No items found.

Garantie

Welvaere geeft garantie op alle producten die bij ons gekocht worden. Standaard geven wij drie jaar garantie op de producten. Als eerste geldt altijd de standaard fabrieksgarantie en wij verlengen deze tot drie jaar. Deze garantie geldt alleen voor particulier gebruik van onze producten. Voor zakelijk gebruik gelden andere voorwaarden. 

Wij vinden het belangrijk dat er ultiem genoten kan worden van de aankoop die gedaan is bij Welvaere. Wanneer de aankoop binnen de garantietermijn defect gaat, kan er altijd vanuit worden gegaan dat dit kosteloos gerepareerd of vervangen wordt. 

Onjuist gebruik van het product wordt nooit gedekt door enige vorm van garantie. Wanneer er aanpassingen zijn gedaan aan het product buiten Welvaere om vervalt de garantie op het desbetreffende deel van het product. 

Wij staan ten alle tijden klaar wanneer er vragen zijn over onze producten en de garantie. Neem dan ook altijd contact met ons op wanneer er iets defect is. Onze medewerkers zullen dit verder oppakken om ervoor te zorgen dat er snel weer genoten kan worden van het wellnessproduct. 

Ducktub  garantie

Op onze Ducktubs zit een garantie van drie jaar. Deze garantie geldt op het functioneren van het product en bij juist gebruik. Voor de complete hottub geldt dat deze op een egale ondergrond staat en gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is. 

Hieronder leggen we per onderdeel uit op welke manier de drie jaar garantie geldt en wat valt onder onjuist en juist gebruik.

De Ducktub binnenkuip 

Op de Ducktub binnen kuip zit drie jaar garantie. De garantie van drie jaar wordt geboden op het functioneren van de onderdelen. Niet op het zicht hiervan. Dit houdt in dat de kuip lekvrij is.

Voor de kuip geldt dat deze niet schoongemaakt is met agressieve middelen en er normaal met het materiaal wordt omgegaan zoals bedoeld is. Ook vervalt de garantie wanneer er langdurig (vanaf 1 maand)  stilstaand water in de kuip staat. De hottub kuip kan het beste schoongemaakt worden met allesreiniger of  een speciaal middel voor de hottub kuipen. 

Kachel van de Ducktub

Op de kachel zit drie jaar garantie. De garantie van drie jaar wordt geboden op het functioneren van de onderdelen. Niet op het zicht hiervan. Dit houdt in dat de kachel de hottub zoals bedoeld is, kan verwarmen. 

De drie jaar garantie op de kachel is geldig bij normaal gebruik. Dit houdt in dat deze volgens instructies gebruikt wordt. Ontploffing van de kachel, te warm geworden lasnaden en implosie vallen niet onder de garantie. 

Houtwerk van de Ducktub

Op het houtwerk rondom de Ducktub krijg zit drie jaar garantie. Hierbij geldt de garantie alleen op de structurele werking van het hout. Het werkt als constructie rondom de hottub. 

De garantie geldt niet op het uiterlijk van het hout, houtrot etc. Dit kan voorkomen worden door het hout regelmatig en tijdig te behandelen. 

Filtersysteem

Het filtersysteem heeft een garantie van drie jaar. Deze garantie geldt alleen op juist gebruik van het systeem. Het filtersysteem wordt op de juiste manier gebruikt, (4x 3 uur verdeeld over de gehele dag.) wanneer deze tijdig schoongemaakt wordt via de backwash, het filtermedium tijdig wordt vervangen en alle elektra afgesloten is van de buitenlucht. 

De garantie van het UV-filter geldt op de behuizing en installatie. De lamp valt onder de fabrieksgarantie. 

Cover en afdekzeil

De cover en het afdekzeil hebben een garantie van drie jaar wanneer deze op de juiste manier gebruikt wordt en het geldt alleen op de werking hiervan niet het zicht. 

Het is belangrijk om de cover af en toe te luchten, de ritsen open te doen zodat deze niet kan gaan schimmelen aan de binnenkant. En ook de buitenzijde schoon te maken.

Houten accessoires

Op de houten accessoires geldt een garantie van drie jaar op de structurele werking niet op het zicht. Zo worden de accessoires niet belast met onnodig hoog gewicht en wordt het gebruikt waarvoor het bedoeld is. 

