mountain

Tot rust komen in een hottub Oan't Wetter

Wakker worden met uitzicht op het water (of wetter op z’n Fries), genietend van een ontbijtje en nadat je een paar houtjes op het vuur hebt gegooid, ontspannen in de hottub die nog lekker warm is van gisteravond. Als je een weekendje in B&B Oan’t Wetter in het noorden van het land verblijft, is dat hoe je zaterdagochtend eruit ziet. 😍 We spraken Marieke van de B&B wat de hottub voor hen toevoegt.

Arrow left
Arrow right
No items found.

📸 Alle foto's zijn gemaakt door Dian Dillema

Romantisch plekje aan het water

B&B Oan’t Wetter is een vrijstaand huisje voor vier personen aan het water in Dokkum. Een romantisch plekje een weekendje door te brengen, met lampjes én een heerlijke Ducktub Extern. Het huisje heeft een eigen ingang en tuin, waardoor je niet merkt dat je eigenlijk in de achtertuin van Marieke en haar vriend verblijft. Marieke: “Het huisje is van alle gemakken voorzien. Er zit een keukentje in en een barbecue in de tuin. Als gasten dit wensen, bieden we een lekker ontbijtje aan en je kunt een kano bij ons huren om over het water in Dokkum te varen.” 

Veel Duitse stelletjes genieten Oan’t Wetter 💘

De meeste boekingen ontvangt Marieke via Airbnb. “Onze gasten zou ik omschrijven als vrij jong; ze zijn meestal tussen de 20 en 50 jaar. Het zijn vaak stelletjes die zich even terug willen trekken en echt even samen willen zijn. Zo’n 70% van onze gasten komt uit Duitsland. Ze zijn gek op water en combineren het vaak met een dagje naar de eilanden waar je vanaf hier makkelijk kunt komen.”

Ducktub van alle gemakken en luxe voorzien

Marieke heeft gekozen voor een hybride* Ducktub Extern met bubbelsysteem, filtersysteem en verlichting. Van veel gemakken en luxe voorzien dus! “Op dit moment gebruiken we voor de gasten alleen de houtkachel. We hebben dit moment niet genoeg zonnepanelen om hem constant volledig elektrisch op te warmen en daarnaast duurt het ook wat langer om het water op die manier op te warmen. We laten hem wel altijd van het vriespunt af staan, op 10 graden maar daar komt hij eigenlijk nooit op. De hottub wordt best vaak bij geboekt dus zo blijft er vaak wel warmte in zitten.”

*Hybride betekent een hottub met elektrische verwarming ĂŠn een houtkachel.

Warm welkom: hottub lekker warm bij aankomst 🔥

Als je de B&B huurt, heb je de keuze of je ook gebruik wilt maken van de hottub. Zo betalen gasten die er geen gebruik van willen maken er ook niet voor. “Meestal wordt de hottub wel bijgeboekt. Als dat zo is begin ik ‘s ochtends al met stoken. Sommigen willen daar namelijk ook in ontlast worden en ik vind het leuk om te doen én dan weet ik ook zeker dat het goed gaat. Als de gasten er de volgende dag ook nog gebruik van willen maken, verwarmen ze het water zelf nog bij. Dit hoeft vaak niet langer dan een uurtje omdat het de warmte van de vorige dag heeft vastgehouden. Daar kunnen ze dan gewoon hout in onze houtopslag voor pakken.”

“Bij het inchecken laat ik  zien hoe het werkt, waar bijvoorbeeld het knopje van de bubbels zit en van de verlichting. Met name op de bubbels reageren mensen vaak heel verrast. Ze verwachten niet dat dat dit ook in de hottub zit. Ook al staat het wel in de beschrijving, maar die wordt meestal toch  niet volledig gelezen.

Hottub zorgt voor extra luxe

“We vonden de hottub zoals we dat ook wel bij andere accommodaties zagen een super luxe uitstraling hebben. Je bevindt je hiermee ook net in het iets luxere segment. Dat wilden we graag. We wilden ons hiermee onderscheiden van de rest van de B&B’s in Dokkum en dat is op deze manier wel gelukt.”

Hele goede investering 👏

“We hebben de hottub sinds eind september 2022 staan. En we hebben een ontzettend goed laatste kwartaal gedraaid. Nou hebben we in die periode ook het Super Host embleem gekregen op Airbnb, dus daar heeft het deels ook mee te maken. Maar ik weet zeker dat de hottub een enorme boost aan de boekingen heeft gegeven.”

“We hebben het uitgerekend en de hottub is door 84% van de gasten bijgeboekt. Het is dus een hele goede investering voor ons geweest. Het wordt ook benoemd bij het inchecken, gasten geven aan dat ze gekomen zijn omdat we een hottub aanbieden. Dat zie je ook altijd terug in de reviews die we krijgen.”

Een aantal reviews van B&B Oan’t Wetter op Airbnb 💚

  • Erg prettig verblijf gehad. Mooie locatie aan het water met centrum en lekkere restaurants op loopafstand. Super vriendelijk ontvangst, met duidelijke uitleg over de hottub en mogelijke eetgelegenheden. Huis netjes en schoon. Chromecast is aanwezig waardoor je lekker op de bank kan ploffen met je eigen serie. Bij aankomst was de hottub al op temperatuur, erg prettig! Wanneer je na heerlijk uiteten te zijn geweest lekker in de warme hottub kan stappen is dit zeker optimaal genieten. Het uitgebreide ontbijt was een fijne afsluiter van een heerlijk nachtje weg!
  • Wij hebben heerlijk ontspannen in de gezellige hottub en genoten van het lekkere ontbijt. Het huisje was erg leuk ingericht en ook heel schoon! Echt een aanrader!
  • Een heel fijn verblijf gehad! Het was een prachtig plekje met veel oog voor detail. De hottub was top, een groot pluspunt! Marieke was goed bereikbaar als er iets was.
  • Wat een fantastisch plekje! Ontzettend genoten van het zeer goed verzorgde, sfeervolle huisje. Alles is aanwezig. De hottub draagt absoluut bij aan het gevoel van ontspanning en luxe. Heerlijk om dit in het herfstsfeertje te beleven met de gezellige lampjes. Ook genoten van Dokkum zelf. Neem bij een verblijf zeker het ontbijt erbij; heerlijk, uitgebreid en met zeer veel aandacht bereid!

Verkeerd gebruik heb je soms helaas ook

“Over het algemeen gaat het heel goed, maar helaas hebben we te maken gehad met een gast die er niet zo netjes mee om is gegaan. De stekker was eruit getrokken en dit bracht risico’s voor de waterkwaliteit met zich mee. Gelukkig konden we die dag het water nog verversen waardoor dit snel opgelost was.”

“Nu bij het inchecken benoem ik wel heel duidelijk dat ze de stekker erin moeten laten. Een tip voor als je ook een elektrische hottub aanbiedt. Ik ga nog even uitzoeken hoe ik zoiets kan opnemen in de algemene voorwaarden.”

Communicatie is key 🔑

Wil je ook een wellnessproduct bij je accommodatie aanbieden, dan heeft Marieke twee tips voor je. “Ik denk dat communicatie over hoe je de hottub aanbiedt echt belangrijk is. Dat gasten niet verbaast zijn als ze bijvoorbeeld komen en ze moeten de hottub nog zelf vullen en verwarmen terwijl ze verwachten dat hij klaar staat om erin te gaan.” 

“En plan daarnaast ook genoeg tijd in om het onderhoud te doen. Om bijvoorbeeld de backwash uit te voeren als je een filtersysteem hebt of een chloorshock toe te passen mocht dat nodig zijn. En natuurlijk voor het schoonmaken. Het neemt wel even wat tijd in beslag, maar het is het zeker waard!”

‍

Na een weekendje quality time, kanoën en genieten van de rust in Dokkum ga je sowieso opgeladen weer naar huis, maar dat je hebt kunnen genieten van de bubbels in het warme water in de hottub zorgt wel voor nét dat beetje extra! ✨

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook een hottub bij jouw accommodatie of park?

Welvaere is of wordt jouw zakelijke partner als het gaat om wellness. Kwaliteit van de bovenste plank en een fijne sparringpartner, met producten gewoon van eigen bodem. We denken graag met je mee en staan open voor leuke samenwerkingen.

Lees hier meer

Bekijk deze blogs ook

Genieten in de Ducktub Bjorn bij boshuisje Eden van Jennie

29/8/2023
Bekijken

Zwieren aan de Vinkeveense plassen

Bekijken

Tot rust komen in de Welvaere minispa bij Erve Scherpzicht

Bekijken
Corner Icon