa! Wil jij ook genieten van een wellnessproduct in jouw tuin? Wij geven je graag meer informatie over onze Ducktubs en Tønsauna’s. Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs.

Afspraak inplannen

Bekijk deze blogs ook

#withwelvaere ervaringsverhaal van Valerie en haar gezin

Bekijken

Samen genieten van de Ducktub Bjorn

Bekijken

Weer even licht zijn in de Ducktub Extern

Bekijken
Corner Icon