Sauna kopen: waar doe je dit?

Wanneer je jezelf voor het eerst in de saunawereld begeeft en op zoek gaat naar een passende sauna, kan het maar zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je zal niet de eerste zijn die moeite heeft met de vraag ‘waar koop ik een sauna?’. Er zijn veel verschillende aanbieders in Nederland en ze hebben allemaal mooie sauna’s.

De één zal je in een showroom ontvangen, bij de ander kan je online bestellen en er zijn ook aanbieders die allebei aanbieden. De grootste verschillen tussen de aanbieders zijn meestal de levertijd, de service van het bedrijf, de vakbekwaamheid van de medewerkers en wel- of niet inbegrepen zaken, zoals de levering en het monteren van de sauna. Waarvoor je uiteindelijk kiest hangt af van jouw persoonlijke wens en budget. 

Hieronder kun je wat meer lezen over waar je een sauna kan kopen en waar je daarbij op moet letten.

Ook genieten in je eigen buitensauna?

Bekijk onze modellen hier
Tonsauna buitensauna Welvaere

Waar koop je een sauna?

 

Nadat je hebt georiënteerd op internet en achter de verschillende sauna opties bent gekomen, kan je het beste jouw specifieke wensen op een rijtje zetten. Ben je hier nog niet helemaal uit? Dan is het een goed idee om je te laten adviseren bij een van de bedrijven die je online bent tegengekomen. Een goede aanbieder denkt echt met jou mee en geeft je persoonlijk en oprecht advies, met verstand van zaken.  

Barrel sauna opgieting

Als je jouw specifieke wensen duidelijk voor ogen hebt, dan kan je waarschijnlijk al een aantal aanbieders afstrepen. Welke aanbieders blijven er nog over? Bekijk eens hun reviews. Wat zeggen andere klanten over hun? Door hier naar te kijken, kan je alvast een beetje een beeld geven over wat je kan verwachten van hun manier van werken. Bij de aanbieders waarbij jij een goed gevoel krijgt kan je vervolgens een bezoekje brengen aan hun sauna showroom!

Heb je een kleiner budget of wil je de meest duurzame keuze maken? Dan kan je natuurlijk ook nog een blik werpen op Marktplaats. Hier komen af en toe tweedehands sauna’s voorbij die nog in prima staat zijn. 

Sauna Showroom

Ons allerbelangrijkste advies luidt: koop pas een sauna als je de showroom van de betreffende aanbieder hebt bezocht. In de showroom kan je namelijk al je vragen stellen, persoonlijk advies ontvangen en natuurlijk in je toekomstige sauna zitten en echt even voelen hoe dat nou is. Bij sommige bedrijven kan je de sauna uittesten en bij Welvaere kan je zelfs een kijkje in de werkplaats nemen!

Naast dat je de sauna kan testen en voelen, kan je ook achter de sfeer van het bedrijf komen. Zijn de adviseurs behulpzaam? Kunnen ze jouw vragen beantwoorden en weten ze waar ze over praten? Hoe gaan ze om met bepaalde klachten of problemen omtrent hun producten? Het is fijn om een product te kopen bij een bedrijf die zijn klanten graag zo goed mogelijk helpt. Zo ben je zekerder dat je ook bij ze kunt aankloppen als je onverwachts ergens niet tevreden over bent. 

Buitensauna's bekijken?

Voordelen van een showroom bezoek

  • Test jouw toekomstige sauna
  • Krijg professioneel advies
  • Antwoord op al je vragen
  • Leer de aanbieder beter kennen
  • Krijg een offerte op maat waar je rustig over na kunt denken

Waar ga jij jouw sauna kopen?

Waar jij je sauna gaat kopen hangt dus af van jouw persoonlijke wensen en welke aanbieder matcht met deze wensen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de vakkundigheid van de medewerkers, de ervaringen van andere klanten, de service van het bedrijf en natuurlijk naar wat jouw gevoel zegt na een bezoekje te hebben gebracht aan de showroom!

Sanne
12 aug 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert