mountain

Hou houd je het water schoon van een hottub in de zomer?

Als je je hottub veel gebruikt wordt het water logischerwijs uiteindelijk ook wat viezer. Dat komt door vuil dat van buiten in het water terecht komt, maar zelf neem je ook vuil mee het water in. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je niet na elk gebruik het water hoeft te verversen. In deze blog lees je hoe jij ervoor zorgt dat het water in je hottub schoon blijft deze zomer.

Arrow left
Arrow right
No items found.

De makkelijkste manier om het hottubwater schoon te houden is met een filtersysteem. Deze filtert het grove vuil uit het water en het UV-filter doodt 90% van de bacteriën. Je hoeft het water hierdoor ook veel minder vaak te verversen. Na het vullen van de hottub kun je er zo’n 3 maanden gebruik van maken voordat het water weer aan verversing toe is. Dat is zonder filtersysteem ongeveer een week. Als je nog geen hottub hebt, maar deze wel wil aanschaffen raden we daarom ook altijd een filtersysteem aan.

Laat je zonnebrand goed intrekken

Jezelf insmeren is natuurlijk hartstikke belangrijk in de zomer. Verbranden is het laatste wat je wil. Insmeren net voordat je in de hottub gaat is een minder goed idee. Klinkt logisch maar het is dus goed om het even in te laten trekken voordat je het water instapt. Net als bodylotion en gel in je haar, komt de zonnebrand in het water terecht en dat zorgt voor een vettig laagje op het water.

Zonder zand aan je voeten

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om vooral op je blote voeten rond te lopen, maar als je daarna de hottub instapt neem je natuurlijk ook wat zand en viezigheid mee. Dit kun je makkelijk voorkomen door een voetenbadje of emmer bij het trapje van de hottub te zetten waar je eerst in kunt stappen. Zo ga je met frisse en schone voeten de hottub in.

Even afspoelen onder de buitendouche

Het beste en schoonste is om voordat je de hottub instapt even onder de douche te gaan. Heb je een buitendouche? Dan is het natuurlijk heerlijk om daar even onder te gaan staan. Maar een tuinslang voldoet natuurlijk ook. Ben je gelijk afgekoeld als het bloedheet is ‘s avonds. Pas wel op als de tuinslang al de hele dag in de zon ligt te branden, dan zal het water dat uit de tuinslang komt eerst heel heet zijn.

De cover erop als je de hottub niet gebruikt

De cover houdt onder andere vuil tegen dat van buitenaf in de hottub terecht komt. Dat kun je niet voorkomen als je in de hottub zit natuurlijk, maar als je ‘m niet gebruikt wel door de cover erop te leggen. Dat scheelt al een boel blaadjes, pluisjes en insecten in het water.  Daarnaast blijft het water lekker warm met de cover erop en kun je als je de hottub ‘s avonds hebt gebruikt, ‘s ochtends met een paar graden stoken alweer genieten van het warme water.

Gebruik Always Blue

Door het vuil wat naarmate de tijd in de hottub komt, ontstaan er bacteriën en algen in het water. Om dit te desinfecteren, kun je Always Blue gebruiken. Dit (mileu) vriendelijke product, op basis van kopersulfaat, beschermt tegen bacteriën, algen en schimmels, waardoor je water gezond en aangenaam blijft.

Gerelateerd product
Ducktub Oval
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Bekijk onze video over het wateronderhoud

Is het water van jouw Ducktub vies of blijft het vies ondanks dat je het ververst hebt? Op ons YoutubeKanaal hebben wij een video geüpload over de stappen die je kunt ondernemen om jouw water weer vers te krijgen.

Bekijken

Bekijk deze blogs ook

No items found.
Corner Icon