mountain

Het verschil tussen kunststof hot tubs versus houten hottubs

Voor het echte authentieke hottub gevoel denkt u waarschijnlijk al snel een een houten hottub. Heerlijk ontspannen en genieten van het warme water en een houtgestookt vuurtje in een kachel. Naast de houten hottub is er echter ook een nog de kunstsof hot tub, zo’n hottub heeft de look en feel van de traditionele houten hottub maar met een kunststof binnenbak.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Zo’n hot tub met kunststof kuip heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een houten, daarnaast zijn er nog andere punten waar u rekening mee moet houden.

Houten hottub

Een houten hottub moet u goed onderhouden. Een bad volledig van hout is namelijk 100% een natuurlijk product en dat gaat werken. Wanneer de hottub niet gevuld is gaat het hout uitdrogen. Dit zorgt ervoor dat het hout rondom het bad mogelijk gaat krimpen wat er weer voor zorgt dat er lekkage kan ontstaan.

Wanneer u lang gebruik wilt maken van uw houten hottub is het belangrijk om het hout dan ook goed te onderhouden. Met vochtige weersomstandigheden is het lastig gebleken om de hottub goed te onderhouden.

Door de grote groeven die in het hout zitten is de hottub ook lastig schoon te maken. Vuil trekt in het hout en gaat tussen de naden zitten. Vaak is een houten hottub maximaal een paar jaar in gebruik en toe aan vervanging.

Kunststof hot tub

In vergelijking met een houten hottub heeft een kunststof hottub een aantal gebruiksvriendelijke voordelen. Door het gebruiken van een kuip rondom het hout is deze hottub 100% waterdicht ondanks verschillende weersomstandigheden. De Kunststof hottub kan dan ook perfect een langere periode zonder water staan.

Doordat er een kuip in de hottub zit is deze ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. De kunststof hottub is namelijk schoon te maken door een sopje te gebruiken en de kuip af te nemen. Dit neemt veel minder tijd in beslag dan bij een houten hottub.

Een kunststof hottub heeft wel net zoals de houten hottub onderhoud nodig. Vaak wordt de kuip afgewerkt met hout aan de buitenzijde om ervoor te zorgen dat de hottub toch het authentieke gevoel geeft. Net zoals bij de houten hot tub gaat het hier om een natuurlijk product dat  onderhoud nodig heeft.

Wat moet ik kiezen?

De keuze voor een houten hottub of een kunststof hot tub is helemaal aan jou. Beide hebben voor- en nadelen. Zo geeft een houten hottub echt het authentieke Scandinavische hottub gevoel maar heeft wel kans op veel lekkage. Een kunststof hottub ziet er wat moderner uit, is makkelijk schoon te maken maar is toch niet 100% onderhoudsvrij.

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Bekijk deze blogs ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een hottub?

Bekijken
Corner Icon