mountain

Genieten in de Ducktub Hjorn in Spanje

Dat onze Ducktubs mooie bestemmingen krijgen wisten we al, maar dit plekje is toch wel heel bijzonder. Chris en Wilco genieten van dit heerlijke uitzicht, en dat in hun Ducktub Hjorn onder de Spaanse zon. Wat wil je nog meer! We spraken Chris over hun prachtige plek, hoe zij genieten van hun hottub en hoe zij ervoor hebben gezorgd dat hij op hun balkon in Alicante staat.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Model: Elektrische Ducktub Hjorn

Eigen wellnessplekje met een uitzicht op het strand

Chris: “Wij wonen in Naaldwijk en hebben daarnaast een appartement in de buurt van Alicante in Spanje; ons tweede thuis. Waar we in Nederland een kleiner balkon hebben, hebben we in Spanje een balkon van zo’n 130 m². Toen we hier kwamen wonen hadden we gelijk zoiets van, daar moet iets moois op het balkon komen. Een kennis van ons heeft ook een Ducktub en toen was de beslissing eigenlijk snel gemaakt.”

Een prachtig strand dichtbij en vast en zeker ook een zwembad op loopafstand, en toch gekozen voor een hottub! Chris legt uit waarom zij ook kozen voor een Ducktub: “Wij hebben een appartement op de derde verdieping van het appartementencomplex. In Spanje is het vaak zo dat er op het dak van zo’n complex een zwembad is voor gezamenlijk gebruik. Dat is een onverwarmd zwembad en daar hebben we ook een buitensportschool en een sauna bij. Wij wilden eigenlijk ook graag onze eigen wellnessplek hebben. We hebben toen eerst tijdelijk een opblaasspa neergezet op de plek waar nu de Ducktub staat, maar toen wisten we al snel, daar moet een echte komen.”

Elektrische Ducktub, perfect voor het terras!

“Mijn partner Wilco liet een jaar geleden al een hottub van jullie zien, maar ik dacht altijd dat dit alleen mogelijk was met houtkachel. Dus ik dacht toen dat het niks voor ons was. Later vertelde hij me dat jullie dus ook elektrische hottubs hebben, perfect voor op ons balkon!”

“Wilco is in jullie showroom geweest om de hottub in het echt te bekijken. Eigenlijk wisten we daarvoor al welk model we wilden hebben We hebben eerst laten berekenen door de architect of de grond op het terras dit gewicht aankon, daar moet je natuurlijk wel even rekening mee houden. Toen we een week later groen licht kregen hebben we alles verder in werking gesteld. De levertijd was lekker snel, dus we konden er al snel van genieten.”

Van Nijkerk naar Alicante

“We hebben de Ducktub bij onze zaak laten leveren, daar hebben we een grote hal. Bij de levering kregen we een goede uitleg van de bezorger. Van daaruit hebben we zelf het transport geregeld naar Spanje. Dat ging allemaal erg makkelijk: twee dagen later werd hij door hetzelfde bedrijf bij ons op het balkon getakeld.”

In 3.5 uur van Nederland naar heerlijk Spanje

“We wonen 20 minuten vanaf het vliegveld in Rotterdam en van Alicante airport is het 25 minuten naar ons appartement. De reis is dus zo gemaakt. Zo’n 3.5 uur zijn we dan onderweg. We gaan er dus regelmatig heen om even op te laden!”

In zomer en ‘winter’ genieten in de hottub

“De Ducktub gebruiken we dagelijks als we in Spanje zijn. We hebben ook een buitendouche, dus we spoelen ons buiten even af en stappen er dan gelijk in. Als het hoogzomer is gebruiken we de hottub ook als zwembad om  af te koelen. In het naseizoen en in de winter, dan is het hier nog steeds minimaal 17 graden, dan stoken we ‘m wel lekker op. In de ochtend zie je dan het stoom ervanaf komen, heerlijk!”

Je dag goed beginnen en ‘s avonds met een drankje van het uitzicht genieten

Chris en Wilco hebben hun Ducktub helemaal compleet gemaakt. Ze kozen voor het filtersysteem waarmee het water tot 3 maanden schoon blijft, het jetsysteem, bubbels en  onderwaterverlichting.Dit model is ook de perfecte maat voor bij ons, de hoogte is precies op de rand van de balustrade en de zithoogte precies goed. We kijken over de rand heen richting Alicante met de bergen en de lichtjes.”

“‘s Avonds genieten we dan met een lekker drankje erbij, een wijntje, biertje of gewoon een frisje. Ik vind het ook heerlijk om in de hottub te lezen. Als ik ‘s ochtends eerder op ben ga ik er lekker in met mijn boekje. Dat is echt een extra verwenmoment.”

Het terras wordt nóg mooier

“We hebben het appartement iets meer dan 2 jaar geleden gekocht, net voor corona. We zijn nog bezig met het balkon. We hebben twee zitjes en we willen het allemaal nog verder aankleden met mooie bloembakken met de Oleander. Dat is de perfecte plant voor hier, die zie je heel veel in Spanje, ook in de bermen. Die blijft het hele jaar mooi groen. En we willen nog een grote olijfboom om het af te maken.”

Tip van Chris: denk aan de praktische zaken

“Als ik een tip zou moeten geven is dat, als je je tuin of terras aan het verbouwen bent en je wil er iets moois van maken, je ook gelijk goed naar de elektra en de afvoer van het water moet kijken. Wij hebben over het hele balkon hele mooie langwerpige plavuizen, dat lijkt een beetje grijs houtachtig. In het midden hebben we een drainagesysteem waardoor het regen en ook het water uit de hottub afgevoerd wordt. Als we de hottub leeg laten lopen kunnen we op deze manier het water makkelijk kwijt. Dat zijn dingen waar je niet direct aan denkt maar maken het wel erg makkelijk.”

Gerelateerd product
Ducktub Hjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Heb jij ook een product van Welvaere en lijkt het je leuk om ons ook alles te vertellen over jouw ervaring met de Ducktub of Tønsauna? Stuur een mailtje naar [email protected], dan maken we een afspraak!

Ook genieten van de warmte in jouw eigen tuin?

Hopelijk heb je weer wat inspiratie kunnen halen uit de #withwelvaere van deze keer. Wil je jouw droom ook in vervulling laten gaan? Wij geven je graag meer informatie over de Ducktub Hjorn zoals die van Chris en Wilco of een van de andere modellen hottubs of sauna’s in ons assortiment. Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center!

Afspraak inplannen

Bekijk deze blogs ook

Met de Ducktub naar Frankrijk!

Bekijken
Corner Icon