mountain

Hottub water vervangen

In de hottub wil je natuurlijk fris, puur en schoon water om in te badderen. Maar, op het moment dat je gebruik maakt van de hottub wordt het water ook vies. Het hottub water moet dus met enige regelmaat vervangen worden. We vertellen je graag hoe vaak je het water moet vervangen, hoe je dat het beste kunt doen en of je het water nog kan hergebruiken.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Waarom hottub water vervangen?

Het water in de hottub wordt vies. Er komt vuil van buitenaf in terecht, we nemen zelf wat vuil mee het water in en er komen bacteriën en algen in het water terecht. Wanneer je in een hottub stapt met vuil water kan dat schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarom is het verstandig om tijdig de hottub te legen, schoon te maken en het water te vervangen.

Er zijn uiteraard een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je voor een langere tijd hetzelfde hottub water kunt gebruiken. Je kunt er voor kiezen om een filterpomp in combinatie met een Uv-filter te installeren bij de hottub. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende chemicaliën in het water toe te voegen.

Hoe haal ik het vieze water uit de hottub?

Onze Ducktubs zijn standaard voorzien van een Gardena koppeling inclusief kogelkraantje. Het voordeel hiervan is dat je de hottub hierdoor gemakkelijk kunt legen. De Gardena koppeling maakt het mogelijk om het water d.m.v. een tuinslang naar een putje te brengen. Zo wordt de grond rondom jouw hottub niet overladen met water.

Hoe vaak moet ik het hottub water vervangen?

Hoe vaak je het hottub water moet vervangen is dus enorm afhankelijk van de kwaliteit van het water. Verschillende factoren hebben effect op de kwaliteit van het water. Denk hierbij aan het gebruik, de hoeveelheid ijzer in het water, of het grond- of kraanwater is, de locatie van de hottub en de weersomstandigheden.

Om toch een kleine indicatie te geven over hoe lang je met hetzelfde water kunt doen, rekenen wij met de volgende gemiddelden:

  • Geen water onderhoud: 4 tot 5 dagen
  • Gebruik Aquaclean: 7 dagen
  • Gebruik inhangfilter incl. Aquaclean: 3 tot 4 weken
  • Gebruik filtersysteem incl. Aquaclean: tot 3 maanden

Wat kun je doen om langer met je water te doen?

Je kunt een filter en chemicaliën toevoegen, daarmee verleng je de kwaliteit van het water, blijft het fris, puur, schoon en kun je er dus langere tijd mee doen. Onze klanten raden dit filter ook echt aan. Dit kan niet meer op een later moment worden toegevoegd!

Om ervoor te zorgen dat je zelf zo min mogelijk vuil het water in brengt raden wij aan om altijd een douche te nemen voordat je de hottub in stapt. Zo spoel je bodylotion en eventueel ander vuil van je af. Loop altijd met slippers aan naar de hottub of neem een voetenbadje. Een cover helpt ook zeker om grof vuil zoals blaadjes van bomen uit de hottub te houden.

Water hergebruiken

Wanneer je er niet voor kiest om chloor aan het water toe te voegen kun je het water uit de hottub heel gemakkelijk hergebruiken. Er zijn diverse chemicaliën zoals onze AquaClean die milieuvriendelijk zijn en dus niet schadelijk voor de natuur is. Door een tuinslang te koppelen aan de Gardena afvoer van onze Ducktubs kun je gemakkelijk de plantjes in de tuin sproeien. Zo gooi je het water niet onnodig weg.

Hoe vul ik de hottub met water?

Dit is zeer eenvoudig te doen met een tuinslang. Deze kan je via de bovenkant in de hottub leggen. Als je een cover hebt, is het handig om de tuinslang tussen de rand en de cover vast te leggen. Een normale tuinslang geeft bij een gemiddelde waterdruk zo’n 15 liter per minuut.

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Bekijk deze blogs ook

Hou houd je het water schoon van een hottub in de zomer?

Bekijken
Corner Icon