Onder de houten accessoires vallen:

 • Trap
 • Filterkist
 • Zijtafel

 

Elektrische accessoires

Op onze elektrische accessoires zoals een bubbelsysteem, jet systeem, led-verlichting, elektrisch verwarmingselement etc.  zit drie jaar garantie. Dit geldt op de werking van het systeem inclusief de knoppen. 

Bij juist gebruik worden de elektrische elementen uitgezet wanneer deze niet worden gebruikt. De elementen worden eens in de zoveel tijd schoongemaakt zoals voorgeschreven in de handleiding.                                                                                                                                        

Kachel accessoires

Bij Welvaere zit er drie  jaar garantie op de kachel accessoires zoals een vonkenvanger en een hitteschild. Hierbij geldt de garantie alleen op de werking van deze accessoires niet op eventuele verkleuring, dit hoort erbij. 

Uitzondering

Op verschillende onderdelen geven wij alleen een fabrieksgarantie:

 • Thermometer
 • Chloordrijver
 • Peddel
 • Inhangfilter
 • UV-lamp

Sauna

Op onze T√łnsauna‚Äôs zit een garantie van drie jaar. Deze garantie geldt altijd op de werking van het product en bij juist gebruik. Voor de complete sauna geldt dat deze op een egale ondergrond staat en gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is. Wanneer je de sauna zelf opbouwt geldt de fabrieksgarantie, wanneer wij de sauna installeren kunnen we een garantie van drie jaar bieden.¬†

Hieronder leggen we per onderdeel uit op welke manier de drie jaar garantie geldt en wat valt op juist en onjuist gebruik.

Houtwerk aan de buitenzijde

Op het houtwerk aan de buitenzijde zit drie jaar garantie. 

Het juiste gebruik van het houtwerk aan de buitenkant zit hem in de behandeling en stellen op de juiste manier. Doordat het een natuurlijk product betreft gaat dit werken. Daarom moeten deze  ijzeren banden af en toe losgehaald worden, moet er op de balken worden geklopt en moeten deze opnieuw aangetrokken worden. Ook dient het houtwerk regelmatig, 1 keer per jaar,  behandeld te worden met tar olie, beits of een ander middel om houtwerk te behandelen. (Geen verf of lak, het product moet namelijk kunnen ademen)

Capillaire werking

Wij geven geen garantie op de capillaire werking van het hout. Dit houdt in dat er vocht door het hout heen trekt. Dit kan gemakkelijk verminderd worden door het hout aan de buitenzijde regelmatig te behandelen zoals hierboven staat vermeld met tarolie.

Houtwerk binnen

Op het houtwerk binnen zoals de bankjes, vloer en andere onderdelen geven wij drie jaar garantie bij juist gebruik. Het hout kan niet behandeld worden en dient regelmatig schoongemaakt te worden met water of sauna clean.

Kachels

De garantie van drie jaar geldt ook op onze kachels bij normaal gebruik. Dit houdt in dat deze op de juiste manier is ge√Įnstalleerd zoals door de producent wordt geadviseerd. Deze op krachtstroom is aangesloten en er geen overmatig en zout water over de stenen wordt gegooid. Bij onze saunakachels geldt eerst de fabrieksgarantie van HUUM of Harvia.¬†

Op een HUUM kachel zit standaard 4 jaar garantie vanuit HUUM. 

Ge√Įnstalleerde accessoires door Welvaere¬†

De accessoires die wij in de sauna installeren zoals sauna verlichting geldt een garantie van drie jaar op de installatie. Bij de sauna verlichting geldt alleen een garantie op de behuizing van de lamp niet op de lichtbron.

Zelfbouw sauna

Welvaere is niet verantwoordelijk voor gemaakte fouten tijdens de opbouw van de sauna bij zelfbouw. Fouten in de constructie of gevolgen van gemaakte fouten tijdens het bouwproces vallen niet onder de garantie. 

Uitzondering

Op verschillende onderdelen geven wij alleen een fabrieksgarantie:

 • opgietemmer
 • opgietlepel
 • Hygrometer
 • Zandloper
 • Hoofdsteun


Vragen?

Wanneer er vragen zijn rondom de garantie en of een defect hier nog binnen valt neem dan contact met ons op.