Altijd heerlijk warm!

De elektrische hottub

Het genot en de ervaring van een buitenspa die het gehele jaar heerlijk warm voor je klaarstaat? Maar toch de beleving van de traditionele hottub? Kies dan voor een elektrische Ducktub hottub van Welvaere!

Heb je geen zin om altijd een vuurtje te moeten stoken? Dan kun je er voor kiezen om het water in de hottub volledig elektrisch of met een hybride verwarming op te warmen

Wij kiezen voor onze elektrische Ducktubs voor een systeem dat van hoge kwaliteit, en volledig op zichzelf staat. Een eigen systeem direct gemonteerd op de hottub, namelijk een Balboa systeem. Balboa is een kwalitatief Amerikaans merk dat zichzelf bewezen heeft in elektrische accessoires voor hottubs en jacuzzi’s.

Elektrisch verwarmen duurt langer dan verwarmen met een houtkachel. Zo’n 1 a 2 graden per uur. Hierdoor kun je het element het beste continu aan laten staan. Een groot voordeel van een hottub die altijd warm is, is dat je er op ieder gewenst moment in kunt stappen.

Voordelen van de elektrische hottub

 • Heerlijk warm op ieder moment van de dag
 • Ruime keuze uit 8+ hottubmodellen
 • Direct ontspannen wanneer jij dat wilt

De elektrische hottubs van Welvaere

Het Balboa Systeem

Een Balboa hottub is zeer gemakkelijk in gebruik. Aan de buitenzijde van de hottub wordt een display gemonteerd die je gemakkelijk in kunt stellen. Het Balboa systeem staat volledig op zichzelf in tegenstelling tot veel andere elektrische verwarmingselementen. Deze worden vaak aangesloten op een filter- of circulatiepomp. De verwarming van Balboa is dus een ‘los’ en eigen systeem.

Balboa is een zeer bekende naam. Veel jacuzzi’s zijn voorzien van een bedieningssysteem van het Amerikaanse Balboa. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van systemen en onderdelen voor jacuzzi’s en hottubs. Een perfecte toevoeging aan onze Ducktub hottubs.

Bekijk al onze hottub modellen

Zwoele zomerdagen of knusse winterdagen, elke dag is een dag om te genieten van het warme water van de Ducktub hottub en de frisse buitenlucht.

Bekijk al onze hottubs
Datenight hottub Ducktub Welvaere
Elektrische hottub met Balboa systeem

Hybride hottub verwarming

Je kunt er voor kiezen om je hottub hybride te verwarmen. Je krijgt hier een combinatie van een houtgestookte kachel en een elektrisch verwarmingselement. Door de hottub altijd op zo’n 25 graden te houden, kun jij voor de laatste paar graden nog even wat hout erop gooien en jouw stook kriebels de vrije loop laten gaan.

Volledige elektrische verwarming

Je hottub altijd op aangename warme temperatuur? Laat je hottub dan volledig elektrisch verwarmen met het Balboa Systeem. Hiermee kun jij met één druk op de knop de temperatuur van de hottub instellen.

Waarom een elektrische hottub van Welvaere?

 • Stel je eigen hottub samen zoals jij 'm wilt!
 • Je ontvangt de beste kwaliteit, dat garanderen wij!
 • Jouw elektrische hottub wordt gratis bezorgd!
 • Keuze uit verschillende modellen. Daardoor is er voor iedere tuin een passende hottub!
 • Bekijk, test en voel jouw toekomstige hottub in onze showroom in Nijkerk!
Hottubs bekijken

Waarom een hottub?

Hot tubs, bubbelbaden en jacuzzi’s waren vroeger een luxe die veel mensen niet konden betalen. Vandaag de dag zijn de hottubs zo geoptimaliseerd dat de kosten enorm omlaag zijn gegaan!

De populariteit van de hot tub is hierdoor dan ook als een raket gestegen. Veel mensen nemen nu een hot tub voor de gezelligheid en zitten er wekelijks in om te ontspannen met vrienden of familie.

Daarnaast heeft de hottub nog andere voordelen die je zeker niet over het hoofd kunt zien!

Lees hier meer over waarom je een hottub moet kopen!

