mountain

Wat weegt een hottub?

Hottubs. Tegenwoordig te vinden in heel veel verschillende soorten, maten, type afwerking, met luxe opties of juist heel basic. Niet alleen hier zit veel verschil in. Ook in het gebruik van materialen zit een groot verschil. En juist dit gebruik van materialen zorgt voor het gewicht van de hottubs. Een veelgestelde vraag is dan ook of je de hottub makkelijk kunt verplaatsen.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Alleen kan je de hottub niet verplaatsen

Ook al eet je iedere dag spinazie of ben je een ster in gewichtheffen, een hottub verplaats je niet zo gemakkelijk in je eentje. Wanneer wij onze Ducktub hottubs komen bezorgen vragen we daarom altijd om wat extra mankracht, want onze eigen bezorgers kunnen hem ook niet alleen op zijn plaats krijgen.

Samen met jou, de buurman, broer of dochter til je de hottub dan op zijn plek. De plek die jij hebt uitgekozen voor ultieme ontspannmomentjes. Hoeveel extra handjes je nodig hebt tijdens de levering is helemaal afhankelijk van de hottub die jij hebt uitgekozen.

Materialen die het gewicht van de hottub bepalen

Waar het gewicht van de hottub heel erg afhankelijk van is, zijn de materialen die worden gebruikt. Wordt de kuip bijvoorbeeld op een robuuste bodemconstructie geplaatst of is er gekozen voor een simpel metalen frame? Wordt de hottub afgewerkt met een zwaardere houtsoort zoals eiken of een lichtere zoals thermohout? En ook niet geheel onbelangrijk zit de kachel vast aan de hottub, erin of kun je die ook gemakkelijk los koppelen? Al deze punten hebben effect op het gewicht van de hottub. Uiteraard telt ook het materiaal van de kuip mee.

De Ducktub hottubs van Welvaere

Voor onze Ducktub hottubs kiezen wij uiteraard voor de hoogst kwalitatieve onderdelen. Het ene onderdeel is daardoor wat zwaarder dan bijvoorbeeld eenzelfde onderdeel bij een andere verkoper. Als voorbeeld: de kuipen van onze Ducktub hottubs bestaan uit 7 lagen glasvezelversterkt kunststof terwijl die van een ander uit minder lagen bestaat óf zelfs uit een heel ander materiaal is gemaakt. Bij ons vind je geen hottub waar de kachel in gemonteerd is. Al onze kachels kun je gemakkelijk loskoppelen waardoor de hottub gemakkelijker te verplaatsen is.

Wat weegt een hottub?

Wanneer wij kijken naar het gewicht van onze Ducktub hottubs is dit altijd een hottub waar het gewicht van de kachel niet bij zit én waar uiteraard geen water in zit.

Ducktub Bjorn: 110 kg
Ducktub Bjornstor: 145 kg
Ducktub Hjorn: 180 kg
Ducktub Extern: 165 kg
Ducktub Ovalti: 140 kg
Ducktub Oval: 210 kg

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Meer informatie over onze hottubs?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar onze hottubs? Dat snappen wij helemaal. Neem daarom eens een kijkje bij onze hottub modellen of kom gewoon eens langs in ons Experience Center.

Hottubs bekijken

Bekijk deze blogs ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een hottub?

Bekijken
Corner Icon