Een hottub kachel stoken? Hoe werkt dat?

Stook jouw hottub kachel met de Zwitserse methode!

Hoe werkt het stoken van een hottub kachel precies? In de video hieronder laat Maayke van Welvaere zien hoe je met de Zwitserse methode rookvrij jouw hottub kunt stoken!

Hottub Ducktub Houtgestookt Datenight Welvaere

Vul je hottub tot 10 cm onder de rand

Zorg ervoor dat je hottub helemaal gevuld is voordat je begint met stoken. Dit is belangrijk omdat de kachel van jouw hottub zijn warmte kwijt moet kunnen aan het water.

Houtgestookte hottub kachel

Gebruik droog & licht hout

Zorg ervoor dat het hout wat je stookt een vocht percentage heeft van onder de 20%. Wij adviseren lichte houtsoorten zoals dennenhout. Dit zorgt voor een krachtige ontbranding en dus een snelle opwarmtijd. Zie de video bovenaan de pagina voor de Zwitserse methode.

Houtgestookte hottub kachel

Maak gebruik van de Zwitserse methode

In de video leggen wij uit dat je het beste je hottub kachel kan stoken middels de Zwitserse methode, ook wel de omgekeerde methode. Hierdoor ontstaat er weinig rook en stook je zo schoon mogelijk!

Verschillende hottubkachels

Bijvullen van je hottub kachel

Als het vuur goed begint te branden kun je de hottub kachel bijvullen. Dit doe je door grotere blokken hout op het vuur te leggen in de hottub kachel. Zodra je hottub in de buurt van 35 graden komt raden wij aan om te stoppen met stoken en het vuur uit te laten branden.

Jorrit
06 jul 2018
Geschreven door welvaere
Wellness Expert