mountain

Samen genieten van de Ducktub Bjorn

De #withwelvaere klantverhalen geven je een kijkje in de wellnessparadijsjes van Welvaere’s klanten. Dit keer sprak ik met Joyce en Richard uit Almere, die sinds begin november een Ducktub Bjorn in de tuin hebben staan. Heerlijke weekenden spenderen zij nu met het hele gezin in de hottub.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model hottub: Ducktub Bjorn met bubbelsysteem en filtersysteem
Sinds: 2 november
Wonen in: Almere
Samen met: hun twee zoons van 12 en 16 jaar

Joyce en Richard besloten eerder dit jaar een Ducktub hottub aan te schaffen met de reden: ontspannen én meer quality time doorbrengen met het gezin. Voordat zij hun keuze voor de Ducktub Bjorn hebben gemaakt, brachten ze een bezoek aan het Experience Center in Nijkerk.

Joyce: “We zijn twee keer in de showroom geweest om de hottub te bekijken. We hebben toen een hele rondleiding gekregen van Sven. Het was echt leuk om te zien hoe de hottubs gemaakt worden, welke opties er allemaal mogelijk zijn en ook de sfeer was heel goed. Als je aankomt, voelt het net alsof je in een wellnesscentrum komt. We gingen toen met de offerte naar huis en hebben er even over nagedacht. Nadat we toen telefonisch akkoord hebben gegeven zijn we nog eens terug gegaan omdat we nog wat vragen hadden. En we vonden het leuk om nog even te kijken bij de hottub, het was echt voorpret!”

Samen genieten in de hottub

Het gezin steekt de hottub meestal in het weekend aan. “Dan is het echt een stukje ontspanning en samen zijn. Als je thuis bent met het gezin, ga je snel voor de tv zitten of de oudste zit dan in zijn eigen kamer. In de hottub heb je echt even tijd voor elkaar en ik merk dat dit voor ons drukke gezinsleven echt een uitkomst is.”

“Meestal beginnen we dan op vrijdagavond met het water verwarmen, zodat we er ‘s avonds al lekker in kunnen. En zaterdag als we thuis zijn gaan we er ook nog in. Dat is een goede afsluiting van een werkweek en een hele fijne start van het weekend.”

Tijd voor goede gesprekken

Ook als er visite komt merkt Joyce dat het heel anders is sinds de hottub in de tuin staat. “Pas was mijn neef bijvoorbeeld op visite. Dan zou je normaal gesproken op zaterdagavond de televisie erbij aanzetten omdat de kinderen dan bijvoorbeeld iets wil kijken. Nu hebben we de hele avond samen in de hottub gezeten. Je bespreekt dan veel meer en ook andere dingen. Dat is gewoon heel leuk. En de tijd vloog voorbij. Het leek helemaal nog niet zo lang, maar we voelden dat het water wat afkoelde. We zaten er toen al meer dan twee uur in.”

Voor de ontspanning werkt het warme water ook erg goed. “Mijn man heeft veel nekklachten, waar hij ook migraine van krijgt. Hij merkt dat het warme water en dat stukje ontspanning daar goed bij helpt. En als je er ‘s avonds in geweest bent, dan slaap je gewoon heel goed. Dat is ook een hele fijne bijkomstigheid.”

In gesprek met de buren

Omdat ze in een rijtjeswoning wonen hebben Joyce en Richard voordat zij de hottub kochten, eerst de buren geïnformeerd dat ze een hottub met een houtkachel wilden aanschaffen. “We hebben toen aangegeven dat mochten zij overlast ervaren van de rook, omdat het voor ons in het begin nog even wennen zal zijn met stoken, zij dat dan aan konden geven.

Voor ons was het helemaal nieuw, we hebben gewoon verwarming via de ketel. Iemand in de buurt kwam ons een keer wijzen op de Stookwijzer. Dat was de tweede dag dat we de hottub hadden en niet zo’n handige dag om te stoken omdat het mistig was. Maar voor de rest horen we alleen maar van buurtgenoten dat ze het zo heerlijk vinden ruiken en ze best jaloers zijn op de hottub!”

Nu is het gezin helemaal gewend aan het stoken volgens de Zwitserse methode. “Er komt alleen een beetje rook uit met opstarten en als hij bijna uitgaat , maar voor de rest helemaal niet. We hebben de juiste manier gevonden, en daardoor ontwikkelt hij ook niet zoveel rook.”

Van zwembad voor een paar maanden, naar een hottub voor ieder seizoen

De hottub staat achter in de tuin op de plek waar eerder een groot zwembad stond. “Het zwembad stond er dan van april tot en met oktober. Vorig jaar hebben we ‘m ook in de winter laten staan, omdat ik ook houd van koud water zwemmen. Maar omdat de jongens er niet meer in gingen in de zomer, hebben we het zwembad weggehaald. Het nam toch veel ruimte in beslag. Daarom hebben we gekozen voor de hottub, die een stuk compacter is en waar je het hele jaar lekker gebruik van kunt maken.”

“Voor de rest hebben we een grote loungebank en twee plantenbakken in de tuin met groenblijvers, en voor- en najaarsbloeiers. Verder zijn het vooral stenen. Ik ben volgens mij de enige in de straat die nog een ouderwetse droogmolen in de tuin heeft staan.”

Gezellige momentjes samen zijn

Het gezin maakt er altijd een gezellig moment van als ze in de hottub gaan. “We hebben het eerste weekend dat we de hottub hadden, allemaal hapjes gemaakt als avondeten. Die hebben we op de box van het filtersysteem gezet en zo hebben we heerlijk in de hottub gezeten en samen gegeten met wat lekkers te drinken erbij. Als onze oudste zoon erbij komt gaat altijd de box mee naar buiten voor een muziekje, maar we proberen verder nooit zoveel geluid erbij te maken. We gaan er vaak ‘s avonds in en door het water weerkaatst het geluid al een beetje, dus het is al iets gehoriger. We proberen er voor de buren wel rekening mee te houden.”

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook ontspannen in de tuin?

Hopelijk heb je inspiratie kunnen halen uit het verhaal van Joyce en Richard! Wil jij ook genieten van een wellnessproduct in jouw tuin? Wij geven je graag meer informatie over onze Ducktubs en Tønsauna’s. Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs.

Afspraak maken

Bekijk deze blogs ook

Weer even licht zijn in de Ducktub Extern

Bekijken

Hoe regel je de temperatuur van een houtgestookte hottub?

Bekijken

Met z'n tweeën genieten in de Ducktub Ovalti

Bekijken
Corner Icon