No items found.

Buitensauna gebruik

In koude landen is de sauna een echte traditie. In deze landen is het niet meer dan normaal om een buitensauna in je achtertuin, of zelfs op de werkvloer, te hebben staan. Dit authentieke product wordt dan ook steeds populairder in de rest van Europa. Een buitensauna is heel gemakkelijk in gebruik, moeilijk is het echt niet. Wel moet je altijd de juiste stappen afgaan op het moment dat je in de sauna plaats neemt. Op deze manier hebben jij en jouw lichaam optimaal profijt van de sauna!

Buitensauna's bekijken

Hoe een sauna gebruiken

Je ziet hem al helemaal staan, of hij staat er al. Achterin de tuin op een mooi houten plateau met een buitendouche ernaast. Binnen hangen de badjassen en staan de slippertjes al klaar om aangetrokken te worden. Alles is al klaar voor een heerlijk ontspannen tijd in jouw buitensauna in je eigen tuin.

Nooit meer naar een wellnesscentrum en de sauna delen. Jij hebt hem nu helemaal voor jezelf. Het enige nadeel, of voordeel net hoe je het ziet, je moet nu alles zelf doen. Van verwarmen tot en met opgieten. Wij vertellen je graag hoe je een sauna gebruikt.

Onze barrelsauna: De Tønsauna

Barrelsauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. Met een barrelsauna hoef je nooit meer een wellnessresort te bezoeken, dit heb je gewoon in je eigen achtertuin. Weg van de drukte van alledag was zelden zo bereikbaar en dichtbij. Zorgeloos ontspannen en de tijd voorbij laten glijden is dan helemaal niet moeilijk, dat gaat in een barrelsauna helemaal vanzelf.

Een goed begin is het halve werk

Zoals met veel is bij het gebruik van de sauna een goed begin ook het halve werk. Al helemaal bij een zelfbouw sauna;)
De voorbereiding bij het gebruik is net zo belangrijk als de saunasessie en het afkoelen. Begin daarom altijd met het verwarmen van de sauna. Het is belangrijk dat je sauna ongeveer tussen de 75 en 100 graden is. Daarna kun je verder met de volgende dingen. Vul een emmer met warm water voor een opgieting en leg de lepel en handdoek klaar. Wil je graag een intense opgieting door wat extra zintuigen te prikkelen? Kies dan alvast een sauna geur en druppel dit in het water. Voordat je de sauna instapt is het altijd belangrijk om ook je lichaam voor te bereiden door te douchen en een voetenbadje te nemen.

Geniet van stoom en fijne geuren

In je eigen barrelsauna heb je natuurlijk niemand die met een stoffen doek de stoom naar je toe wappert zoals in een saunacomplex of wellness. Dit is in een sauna thuis ook niet nodig. Doordat de saunaruimte een stuk kleiner is als die in een saunacomplex valt de stoom al snel over je heen als heerlijk warme deken. Wil je je eigen sauna opgieting nog intenser maken? Kies er dan voor om een heerlijke geur aan het water toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld mint, dennen of eucalyptus.

Afkoelen is een must

Nadat je uit een stomend warm bad of heerlijk warme elektrische sauna komt wil je niets liever dan afkoelen. Afkoelen is dan ook een van de belangrijkste onderdelen als je geniet van de wellness. Wanneer je dit onderdeel namelijk overslaat heb je kans op ‘nazweten’, hoofdpijn en benauwdheid. Wanneer je dit wilt voorkomen is een verfrissende douche zeer belangrijk.

Buitendouches bekijken
No items found.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

No items found.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Welvaere

REMINDER • Het weekend staat weer voor de deur, dat is hét moment om te ontspannen. Alleen, samen met je partner, vrienden of familie. Wat jouw manier van ontspannen ook is, vergeet het niet te doen! #welvaere #withwelvaere #ontspannen #weekend #friday #buitenleven #buitenleveninspiratie #sauna #wellness #reminder #tuinleven

Lees het hele verhaal
bandb_bouwlust_winssen

Uitzicht vanuit onze sauna. Een mooie roze avondlucht. Wat een luxe om zo de avond te beginnen. Ontspannen in alle privacy. Als je in onze B&B komt slapen zou je dan ook van de wellness gebruik willen maken?

Lees het hele verhaal
la_lonneke

#wellness #crownplaza #elden #hottub #sauna

Lees het hele verhaal
Andrego.Cycling

I guess i take an other recovery session tonight.

Lees het hele verhaal
Vakantiegevoel365

#lovelyview #sauna #tønsauna #welvaere #garden #gardenview #happiness #relax #goodlife 🌿

Lees het hele verhaal
B&B Bouwlust
Winssen

De kachel brandt, onze gasten kunnen heerlijk gaan genieten van een relax weekend. Willen jullie ook in onze sauna?

Lees het hele verhaal
Erve Scherpzicht

Doorkijkjes van de heerlijke mini spa. Verscholen in het groen. Buiten ontspannen, onthaasten en genieten van de omgeving. Alles is houtgestookt. 🪵

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram