Het uitkiezen van de perfecte buitensauna voor uw tuin kan lastig zijn. Dit is een proces waar wij u graag bij helpen. Onze adviseurs weten alles van buitensauna’s en kunnen u gemakkelijk door het proces heen loodsen. Dit kunnen wij het beste doen in onze showroom! Hier bent u vijf dagen per week welkom om onze buitensauna’s te bekijken en met onze adviseurs in gesprek te gaan.

Uiteraard kunt u ook veel informatie inwinnen over buitensauna’s via onze website. Op deze pagina vindt u alvast een overzicht van waar u rekening mee moeten houden met het aanschaffen van een buitensauna.

Afmetingen en ruimte

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken waar de buitensauna uiteindelijk zou komen te staan en hoeveel ruimte er voor de buitensauna is. Mocht u weinig ruimte hebben dan is het verstandig om goed op te letten dat de barrel sauna bijvoorbeeld niet een te grote diameter heeft.

De afmetingen van alle sauna’s die wij verkopen staan beschreven op de productpagina’s. Mocht u langskomen in onze showroom dan kunt u ook gerust een plattegrond of tekening van uw tuin meenemen. Onze adviseurs kunnen u dan adviseren over de meest geschikte sauna voor uw tuin.

buitensauna tonsauna 220

Houtsoort kiezen

Bij het kiezen van uw buitensauna is ook de houtsoort een belangrijke factor. Bij Welvaere bieden wij twee verschillende houtsoorten aan: sparrenhout en thermohout. Het sparrenhout is 42mm dik en is afkomstig uit Siberië.

Voordelen van sparrenhout zijn:

  • Makkelijk te bewerken;
  • Zeer geschikt voor Nederlandse weersomstandigheden;
  • Voordeliger in prijs vergeleken met Thermohout.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor thermohout. Dit hout is een speciale thermetische behandeling ondergaan. Hierdoor is het hout zeer duurzaam (klasse 1 a 2) en krijgt het een donkerdere kleur.

Enkele voordelen van Thermohout zijn:

  • Levensduur van de buitensauna wordt verlengd;
  • Milieuvriendelijk;
  • Hogere isolatie.

De keuze van de houtsoort voor uw buitensauna ligt volledig aan wat u belangrijk vind. Met beide keuze’s ziet u er in ieder geval warm bij in de buitensauna.

Wilt u meer lezen over sparrenhout of thermohout? Klik op de linkjes.

Kachel kiezen

Bij het uitkiezen van een buitensauna is het ook belangrijk om na te denken over de opwarming. Wilt u graag uw sauna opstoken met een houtgestookte kachel of gaat u voor het gemak van een elektrische kachel voor uw buitensauna? Biede keuze’s krijgen uw sauna op een heerlijke temperatuur maar er zijn voordelen en nadelen.

Harvia buitensauna kachels

Wij hebben het kiezen van een sauna kachel alvast wat makkelijker gemaakt. Wij maken namelijk alleen gebruik van de kachels van het Finse merk ‘Harvia’. Harvia is al tientallen jaren marktleider op het gebied van sauna’s. De kans is groot, als u ooit in een sauna heeft gezeten, dat deze werd opgewarmd door een Harvia kachel.

Zo weet u zeker dat uw sauna altijd snel en krachtig op temperatuur komt door de kachels van Harvia.

Elektrische buitensauna kachel

Wij bieden op dit moment twee elektrische kachels aan voor uw buitensauna: de Harvia VEGA 8 kW en de Harvia Cilindro 9 kW.

De Harvia VEGA is uiterest geschikt voor de kleinere sauna’s omdat deze niet enorm veel ruimte opneemt en gemakkelijk ophangen kan worden. 

De Harvia Cilindro is meer geschikt voor buitensauna’s met een grotere inhoud. Deze kachel heeft net wat meer kracht dan de Harvia VEGA en neemt daarmee ook wat meer ruimte in beslag. 

De elektrische Harvia VEGA kachel in een buitensauna.

Meer informatie
panorama sauna

De houtgestookte Harvia M2 kachel in een buitensauna.

Meer informatie

Veranda en/of omkleedruimte?

Bij het uitzoeken van uw buitensauna kunt u ervoor kiezen om een veranda of omkleedruimte voor uw sauna te doen.

Standaard heeft een buitensauna direct een deur naar de sauna ruimte. Met de veranda heeft u hiervoor nog twee bankjes waar u eventuele kunt zitten of spullen kunt neerleggen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de omkleedruimte. Bij de omkleedruimte in uw buitensauna heeft u eerst een ruimte voor de sauna zitten waar u zich in kunt omkleden en uw spullen in kunt leggen. Een combinatie van de twee is ook mogelijk. 

Binnenkant buitensauna

Buitensauna met veranda aan de voorzijde van de sauna.

binnenkant easy barrelsauna 330 inclusief veranda

Buitensauna met veranda en omkleedruimte.

Accessoires

Bij uw buitensauna kunt u ook nog enkele accessoires aanschaffen. Zo kunt u het gebruik van uw sauna nog prettiger maken.

Het dompelbad is ook een goede toevoeging aan uw sauna ervaring. Met een dompelbad kunt u namelijk gemakkelijk afkoelen na een sauna sessie. Wilt u graag weten hoe u de sauna en het dompelbad het beste kunt gebruiken? Klik dan naar de sauna gebruik pagina.

Zelfbouw

Wilt u echter geld besparen en houdt u van een eigen project dan kunt u ook gaan voor een zelfbouwpakket. Hierbij krijgt u alle onderdelen die u nodig heeft om uw sauna zelf op te bouwen. Meer informatie over zelfbouw? Lees onze buitensauna zelfbouw pagina.

Informatie

Zelfbouw

Wilt u liever uw buitensauna zelfbouwen? Met Welvaere is dat mogelijk! Wij hebben uitgebreide informatie pagina's over alle benodigdheden. Lees hier mee...

Zoeken

Verder lezen