mountain

Het belang van de juiste houtdikte voor jouw buitensauna

Je hebt de keuze gemaakt; je gaat voor een heerlijke buitensauna in de tuin. Met die beslissing ben je er nog niet helemaal, want er zijn best wel wat keuzes en opties mogelijk bij het uitkiezen van een sauna. Een van de belangrijke aspecten om te overwegen bij het kiezen van de juiste buitensauna is de dikte van het hout.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Wat is thermohout en waarom is het belangrijk?

Wij gebruiken duurzaam thermohout voor al onze T√łnsauna's. Thermohout is door de oven dichtgebrand hout, waardoor het duurzamer, stabieler en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Het is de ideale keuze voor buitensauna's vanwege zijn vermogen om temperatuurwisselingen en vochtigheid te weerstaan. Lees hier meer over onze thermohout.

Voor de productie van onze buitensauna's gebruiken we in tegenstelling tot andere aanbieders thermohout met een dikte van 42 mm voor de buitenwanden en 30 mm voor de binnenwanden van onze buitensauna's. Deze dikte maakt een wereld van verschil in duurzaamheid en isolatie, wat essentieel is voor een optimale saunabeleving.

Warmte- en geluidsisolatie: thermohout vs. natuurlijk hout

Je ziet naast buitensauna's gemaakt van thermohout, ook dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijk hout. De warmte- en geluidsisolatie van thermisch gemodificeerd hout is tot wel 30% beter dan die van natuurlijk hout. Dit betekent dat je sauna langer warm blijft en je kunt genieten van een stillere ervaring. Met andere woorden, de dikte van het hout heeft direct invloed op de kwaliteit van je sauna-ervaring.

Hoe dik moeten saunabalken zijn?

Je zou misschien denken dat hoe dikker het hout van de sauna is, hoe beter. Minimaal moet het hout 40 mm dik zijn, maar ze moeten ook niet dikker dan 80 mm zijn. Dikkere balken kunnen overmatige hitte vasthouden en het moeilijk maken voor je sauna om te ademen, wat resulteert in vochtophoping en mogelijke problemen.*

Waarom is goede isolatie essentieel voor een sauna?

Goede isolatie is erg belangrijk¬† voor een sauna om verschillende redenen. Allereerst zorgt het ervoor dat de sauna de gewenste temperatuur snel bereikt. Ten tweede helpt het bij het behouden van de warmte, waardoor je energie bespaart en je sauna effici√ęnter wordt. Ten slotte draagt isolatie bij aan een aangenamere saunabeleving door geluid te verminderen en vochtproblemen te voorkomen.

Conclusie: de dikte van het hout maakt het verschil

Als je op zoek bent naar de perfecte buitensauna, onthoud dan dus dat de dikte van het hout een belangrijke rol speelt. 

‚Äć

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Recruitment & Marketing

Sanne is onze marketingaanwinst en duikt dagelijks in onderwerpen die jou helpen bij het cre√ęeren van jouw eigen wellnessdroom. ‚ú®

Benieuwd naar de rest van onze buitensauna's?

Ontdek wat onze sauna's nog meer te bieden hebben. Kom langs en laat je adviseren door een van onze expert in ons Experience Center.

Plan hier je bezoek

Bekijk deze blogs ook

3 dingen waar je op moet letten bij jouw tuininrichting!

Bekijken

De perfecte sauna temperatuur

Bekijken
Corner Icon