Elektrische hottub kopen

Het genot en de ervaring van een elektrische verwarmde hottub die het gehele jaar heerlijk warm voor je klaarstaat? Maar toch de beleving van de traditionele hottub? Kies dan voor een elektrische hottub van Welvaere!

De drie (elektrische) hottub varianten

 • Volledig elektrisch
 • Hybride: elektrisch i.c.m. houtkachel
 • Volledig houtgestookt

Elektrische hottub kopen

De Ducktub Bjorn is ideaal voor het hele gezin. Niet te groot en plek voor iedereen.
 • 5-6
 • ± 2 uur
 • Gratis bezorgd
 • Hout of elektrisch
 • 175 cm
Van 3.450,00 Voor 2.995,00 Bekijken
De Ducktub Bjornstor is een slag groter dan de Ducktub Bjorn, een diameter van 206 cm!
 • 6-8
 • ± 3 uur
 • Gratis bezorgd
 • Hout of Elektrisch
 • 206 cm
Van 4.085,00 Voor 3.345,00 Bekijken
Extra luxe comfort, lage instap en perfect voor het hele gezin. De Ducktub Extern heeft het allemaal.
 • 4 - 6
 • ± 2,5 uur
 • Gratis bezorgd
 • Hout of elektrisch
 • 200 cm
vanaf 5.150,00 Bekijken
Ultiem ontspannen doe je in de unieke Ducktub Hjorn. Heerlijk ruim en plek voor 8 volwassenen.
 • Houtgestookt/elektrisch
 • 6-8
 • ca. 2 uur
 • Gratis bezorgd in NL
vanaf 3.985,00 Bekijken
De Ducktub Oval is een heerlijk ruime hottub. Met een verhoogde zitting voor wat extra verkoeling.
 • Houtgestookt/elektrisch
 • 8-10
 • ca. 3 uur
 • Gratis bezorgd in NL
vanaf 6.350,00 Bekijken

Heb je geen zin om altijd een vuurtje te moeten stoken? Dan kun je er voor kiezen om het water in de hottub volledig met elektrische verwarming of met een hybride verwarming op te warmen

Wij kiezen voor onze Ducktubs elektrische hottubs voor een systeem dat van hoge kwaliteit, en volledig op zichzelf staat. Een eigen systeem direct gemonteerd op de hottub, namelijk een Balboa systeem. Balboa is een kwalitatief Amerikaans merk dat zichzelf bewezen heeft in elektrische accessoires voor hottubs en jacuzzi’s. Onze hottubs met bubbels zijn ook van het merk Balboa.

Een hottub elektrisch verwarmen duurt langer dan verwarmen met een houtkachel, zo’n 1 a 2 graden per uur. Hierdoor kun je het element het beste continu aan laten staan. Een groot voordeel van een hottub die altijd warm is, is dat je er op ieder gewenst moment in kunt stappen.

Voordelen van een elektrische hottub kopen

 • Heerlijk warm op ieder moment van de dag
 • Ruime keuze uit 8+ elektrische hottubmodellen
 • Direct ontspannen wanneer jij dat wilt

Drie soorten hottubs op een rijtje

Hottub vakantiepark Soof

Volledig elektrische hottub

+ Met één druk op de knop in de hottub
+ Gemakkelijk te bedienen
+ Geen rook
+ Verwarmingselement houdt vorst tegen
+ Kan ook binnen geplaatst worden

– Kachel moet het hele jaar aan staan om er spontaan in te kunnen
– Stroomaansluiting in de tuin nodig

Hybride houtgestookte kachel/ hottub elektrisch

+ Traditioneel hottub gevoel met gemak van elektrische kachel
+
Vuurtje stoken wanneer jij dat wil!
+
Gemakkelijk te bedienen
+
Het water is in no-time warm
+ Geen zin om te stoken? Dan gebruik je alleen stroom 

+ Even stroomkosten besparen? Dan kies je voor alleen stoken

– Stroomaansluiting in de tuin nodig

Welstove Large

Houtgestookte hottub kachel

+ Authentieke houtgestookte hottub gevoel
+ Geen stroomkosten
+ Hottub kan overal geplaatst worden, geen stroomaansluiting nodig
+ Volledige stilte, op het knetteren van brandend hout na
+ Snel verwarmd +/- 2 uur

–  Altijd hout nodig
–  Er zal wat rookvorming plaatsvinden
– Je moet af en toe met een peddel uit onze hottub accessoires doorroeren om het water te mengen

 

Elektrische hottub kopen

Wil je voor nog meer gemak gaan? Dan kun je voor een Balboa systeem kiezen. Dit is een display die in de houten omranding van de elektrische hottub gemonteerd wordt. Met het Balboa systeem kun je gemakkelijk alle elektrische opties die de hottub heeft bedienen. 

Elektrische hottub met Balboa systeem

Elektrische hottub Balboa System

Met het Balboa System heb je de volledige controle over het verwarmingssysteem. Met één druk op de knop geef je aan hoeveel graden het water moet zijn en blijven. Wordt het water kouder? Dan zorgt het Balboa System ervoor dat het weer op de juiste temperatuur komt. 

Bij het Balboa System op de hottub worden niet alle functies aangesloten. Met de functies voor jets, bubbels en LED-verlichting wordt niets gedaan, omdat deze niet standaard op de hottub zitten. Het Balboa System is mogelijk op alle hottubs.

Stroomkosten elektrische hottub

Het 3KW verwarmingselement van de hottub is eenzelfde verwarmingselement dat gebruikt wordt voor jacuzzi’s. Om het meeste plezier van de elektrische hottub te hebben, zal je ‘m – net als een jacuzzi – elke dag rond de 25 graden moeten houden. Zo kan je er altijd redelijk ‘spontaan’ in. Hoeveel stroom de elektrische hottub exact verbruikt hangt heel erg af van de weersomstandigheden en het seizoen. Je kan je vast voorstellen dat in de winter het verwarmingselement iets meer moeite zal hebben om de hottub warm te houden, dan op een zonnige zomerdag. 

Om toch een indicatie te geven van de verwachte kosten, maken we een grove schatting. We gaan ervan uit dat je bij het verwarmen van de elektrische hottub zo’n 0,00116 kWh per liter, per graad kwijt bent. Daarnaast heb elke dag je te maken met warmteverlies. Wanneer de elektrische hottub is geïsoleerd en je gebruikt een isolatiedeksel, dan zal dit gemiddeld zo’n 4 graden per dag zijn. De prijs per kWh is gemiddeld zo’n € 0,22.

hottub met bubbels

Stroomkosten per maand verwarmen elektrische hottub 800 Liter

Wanneer een hottub elektrisch van 800 liter elke dag 4 graden moet opwarmen, dan kost dat gemiddeld zo’n € 0,82 per dag (aantal liter * kWh per liter/graad * graden warmteverlies * prijs per kWh). Dat is gemiddeld zo’n € 24,84 per maand. Hierbij wordt er dus vanuit gegaan dat de kachel altijd automatisch aanslaat wanneer de het water onder de juiste temperatuur komt.

Welvaere Ducktub Hjorn

Stroomkosten per maand verwarmen elektrische hottub 1400 Liter

Wanneer een hottub van 1400 liter elke dag 4 graden moet opwarmen, dan kost dat gemiddeld zo’n € 1,43 per dag (aantal liter * kWh per liter/graad * graden warmteverlies * prijs per kWh). Dat is gemiddeld zo’n € 43,47 per maand. Hierbij wordt er dus vanuit gegaan dat de kachel altijd automatisch aanslaat wanneer de het water onder de juiste temperatuur komt.

Hottub elektrisch verwarmen in zomer en winter

Het gehele jaar door kun je genieten van je elektrisch verwarmde hottub. Ieder moment van het jaar staat dit heerlijke wellnessproduct voor jou klaar! Het voordeel van elektrisch verwarmen is dat de hottub niet bevriest, daardoor kan het element ook zeker goed gebruikt worden als beveiliging tegen vorst. Ook heb je hierdoor de mogelijkheid om de hottub binnen te plaatsen!

Veelgestelde vragen
 • Heb ik krachtstroom nodig voor een elektrische hottub?

  Een houtgestookte hottub verbruikt enkel stroom als er upgrades aan toegevoegd zijn, zoals; een filtersysteem, LED-verlichting, bubbelsysteem en/of jetsysteem. Zonder deze opties hoeft een hottub niet op stroom aangesloten te worden. De LED-verlichting, het bubbel-,  jet- en filtersysteem kunnen gewoon op een normale stekker worden aangesloten.

  Een elektrisch verwarmde hottub d.m.v. het balboa-systeem zal wel op stroom aangesloten moeten worden. Dit verwarmingselement kan op 1 of 3 fases aangesloten worden of 1x220v of krachtstroom.

 • Hoe snel is een hottub warm?

  De opwarmtijd van de hottub is afhankelijk van een aantal factoren; De grootte van de elektrische hottub, eventuele isolatie, de sterkte van de kachel, de buitentemperatuur en de houtsoort die gebruikt wordt voor het stoken.

  In onze kleinste hottub gaat 800 liter water en in onze grootste hottub gaat zo’n 1700 liter water. Gemiddeld genomen moet een hottub met zo’n twee uur al zeker wel een aardige temperatuur hebben. Onze grootste hottub is met 3 uurtjes heerlijk warm.

  Bij de elektrische hottub duurt het verwarmen iets langer. Deze moet altijd aan het stroom aangesloten zijn en verwarmen als je er ieder moment gebruik van wilt maken. De temperatuur van een elektrische hottub stijgt namelijk zo’n 1 a 2 graden in het uur.

 • Wat kost het vullen van de hottub?

  Het water van de hottub moet uiteraard regelmatig vervangen worden. Wanneer dit gebeuren moet, hangt af van verschillende factoren; heb je een filterpomp, gebruik je etherische oliën, staat de hottub onder een boom en hoe vaak maak je gebruik van de hottub.

  De waterprijs verschilt per gemeente. Op de website van Vitens staat een handige tool waar je de prijs voor het water in jouw gemeente kunt berekenen. Zij geven zelf al aan dat de kosten voor 1000 liter water onder de 1 euro liggen.

 • Wat is de ideale hottub temperatuur?

  De ideale hottub temperatuur ligt rond de 38 graden. In de zomer wellicht wat koeler dan in de winter. Wanneer het water warmer wordt dan 40 graden, dan kan dat al leiden tot lichte brandwonden. Houd daarom altijd een thermometer in het water om de temperatuur in de gaten te houden.