No items found.

Thermohout

Voor onze Ducktubs en Tønsauna’s maken wij gebruik van thermohout. Een houtsoort dat je steeds vaker tegenkomt, maar je misschien niet 1,2,3 kent. Thermohout komt namelijk niet direct van een boom af, maar wordt thermisch gemodificeerd. Oftewel ‘gebakken’ in de oven.

Op ecologisch vlak een bijzondere houtsoort

Thermohout is op het ecologische vlak ook erg bijzonder. Tijdens het verwarmingsproces wordt namelijk alleen maar gebruik gemaakt van stoom en van warmte. Er wordt dus niets anders aan het hout toegevoegd. Hierdoor kan het hout na gebruik eventueel volledig gerecycled worden of dienst doen als energie opwekker.

Thermohout is daarnaast ook nog eens goed vergelijkbaar met het tropische hardhout. Door het gebruik van thermohout kunnen de tropische bossen meer worden bespaard.

Doordat thermohout tijdens het verwarmingsproces tot wel 230 graden wordt verwarmd worden suikers, koolhydraten en hars die in het hout zitten verwijderd. Hierdoor is deze houtsoort niet meer aantrekkelijk voor verschillende schimmels en insecten. Dit verlengt de levensduur van de sauna dus aanzienlijk.

Voordelen van thermohout

  • Thermohout heeft dezelfde eigenschappen dan Red Cedar, maar een stuk voordeliger
  • Hoge isolatiewaarde
  • Een levensduur van 15 tot 15 jaar
  • FSC-gekeurmerkt
  • Een karaktiristieke donkere kleur

Thermohout als afwerking van de hottub

Het thermohout dat we voor de hottubs en de bijpassende accessoires gebruiken zorgt voor een unieke uitstraling. Daarnaast heeft de omranding ook nog een praktisch doel. Het zorgt namelijk voor een ontzettend stevige constructie van de hottub. Het is een sterke houtsoort die ontzettend lang mee gaat, hierdoor geniet jij jaren achter elkaar van de hottub - mits je het hout wel goed behandeld uiteraard.

Hottubs bekijken

Thermohout voor de buitensauna's

Onze sauna’s hebben die unieke en mooie uitstraling onder andere door de houtsoort. Door thermohout te gebruiken koop je bij ons een sauna die jaren mee kan. Ook door de hoge natuurlijke mate van isolatie van deze houtsoort is die perfect voor toepassing op sauna’s. Je wilt namelijk niet dat je de saunaruimte onnodig aan het verwarmen bent. De bankjes en de eventuele vloer worden niet gemaakt van thermohout maar van Abachi hout.

Nog strakker met een likje tarolie

Moet je het hout behandelen? Nou, het moet niet. Maar we raden het zeker wel aan. Met een likje tarolie wordt de hottub of sauna toch echt een stuk knapper. Doe je dit namelijk niet dat krijgt het hout een grijze kleur.

Wij raden aan om iedere seizoenswisseling een check te doen. Zie je dat die noesten grijs worden dan is het tijd voor een lakbeurt. Wij raden aan om dit te doen met tarolie. Tarolie heeft namelijk een goede impregnerende werking en een waterafstotend effect.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

No items found.