mountain

Een Ducktub Bjorn bij B&B Vacay Dune Lodges

Ik sprak met Myrthe van de prachtige B&B Vacay Dune Lodges over hun ervaring met hottub. Zij hebben sinds november 2021 een Ducktub Bjorn in hun mooie bostuin staan, waar gasten gebruik van kunnen maken. Een plek om bij weg te dromen en waarvan je bijna niet gelooft dat het in ons eigen land is. Bekijk de foto’s maar!

Arrow left
Arrow right
No items found.

Het mediterrane gevoel, gewoon in eigen land

Sinds een jaar is Myrthe samen met haar partner een prachtige B&B gestart in de buurt van Ouddorp. Het is dus nog vrij nieuw. Myrthe: “We hebben de accommodatie overgenomen van de vorige eigenaar en er helemaal ons eigen draai aan gegeven met een renovatie. Het is echt een hele mooie plek, we waren gelijk verliefd toen we hier de bezichtiging hadden. We zitten heel dicht bij het strand van Ouddorp.”

“Uniek aan onze accommodatie is het zwembad en de mediterrane tegels waardoor je het gevoel hebt dat je in Italië zit. We hebben daarnaast ook het geluk dat Ouddorp echt een heel leuk toeristisch plaatsje is aan de kust. Door corona gingen mensen het afgelopen jaar natuurlijk wat minder naar het buitenland op vakantie, dus we hadden veel gasten die in de zomer toch het vakantiegevoel hadden, maar dan bij ons.”

Bij Vacay Dune Lodges vind je verschillende kamers met een eigen ingang. “We hebben een vierpersoonskamer en daarnaast een tweepersoonskamer, waarbij je als je de deuren open doet je uitkomt in de grote tuin. En aan de andere kant van ons huis hebben we nog een lodge met een minikeuken erin. Dat is wel heel fijn, nu de restaurants allemaal dicht zijn.”

Op zoek naar manieren om het hele jaar te genieten

Myrthe merkte in de zomer dat het zwembad echt een trekpleister was. “We zaten echt helemaal vol. Toen begon de herfst en werd het buiten wat kouder en in oktober ga je niet echt meer in een zwembad zwemmen. Iedereen kent ons toch van het mediterrane gevoel en het mooie zwembad, maar in de herfst zijn we ook nog gewoon open. Dus toen zijn we gaan denken wat we daar dan voor in de plaats konden neerzetten. Iets wat lekker is voor onze gasten in de herfst.”

“Een hottub zat al ergens in ons achterhoofd, maar toen we het zwembad echt hebben gesloten, hebben we de dag erna gelijk een hottub besteld. Dus nu kunnen we een alternatief aanbieden wat lekker is de rest van het jaar.”

Een gevulde hottub en voldoende hout, maar verder zelfservice

We hebben een stuk bos op het perceel met een mooi beschut hoekje voor de hottub en daarnaast een plek om een kampvuurtje te maken. Alle gasten kunnen vrij gebruik van maken van de hottub, waarbij het zelfservice is. Ze stoken het water dus zelf warm. Wij zorgen wel dat hij gevuld is met water en dat er genoeg hout aanwezig is, maar stoken ‘m verder niet op. Dat vermelden we ook duidelijk overal, anders is het voor ons geen doen.”

Als je een reservering maakt, hoef je niet direct aan te geven als je gebruik wil maken van de hottub. “Als de gasten aankomen geven we ze een rondleiding over het terrein, waarbij we de hottub dan ook laten zien. We hebben gelukkig nog niet gehad dat gasten er tegelijkertijd in willen. De eerste dag dat hij stond, was er vriendinnengroep voor een vriendinnenweekend bij ons. Ze hadden een heel arrangement met yoga en hadden overdag een eendjestour gedaan. ‘s Avonds gingen ze lekker in de hottub en dat ging top. Het is erg leuk om zoiets aan te kunnen bieden.”

Myrthe merkt dat de gasten blij zijn dat de hottub er is, maar ze gaan er niet altijd in. We hebben ‘m sinds 1 november en het heeft eigenlijk alleen nog maar geregend*, dus het was niet altijd lekker om erin te gaan. De boekingen zijn ook wat minder nu, dus hij is nog niet optimaal gebruikt. We willen de komende tijd meer promoten dat de hottub er is en zijn benieuwd hoe het deze winter gaat zijn. Ik denk dat het echt een meerwaarde gaat zijn in de winter met het kampvuurtje erbij.”

* Dit interview was op 2 december 2021, dus de hottub stond pas een maand bij de B&B. We zijn natuurlijk benieuwd hoe de gasten van Vacay Dune Lodges de hottub in de verschillende seizoenen ervaren, dus daarom spraken we af om in de zomer nog eens contact te hebben en de ervaring van Myrthe te horen!

Een top-tip voor andere accommodaties

De Ducktub Bjorn bij de B&B heeft een handig plankje voor de wijntjes én zij hebben gekozen voor een hitteschild en vonkenvanger. “Dat is eigenlijk een tip die alle accommodaties die een hottub aanschaffen zouden moeten weten. Een vriend van mij is brandweerman en hij gaf aan je moet hier echt een vonkenvanger hebben in het bos en voor je gasten een hitteschild zodat zij hun handen er niet aan branden. Je wil dat je gasten veilig gebruik kunnen maken van de hottub, dus ik zou dit echt alle accommodaties aanraden.

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook een hottub voor jouw accommodatie of tuin?

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen halen uit het #withwelvaere klantverhaal van dit keer. Ik weet in elk geval welke bestemming op mijn lijstje komt van ‘moet ik echt bezoeken’! Wil jij ook genieten van een wellnessproduct bij jouw accommodatie of in de tuin? Wij geven je graag meer informatie over onze Ducktubs en Tønsauna’s. Neem contact op of kom langs in de showroom!

Showroom bekijken

Bekijk deze blogs ook

Tot rust komen in de Welvaere minispa bij Erve Scherpzicht

Bekijken
Corner Icon