Vrienden Welvaere hottub ducktub thermohout
 • In het warme water van de hottub worden uw spieren tot 90% ontlast van hun werk en inspanning. Hierdoor kan uw gehele lichaam tot rust komen!
 • Minder stres en angst. Het warme water van de hottub helpt om de stress van een lange dag achter je te laten.
 • De combinatie van warm water en eventuele jets zorgen voor een betere fysieke en emotionele staat.
 • Als je voor het slapen gaan even ontspant in het warme water van de hot tub slaap je dieper en vaster!
 • Daarnaast is een hot tub in jouw tuin natuurlijk een echte blikvanger!
ducktub kachel aansteken Welvaere Badjas

Wat is de ideale hottub temperatuur?

Wanneer het buiten warmer wordt, is er niets lekkerder dan een verfrissende duik en een koel drankje. Het laatste dat je je misschien kunt voorstellen is het stappen in een hot tub of jacuzzi van 40 graden. Daarom kun je tijdens de warme zomermaanden jouw hottub het beste verwarmen tot een temperatuur van 37 graden.

Lees hier meer over de ideale temperatuur voor je hottub

Datenight hottub ducktub Welvaere

Hottub met Bubbels

Bij Welvaere kun je je hottub volledig laten bouwen zoals jij dat wilt! Wij hebben verschillende opties voor bijvoorbeeld een bubbelsysteem (luchtbubbels in het water), een jetsysteem (waterstralen die de rug masseren) en nog veel meer. Met een hottub met bubbels weet je zeker dat je een avondje heerlijk kunt ontspannen.

Lees hier meer over een Hottub met bubbels

Jouw toekomstige hottub in het echt bekijken?

Veelgestelde vragen

 • Heb ik krachtstroom nodig voor een elektrische hottub?

  Een houtgestookte hottub verbruikt enkel stroom als er upgrades aan toegevoegd zijn, zoals; een filtersysteem, LED-verlichting, bubbelsysteem en/of jetsysteem. Zonder deze opties hoeft een hottub niet op stroom aangesloten te worden. De LED-verlichting, het bubbel-,  jet- en filtersysteem kunnen gewoon op een normale stekker worden aangesloten.

  Een elektrisch verwarmde hottub d.m.v. het balboa-systeem zal wel op stroom aangesloten moeten worden. Dit verwarmingselement kan op 1 of 3 fases aangesloten worden of 1x220v of krachtstroom.

 • Hoe snel is een hottub warm?

  De opwarmtijd van de hottub is afhankelijk van een aantal factoren; De grootte van de Ducktub, eventuele isolatie, de sterkte van de kachel, de buitentemperatuur en de houtsoort die gebruikt wordt voor het stoken.

  In onze kleinste hottub gaat 800 liter water en in onze grootste hottub gaat zo’n 1700 liter water. Gemiddeld genomen moet een hottub met zo’n twee uur al zeker wel een aardige temperatuur hebben. Onze grootste hottub is met 3 uurtjes heerlijk warm.

  Bij de elektrische hottub duurt het verwarmen iets langer. Deze moet altijd aan het stroom aangesloten zijn en verwarmen als je er ieder moment gebruik van wilt maken. De temperatuur van een elektrische hottub stijgt namelijk zo’n 1 a 2 graden in het uur.

 • Wat kost het vullen van de hottub?

  Het water van de hottub moet uiteraard regelmatig vervangen worden. Wanneer dit gebeuren moet, hangt af van verschillende factoren; heb je een filterpomp, gebruik je etherische oliën, staat de hottub onder een boom en hoe vaak maak je gebruik van de hottub.

  De waterprijs verschilt per gemeente. Op de website van Vitens staat een handige tool waar je de prijs voor het water in jouw gemeente kunt berekenen. Zij geven zelf al aan dat de kosten voor 1000 liter water onder de 1 euro liggen.

 • Wat is de ideale hottub temperatuur?

  De ideale hottub temperatuur ligt rond de 38 graden. In de zomer misschien iets koeler dan in de winter. Wanneer het water warmer wordt dan 40 graden, dan kan dat al leiden tot lichte brandwonden. Houd daarom altijd een thermometer in het water om de temperatuur in de gaten te houden.