mountain

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een wellnesstuin?

Heb je een hottub of sauna in de tuin, dan weet je zeker dat dit zorgt voor plezier, quality time en gezelligheid. Maar zitten er nou eigenlijk ook gezondheidsvoordelen aan? Zeker! In deze blog vertellen we je alles over de gezondheidsvoordelen van een wellnesstuin.

Arrow left
Arrow right
No items found.

De gezondheidsvoordelen van een hottub

We beginnen met het warme water van een hot tub. Je voelt het al aankomen: in een hottub zitten met water zo tussen de 37 en 39 graden, is goed voor je. Maar waarom?

  1. Het zorgt voor de nodige ontspanning. Vooral in deze tijd. Waarin we allemaal druk zijn en tijd voor onszelf vaak niet op de eerste plaats komt. In een Ducktub met het warme water en (eventueel) de masserende werking van jets kom je tot rust. Het helpt bij het verminderen van stress, gespannen spieren en het bevordert het fijne rozige gevoel dat je zo af en toe echt even nodig hebt. 
  1. Het kan helpen pijn te verlichten. Door de warmte en de opwaartse druk van het water kunnen hottubs verlichting bieden bij spier- en gewrichtspijn, artritis en rugpijn.
  1. Het verbetert je bloedcirculatie. De warmte van het water zorgt voor vasodilatatie, wat resulteert in een betere doorbloeding. Dit kan de zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de weefsels verbeteren.
  1. Je slaapt beter. Het nemen van een warm bad in de avond kan helpen om het lichaam te ontspannen en de slaapkwaliteit te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en een diepere slaap te bereiken. 

De gezondheidsvoordelen van een sauna

Ook de sauna heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Plan je regelmatig een saunasessie voor jezelf in, dan merk je op korte termijn al verschillen. 

  1. Het helpt je lichaam ontgiften. Door te zweten in de sauna worden gifstoffen uit je lichaam afgevoerd via de huid. Dit kan helpen bij het reinigen van het lichaam en het bevorderen van een gezonde huid.
  1. Het verbetert de cardiovasculaire functie. De hitte van de sauna kan leiden tot verwijding van de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie verbetert en de hartfunctie gestimuleerd wordt. 
  1. Het vermindert stress. Net als bij een hottub kan een sauna helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het helpt om de geest tot rust te brengen waardoor je helemaal zen de sauna weer uitstapt.
  2. Het verlicht de spierspanning. De warmte van de sauna kan helpen bij het ontspannen van gespannen spieren, het verminderen van spierpijn en het bevorderen van een sneller herstel na inspanning.
“We merken allebei heel erg dat als je frequent in de sauna gaat en je het echt bijhoudt, je rustiger slaapt, je huid lijkt veel gezonder en je voelt je gewoon ontzettend lekker. Je komt lekker fris en gezond de sauna weer uit.” Andrégo (lees zijn hele ervaringsverhaal hier). 

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Klaar om te werken aan je gezondheid?

Onze adviseurs helpen jou graag om de perfecte wellnesstuin samen te stellen, zodat jij ook kunt beginnen met profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Naar de showroom

Bekijk deze blogs ook

De perfecte sauna temperatuur

Bekijken

De tuin als verlengstuk van de woonkamer

Bekijken

Top 10 musthaves voor jouw hottub

Bekijken
Corner Icon