mountain

De perfecte ondergrond voor jouw hottub

Een Ducktub hottub kan op verschillende ondergronden staan. Je moet wel met een paar dingen rekening houden. In deze blog lees je alles over de perfecte ondergrond voor jouw hottub.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Je droomt er al jaren van; een hottub in de tuin. Nu heb je de knoop doorgehakt en ga je ervoor. Je kijkt de tuin rond en bedenkt je op welke plek je jouw toekomstige hottub het beste vindt passen. Ga je voor dat stukje terras achterin de tuin, wil je een houten vlonder laten leggen of zet je ‘m op het grind?

Genoeg ruimte voor de Ducktub die jij hebt gekozen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er op het plekje dat jij in je hoofd hebt genoeg ruimte is voor het model hottub dat jij gekozen hebt. Heb je een houtgestookte kachel en een filtersysteem? Dat maakt namelijk dat je nog net iets meer ruimte nodig hebt. Kijk daarom van te voren goed naar de afmetingen van het model hottub dat jij wil of hebt gekozen. Het is natuurlijk zonde als je de ondergrond in orde hebt gemaakt en de hottub er uiteindelijk niet past. Kun je dit afvinken? Dan is het tijd om te kijken naar de ondergrond.

De belangrijkste voorwaarden voor de ondergrond

Wij raden altijd aan om de hottub op een stevige ondergrond te plaatsen. Een gevulde hottub weegt namelijk best wel wat en je wilt niet dat hij wegzakt. Het gewicht hangt af van het model dat jij hebt gekozen. Zo weegt ons lichtste model gevuld met water 940 kg en het zwaarste model 2328 kg.

Ook is het belangrijk om een ondergrond te kiezen die zo droog mogelijk blijft. Je wil niet dat je hottub op een ondergrond staat waarbij water gemakkelijk ophoopt onder de tub en moeilijk weg kan lopen. Dit is niet goed voor het hout aan de onderkant.

Let er daarnaast op dat de ondergrond waterpas is. Sowieso zit het natuurlijk minder lekker als de hottub scheef staat, maar ook is het belangrijk dat de hottub en houtkachel op dezelfde hoogte staan. Als dat niet zo is, werkt de natuurlijke circulatie van het water in de kachel niet meer goed. Hierdoor kan de kachel kapot gaan, omdat het zijn hitte niet meer kwijt kan.

Tegels of stenen als ondergrond

Dit is de optie waar de meeste mensen voor gaan. Je weet op deze manier zeker dat de ondergrond stevig is (mits de grond onder de stenen natuurlijk niet aan het wegzakken is) en kunt dit ook redelijk gemakkelijk waterpas krijgen. Je kunt een stukje straat aanleggen op dezelfde hoogte als de rest van de tuin of gaan voor een verhoogd terras. Voor welke stenen of tegels je gaat, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw smaak en tuinstijl.

Gras als ondergrond voor jouw hottub

Een hottub op een mooi stukje groen gras staat prachtig, maar om ‘m rechtstreeks op het gras te zetten raden we niet aan. Zodra de hottub vol met water komt te staan zal deze in het gras wegzakken. Zeker als het gras vochtig wordt. Ook wil je niet dat de grond direct onder de hottub erg nat en lang vochtig blijft. Zo kan er gemakkelijk schimmel ontstaan en heb je kans dat het hout minder lang mee gaat. Wat je kunt doen is, precies onder de balken constructie waar de hottub op staat, een stenen ondergrond plaatsen. Zo staat de hottub op een harde ondergrond, maar lijkt het of hij gewoon op het gras staat. Dit zorgt voor net iets meer stevigheid en zekerheid dat de hottub mooi op z’n plek blijft staan. Ook kan het water onder de hottub zo makkelijker weglopen.

Een houten vlonder onder jouw hottub

Een hottub op een houten vlonder geeft het een mooie, stijlvolle uitstraling. Je creëert hiermee echt een apart wellnessplekje voor de Ducktub. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat de hot tub aan de onderkant goed droog blijft omdat hij een stukje van de ondergrond af staat. Wel kan het hout door het water glad worden. Hier moet je goed mee uitkijken bij het in- en uitstappen.

Grind als ondergrond

Je kunt er ook voor kiezen om de Ducktub op grind te zetten. Ook dit heb je weer in oneindig veel soorten en kleuren. Het voordeel van grind is dat het water wat over de hottub heen plonst als je erin gaat zitten of als je de hottub leeg laat lopen, makkelijk tussen het grind kan weglopen. Ook hier is het weer aan te raden om onder de balkenconstructie te zorgen voor een stevige ondergrond. Hierbij kun je denken aan honingraatmatten of tegels zodat de hottub altijd stevig staat.

Genoeg tijd voor de voorbereiding

Op het moment dat jij een Ducktub hottub aanschaft, gaan onze dreambuilders in Nijkerk voor jou aan de slag. De productietijd is een aantal weken en dat geeft jou mooi even de tijd voor de voorbereiding. Naast een goede ondergrond moet je afhankelijk van de opties die je gekozen hebt, ook zorgen voor stroom voordat de hottub geleverd wordt. Daarna is het genieten van de voorpret. Voor je het weet is de hottub niet meer weg te denken uit jouw achtertuin!

Gerelateerd product
Ducktub Hjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Heb jij een perfect plekje voor een hottub in jouw tuin?

Wij geven je graag meer informatie over de verschillende Ducktub hottubs in ons assortiment. Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center. Wij helpen je graag!

Showroom bekijken

Bekijk deze blogs ook

Wat weegt een hottub?

Bekijken
Corner Icon