mountain

3 dingen waar je op moet letten bij jouw tuininrichting!

Bij het inrichten van de tuin zijn er volgens tuindesigner Jan Temmermans van Temm & Tuin een paar dingen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je het terras plaatst, de plek waar je de zon het lekkerste vindt en het creëren van gezelligheid. Hij vertelt je waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de tuin.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Een plek om te eten en een plek om te loungen

Eigenlijk moet iedere tuin een plek hebben om te ontspannen en te loungen. Het liefst moet dit een andere plek zijn dan de eetgelegenheid. Jan: “Ik raad altijd aan om de eetgelegenheid dicht bij de woning te plaatsen. Zo hoef je niet de hele tuin door met je potjes en pannen, maar zet je het in een handomdraai op tafel.” 

Voor de loungeplek is het belangrijk om te kijken naar een plek in de tuin die jij het fijnste vindt. De plek waar je bijvoorbeeld het liefste zit. Daarbij is de stand van de zon ook altijd goed om mee te nemen. Zit je bijvoorbeeld liever in de ochtendzon, avondzon of in de schaduw?

Zonaanbidder of een schaduwzoeker?

Wanneer  je iedere zonnestraal in de tuin mee wilt pakken, is het goed om te kijken naar de plek waar je je terras plaatst. Als je een zonaanbidder bent, dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten op je terras. 

Jan: “Waar je terras dan moet komen, bepaal je gemakkelijk door eerst te kijken in welke richting je tuin ligt. Heb je je tuin op het zuiden, heb je geluk. Dan geniet je bijna de hele dag van zon in je tuin. Op Noorden en Oosten heb je deels ochtendzon en misschien ook wel avondzon en heb je je tuin op Westen dan geniet je ‘s middags en ‘s avonds van de zon.”

“Het is daarbij ook nog afhankelijk hoe hoog je huis is en hoe diep je tuin. Het beste is om gewoon op een zonnige dag in je tuin te kijken hoe de zon er overheen gaat en op welk moment en welke plek jij het lekkerste kunt zitten. Als je een schaduwzoeker bent doe je natuurlijk hetzelfde, maar dan andersom.” 🔁

Een gezellige tuin creëren doe je zo

Hoe je een tuin nou gezellig maakt is een vraag die vaak wordt gesteld bij Temm & Tuin. Daar heeft Jan een aantal handige tips voor. “Gebruik grote objecten in plaats van allemaal kleine. Bijvoorbeeld als het gaat om bomen, zet niet 5 kleine bomen in je tuin, maar kies voor 2 grote bomen. Daarnaast is sfeerverlichting belangrijk. Dat is in deze tijd echt niet meer weg te denken. Zo kun je bijvoorbeeld onder de bomen spotjes plaatsen die de bomen mooi uitlichten. Dat geeft een hele fijne sfeer.”

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Wellness toevoegen aan je tuin?

Met een Ducktub of Tønsauna steel jij de show én kom je helemaal tot rust. Weten of het iets voor jou is? Kom gerust eens langs in ons Experience Center en laat je informeren over onze verschillende modellen en mogelijkheden.

Bezoek plannen

Bekijk deze blogs ook

No items found.
Corner Icon