De ronde sauna: Barrelsauna, gezellig en knus

De ronde buitensauna is een aantrekkelijke sauna voor in je achtertuin. Door de ronde vorm geeft deze sauna direct een knus en warm gevoel.

Waarom een ronde sauna?

In tegenstelling tot andere sauna’s heeft de barrelsauna een ronde vorm. Barrelsauna komt uit het Engels en betekent letterlijk een sauna in een grote houten ton. De letterlijke vertaling van een barrel is vat. De barrelsauna heeft qua uiterlijk dan ook wel iets weg van een rond vat of een ronde ton. Door deze ronde vorm is het verwarmen zeer geoptimaliseerd.

Finland

Oorspronkelijk komt de barrelsauna uit Finland en heeft een zeer lange geschiedenis. De eerste sauna’s zijn gemaakt in uitgegraven kuilen in de helling van een heuvel. Deze kuilen werden gebruikt om de koude winter, warm door te komen. In zo’n kuil werden vaak stenen opgewarmd totdat ze gloeiendheet waren. Door water over deze stenen heen te gooien werd stoom gecreëerd om warmte af te geven. Deze kuilen, tegenwoordig holsauna of maassauna, zijn de grondlegger voor de traditionele Finse barrelsauna.

Buitensauna met raam

Voordelen van een barrelsauna

Een van de grootste voordelen die de barrel sauna heeft is dat deze snel opgewarmd is. Door de ronde authentieke vorm van de sauna zijn er geen loze hoeken, hierdoor kan de warmte sneller circuleren wat ervoor zorgt dat de sauna sneller op de gewenste temperatuur is. De barrelsauna zorgt voor ontspanning voor lichaam en geest, door een barrelsauna in uw achtertuin te plaatsen kun je gemakkelijk het hele jaar door genieten.

Houtgestookt of elektrisch?

De barrelsauna kan met een houtgestookte kachel of met een elektrische kachel worden verwarmd. Doordat het bij een barrel gaat om een ronde sauna zijn de opwarmtijden niet heel lang. Bij een houtgestookte kachel is de sauna al met zo’n 30 minuten op de juiste temperatuur en met een elektrische kachel zit dit tussen de 30 en 45 minuten.

 

Je eigen barrelsauna?

Zou je dit wil willen, je eigen ronde sauna? Neem dan eens een kijkje verder op onze website en bekijk onze modellen. Ook kun je altijd vrijblijvend langskomen om een kijkje te nemen in onze showroom.

Bekijk onze sauna's hier
sauna met veranda
tabitha
09 sep 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert