mountain

Waar moet je op letten bij het kopen van een hottub?

Wanneer je dit leest heb je waarschijnlijk de keuze gemaakt om een hottub te kopen. Fantastisch, want van een hottub ga je nog jaren plezier en ontspanning beleven! Voor zo’n grote aankoop moet je even de tijd nemen om te kijken welke – en of – het goed bij je past. Hoe dan ook, dit artikel zal je wat meer inzicht geven over waar je allemaal op moet letten bij het kopen en kiezen van een hottub.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Het kopen van een hottub

Er zijn een aantal verschillende hottub aanbieders in Nederland en de rest van Europa. Sommige bieden handgemaakte hottubs aan, sommige standaardmodellen die ze importeren uit bijvoorbeeld Scandinavië, de ene verkoopt alleen houten modellen, de ander alleen glasvezelversterkte en weer een ander allebei. Al die verschillende elementen maakt het soms lastig om een keuze te maken.

Denk daarom van te voren goed na over wat je precies wilt, vraag om advies bij verschillende aanbieders en ga eens goed in die hottub zitten voordat je ‘m koopt. Je zal er namelijk nog een aantal jaren van moeten genieten!

Op maat of standaard?

De één is tevreden met een standaard model, die snel geleverd is en waar weinig over nagedacht hoeft te worden. De ander wil iets uniekers, meer naar zijn/haar eigen wensen gemaakt en verwacht daarbij een goed advies. Voor beide opties zijn er hottubs te vinden en de één is niet beter dan de ander. Kijk vooral waar jij behoefte aan hebt.

Het juiste advies

Bij het juiste advies wordt er echt met jou meegedacht. De adviseur zal proberen te achterhalen waar jij behoefte aan hebt en waar je blij van wordt. Een goede adviseur kent ook de producten van voor tot achter en weet waar hij/zij over praat. Daardoor kan er een goede match gevonden worden tussen jou en het product. Let er dus op dat iemand jou niet wat probeert aan te praten, maar met jou in gesprek gaat, al je vragen beantwoord en duidelijke informatie geeft.

Testen

Wil je zeker weten dat jouw toekomstige hottub lekker zit? Vraag dan vooral of je ‘m even mag testen! Dit kan natuurlijk zonder water, door gewoon in de kuip te zitten. Maar vaak is het ook mogelijk om, op afspraak, de hottub mét water te testen. Zo ben je helemaal zeker van je zaak.

Levering & Service

Vraag altijd even na hoe de levering in zijn werk gaat, of deze bij de prijs gevoegd is en wat er gebeurt als er iets niet helemaal goed werkt. Zo voorkom je achteraf ongemakkelijkheden.

Het kiezen van de juiste hottub

Bij het kopen van een hottub moet je al eerste nagaan wat jouw specifieke wensen zijn. Heb jij een gezin met kinderen en willen jullie er allemaal tegelijk in? Of is de hottub bedoeld voor knusse avonden met z’n tweetjes?

Misschien heb je een mega vriendengroep en ga jij elk weekend een hottub party organiseren. Of is de hottub vooral bedoeld om lekker vuurtje te stoken en van de stilte te genieten? Door van te voren te bedenken hoe en waarvoor jij de hottub wilt gebruiken, kun jij uiteindelijk de hottub kopen die het beste bij jouw wensen past.

Hottub grootte

Er zijn verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk om van te voren te bedenken waarvoor je de hottub gaat gebruiken, maar ook om te kijken welke grote in jouw tuin past. Welvaere heeft een knusse hottub vanaf 2 personen, maar ook een mega hottub waar wel 10 personen in passen (en geloof me, daar passen stiekem wel 14 personen in met een klein beetje duwen). En dan heb je nog alle maten die daar tussen zitten.

Hottub prijzen

Welke hottub je ook koopt, het blijft een (kleine) investering. Van een investering hoop je meestal voor een lange tijd te genieten, en met een goede hottub ben je dat zeker! Bij het kopen van een hottub zal je dus moeten kijken hoeveel budget je hebt. Bij Welvaere zit het verschil in prijs voornamelijk in de afmetingen, extra opties en de kachel soort. Wat je ook kiest, je zult in ieder geval genieten van het warme water en het knetterende hout. Kies dus iets waarvan je blij wordt en wat leuk is voor jouw portemonnee!

Overige punten om op te letten

Materiaal

Bij het kopen van een hottub, moet je kiezen uit welk materiaal je jouw hottub wilt hebben.  De meest gangbare hottubs zijn de houten hottub en de glasvezel versterkte hottub. Bij Welvaere kiezen we voor dat laatste, omdat deze minder onderhoud nodig heeft, minder kans heeft op lekken en veel langer meegaat dan de houten hottub.

Welvaere plaatst standaard om alle hot tubs sterk thermohout. Dit hout heeft weinig onderhoud nodig en heeft een levensduur van 15 tot 25 jaar!

Kachel

Voor de hottub heb je externe-, interne- en geïntegreerde kachels. Onder andere de kwaliteit van de kachel is verantwoordelijk voor de opwarmtijd van het water. Wil je niet uren  stoken, dan is het dus belangrijk om je goed in te lezen over het kachel gebruik en de kachel soort. Een goede kachel kan de meeste hottubs namelijk al in 2 uur warm krijgen!

Accessoires

Dan kun je nog voor verschillende accessoires kiezen. De prijzen en het assortiment van accessoires verschilt per aanbieder. Bij accessoires kun je denken aan een isolatiedeksel en een drankje plankje, maar ook aan een filtersysteem om je water langer te bewaren. Voor de echte wellness liefhebbers zijn er ook mogelijkheden voor jets, bubbels en LED-verlichting.

Gerelateerd product
Ducktub Oval
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Bekijk, voel en test jouw toekomstige hottub!

Laat je vooral goed adviseren bij de aankoop van een hottub door een deskundige adviseur en houd jouw specifieke wensen in je achterhoofd. Wil je alvast een hottub bekijken, testen of gewoon even voelen? Je bent van harte welkom in ons Experience Center! Onze adviseurs staan 5 dagen per week klaar om al je vragen te beantwoorden.

Kom langs!

Bekijk deze blogs ook

De perfecte ondergrond voor jouw hottub

Bekijken

Wat weegt een hottub?

Bekijken

Het verschil tussen kunststof hot tubs versus houten hottubs

Bekijken
Corner Icon