mountain

Tot rust komen in de Welvaere minispa bij Erve Scherpzicht

Als je toe bent aan rust en ruimte, even wilt ontsnappen aan het drukke stadsleven in een prachtige groene omgeving, dan ben je bij Erve Scherpzicht in de Achterhoek aan het juiste adres. In een Tiny House helemaal afgelegen in het groen, kom je zeker weten tot rust. Wat de ervaring helemaal compleet maakt is de mini spa met een Ducktub, Tønsauna én buitendouche van Welvaere.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Scherp zicht

Nog niet zo lang geleden verhuisde Caroline met haar gezin van Amsterdam naar hun nieuwe huis in de Achterhoek: Erve Scherpzicht, een boerderij uit 1840. Caroline vertelt dat de boerderij deze naam heeft omdat je vroeger tot heel ver kon kijken. “Toen was er minder begroeiing zoals we dat nu hebben. Toch kun je nu nog steeds heel ver kijken vanaf ons. We zitten vrij aan de bosrand, dus we hebben uitzicht over de weilanden en de bosrand. De naam is dus nog steeds toepasselijk.”

“Wat we zelf heel mooi vinden aan Erve Scherpzicht is dat we helemaal vrij liggen, aan een zandweggetje. Er komt geen verkeer langs, behalve de postbezorger en af en toe een boer die het gras maait. Vroeger was het een agrarische boerderij. Wij kochten het van een mevrouw van over de 80 jaar die toen de boerderij moest verlaten. Toen we hier kwamen lag het stro nog in de stal. Het is nog helemaal in originele staat.”

Tiny house helemaal voor de gasten alleen

Caroline en Alexander wilden andere mensen ook laten genieten van de prachtige plek waar ze nu wonen. Daarom kozen ze ervoor om een tiny house te gaan verhuren. “De Tiny House staat achter de dierenstallen. Wij zien ze vanaf ons dus niet, de gasten hebben hier echt hun eigen plekje. Je zit helemaal vrij en kunt hier ongestoord genieten met een privé mini spa die uitkijkt op de geitjes en kippen en de bosrand en weilanden rondom. Vooral mensen uit Amsterdam en de randstad zijn niet gewend om zoveel ruimte en groen om zich heen te hebben en komen graag hier naartoe. Ze vinden het heerlijk om gewoon alleen buiten te zijn of naar buiten te kijken de hele dag.”

In de mini spa vind je dus een hottub, sauna en buitendouche waar de gasten van Erve Scherpzicht gebruik van kunnen maken. “We hebben een vlonderpad aangelegd vanaf de tiny house naar de spa. De spa staat mooi beschut tussen de boompjes, waardoor je het van de buitenkant niet ziet. Je zit echt een beetje verstopt.

In zomer én winter genieten

“We dachten, in de zomer is er natuurlijk van alles te beleven, maar wat kunnen we bieden in de winter? Dan zit je meestal alleen maar binnen. Mijn schoonvader heeft een prachtige woonboerderij in Giethoorn en heeft een Tønsauna staan in de tuin. Daardoor zijn we geïnspireerd en hebben we zelf ook gekozen voor de mini spa. Nu kunnen we in de winter net dat extraatje bieden aan onze gasten. Al merken we dat ze ook met warm weer heel blij zijn met de hottub.”

De hottub staat altijd klaar

“We hebben de spa sinds december staan en er is sindsdien eigenlijk altijd gebruik van gemaakt, vooral van de hottub. Wij zorgen dat elke gast schoon water heeft dus laten de tub altijd leeglopen als de gasten vertrekken en gebruiken dit water dan op het land. We maken de hottub voor elk nieuw bezoek schoon en stoken de kachel alvast op. Zo kunnen ze meteen genieten en hoeven onze gasten alleen nog wat bij te stoken de dag erna. We merken dat mensen dit echt te gek vinden.”

“We hebben voornamelijk stellen te gast. Sommige stellen gaan vaak naar de sauna toe en vinden het heerlijk. Anderen gaan dan weer liever alleen in de hottub, maar de meeste stellen gebruiken alle faciliteiten.” Het opstoken van de houtgestookte sauna laten ze aan de gasten zelf over. Dat gaat een stuk sneller dan de hottub, na ongeveer 45 minuten stap je al in een warme sauna.

De wellnessproducten een echte verrijking

Caroline vertelt dat ze vaak van gasten hoort dat ze zelfs speciaal voor de hottub komen. “Ze vinden het heerlijk dat het in de buitenlucht is, waarbij je ‘s avonds naar de sterren kunt kijken en naar de reeën die soms voorbij komen. We horen eigenlijk altijd van onze gasten dat ze echt tot rust zijn gekomen na een paar dagen hier te zijn geweest.”

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Jouw Welvaere Wellnessplek met ons delen?

Als dat geen pure ontspanning is, dan weten wij het ook niet meer. Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Bekijk deze blogs ook

Een Ducktub Bjorn bij B&B Vacay Dune Lodges

Bekijken
Corner Icon