De voordelen van veel zweten!

Bij een bezoek in de sauna gaat het erom dat je lichamelijk en geestelijk ontspant, maar ook dat je goed zweet. Zweten wordt vaak geassocieerd met vies, we vinden het niet lekker ruiken en dit roept negatieve gevoelens op. Hoewel het misschien niet lekker ruikt is zweet onmisbaar voor je lichaam.

Het is een teken van een goede bloedsomloop

Door de warmte gaat de bloedsomloop omhoog om zweet te produceren en afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam. Op langere termijn zou dit er zelfs voor kunnen zorgen dat aderen in het lichaam minder snel dichtslibben.

Barrel sauna opgieting

 

Genezing van wondjes

Zweetklieren dragen hun steentje bij aan het genezen van wondjes. Deze klieren zorgen er namelijk niet alleen voor dat je lichaam kan zweten. Ze zorgen ook voor cellen die bijvoorbeeld brandwonden en zweren kunnen genezen.

Lozen van afvalstoffen

Meer dan in bloed of urine zitten er afvalstoffen in zweet dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Alberta. Aan de hand van dit onderzoek werd geconcludeerd dat je lichaam zweet om giftige stoffen af te scheiden. Door het lagere gehalte calcium en zout dat in het lichaam overblijft, verminder je door zweten ook de kans op bijvoorbeeld nierstenen.

Het beschermt je tegen ziektes en insecten

Wanneer je zweet maakt het lichaam een soort natuurlijke antibiotica aan met de naam Demcidin. Dit bestaat uit verschillende antibacteriële moleculen die je kunnen beschermen tegen verschillende ziekten en insecten. Op een langere termijn is deze ‘natuurlijke antibiotica’ zelfs beter dan die van de dokter.

Buitendouche

Je lichaam koelt af

Het belangrijkste doel van zweten is afkoelen. Wanneer je het te warm hebt, dat kan door sporten, warm weer of een saunabezoek, gaan de zweetklieren zijn werk doen. Doordat dit zweet verdampt op de huid, koelt het lichaam gemakkelijker af.

Sauna bevordert dit proces

Doordat je in een sauna bewust een warme ruimte met droge of juist heel vochtige lucht stapt. Kun je dit proces van zweten met zijn goede voordelen bevorderen. Bent u geïnteresseerd in een mooie buitensauna? Neem dan eens een kijkje op de website of kom langs in de showroom. We helpen u graag!

tabitha
29 aug 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert