Hottub in plaats van een bubbelbad

Genieten in je eigen achtertuin terwijl de warmte je tegemoet komt. Heerlijk samen met je partner, kinderen of je vrienden helemaal ondergedompeld in warm water. De tijd even volledig vergeten en genieten van het moment en dat extra beetje ontspanning. Dat kan in een hottub of jacuzzi. Welke verschillen zijn er? En waarom dan juist een hottub in plaats van een jacuzzi? 

Verschil tussen een hottub en jacuzzi

Een hottub kun je zien als de voorloper van de welbekende spa’s en jacuzzi’s. De hottub komt oorspronkelijk uit gebieden die dichtbij de Noordpool liggen zoals Scandinavië en Alaska. Het idee van een hottub komt door de vele natuurlijke warmwaterbronnen die de landen rijk zijn. Om in de buitenlucht toch warm te worden en te ontspannen maakte men vroeger een houten hottub bij hun huis; de hottub. De houtgestookte hottub is daardoor een echte traditie in Scandinavië en wordt dat ook steeds meer in de rest van Europa! 

De grootste verschillen

  1. Hottub is traditioneel houtgestookt en een jacuzzi elektrisch
  2. Een hottub vind je traditioneel zonder luxe opties in een jacuzzi zitten jets, bubbels etc.
  3. Een jacuzzi is vaak hoekig, vierkant. Een hottub rond
  4. In een hottub neem je plaats op 1 bank, in een jacuzzi zitten vaste lig en zitplekken
  5. Doordat een hottub traditioneel geen stroom verbruikt heeft deze weinig kosten

Back to basic

Geniet van de natuur, de buitenlucht, quality time met geliefde en wat extra ontspanning in een hottub. Puur natuur genieten van de stilte. Een Ducktub hottub wordt vaak bekleed met een houten afwerking en doordat er helemaal geen stroom aan te pas hoeft te komen is een hottub echt back to basic. 

Bekijk onze hottubs
hottub kopen welvaere
Hottub in plaats van jacuzzi

Toch die extra luxe 

Je bent verliefd geworden op de uitstraling, het idee en de look en feel van de hottub. Dat snappen wij maar al te goed. Maar, je wilt toch meer de luxe van een bubbelbad. Snel op temperatuur of juist alleen de opties zoals een bubbelsysteem of jetstream. Dat is bij ons dan ook geen probleem. Een Ducktub koop je precies zoals jij dit graag wilt. Traditioneel zonder opties, met een paar opties of met alle opties mogelijk. Alles kan!

De echte hottub beleving

Een hottub en een bubbelbad/whirlpool hebben beide een totaal andere beleving. Waar het bij een bubbelbad of whirlpool gaat om de totale ontspanning is de beleving bij een hottub meer. Daar draait het om ontspanning, zelf verwarmen, een goed gesprek en nog veel meer. 

Zie je jezelf namelijk al hout sprokkelen in het bos, een boom omhakken uit je tuin om dit diezelfde avond nog te gebruiken om het water in de hottub te verwarmen? Die hottub die onder een heldere sterrenhemel op je staat te wachten. Waar het warme stoom straks afkomt en jij samen met je geliefde, vrienden of gezin in stapt om te genieten? Te genieten van tijd met elkaar, een goed gesprek en een lekker drankje? Die beleving dat is het helemaal waard!

Hottub in plaats van jacuzzi

Waarom dan een hottub in plaats van een bubbelbad?

Voorheen werd een bubbelbad gezien als een heerlijk buitenbad met meer extra’tjes en luxe dan een hottub. Tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval. Ook in een hottub worden tegenwoordig de meest luxe opties ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan een Ducktub hottub met een bubbelsysteem, LED-verlichting en een uitgebreid filtersysteem. 

Waarom je dan een hottub koopt in plaats van een bubbelbad hangt helemaal af van jouw eigen wensen en voorkeuren. Wij vinden de hele ervaring die een hottub met of zonder luxe opties geeft een van de belangrijkste reden om te kiezen voor een hottub. 

Sanne
08 jan 2021
Geschreven door Sanne
Wellness Expert