No items found.

Hottub wateronderhoud

In de hottub wil je natuurlijk heel erg graag schoon en fris water. Om ervoor te zorgen dat jij altijd in een schone hottub baddert zijn er een aantal belangrijke punten die betrekking hebben op het onderhoud van je hottubwater.

Fris en schoon water in je hottub

Een van de meestgestelde vragen in ons Experience Center heeft betrekking met het wateronderhoud in de hottub. En dat is logisch. Water kan een bruisende plek zijn voor schimmels, bacteriën en andere viezigheden. Dat is niet wat we willen.

We willen schoon en fris hottubwater. Het liefste water dat nog een poosje mee gaat ook. Want ieder weekend het water in de hottub vervangen is niet alleen zonde. Het zorgt ook nog voor een drempel op het moment dat je de hottub in wilt stappen. Als we het hebben over wateronderhoud zijn er een aantal praktische en belangrijke dingen die je kunt doen.

De do's voor schoon hottubwater

  • Het gebruik van een filtersysteem in combinatie met een UV-lamp
  • Toevoegen van chemicaliën
  • De pH-waardes van het water in de gaten houden
  • Schoon de Ducktub in stappen door eerst even te douchen

Filteren met het filtersysteem

De filterpomp heeft een natuurlijk filtersysteem, waarbij het water langs filtermedium wordt gepompt en het grove vuil achter blijft. Het UV-filter haalt het level van micro-organismen naar beneden en doodt 90% van de bacteriën. Zo blijft het water veel langer schoon. Tot wel 2-3 maanden, een simpele en duurzame oplossing om water te besparen. Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van het water raden wij aan om om ook altijd chemicaliën toe te voegen.

Extra schoon water met Always Blue

Always Blue is de ideale oplossing als chloorvrij wateronderhoud voor hottubs. Het levert dezelfde krachtige resultaten als chloor, zorgt voor kraakhelder en zuiver water, en dit alles zonder zelfs maar een druppeltje chloor toe te voegen. Dat betekent dubbel ontspannen, want wanneer je de hottub verlaat, hoef je geen last te hebben van rode ogen, een jeukende huid of die herkenbare chloorgeur.

Bestel Always Blue

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

pH- en TA-waardes van het hottubwater

De optimale werking van desinfectiemiddelen – is afhankelijk van de juiste pH-waarde; welke weer afhankelijk is van de TA-waarde. Met de juiste TA-waarde kan de pH-waarde stabiel blijven en met de juiste pH-waarde kunnen desinfectiemiddelen goed tot hun recht komen. De pH-waarde geeft de zuurtegraad van het water aan. Ideaal is als deze tussen de 7.2 en 7.6 ligt.

Als de pH-waarde hieronder komt te liggen, wordt het toegevoegde desinfectiemiddel snel verbruikt. Bij een te hoge pH-waarde verminderd de werking van het middel aanzienlijk en kunnen er huid- en oogirritaties ontstaan. De TA-waarde staat voor de totale alkaliniteit (totale hoeveelheid aan Alkalische stoffen) van het water en verwijst naar de capaciteit van het water om de zuren te neutraliseren en de TA-waarde te stabiliseren. Het beste is als de TA-waarde tussen de 80 en 120 ppm (milligram per liter) ligt.

Lees meer over de juiste waardes

Het weer heeft effect op de waterkwaliteit

Het is ook goed om te weten dat het weer ook effect heeft op het water in de hottub. Slaat het weer namelijk ineens om van stralend zonnig weer naar hevige regenbuien dan zie je dit terug in de pH-waarde in jouw hottub. Als je bijvoorbeeld Always Blue toevoegt aan het water, zorgt dit ervoor dat de weerswisselingen niet tot nauwelijks effect hebben op het water.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe lang blijft mijn hottub water schoon?

Hoe meet ik de waardes van mijn water?