No items found.

De verschillende hottubkachels

Als je op zoek bent naar een hottub, is het je misschien opgevallen dat ze in ontzettend veel soorten en maten verkrijgbaar zijn. Ook als het gaat om de houtkachel zijn er veel opties mogelijk. Zo heb je externe, interne en geintegreerde hottubkachels. De houtkachels van de Ducktubs van Welvaere zijn extern en zijn er in drie soorten.

Ducktub hottubs bekijken

Medium, Large & Pro

Bij Welvaere vind je drie verschillende hottubkachels die ervoor zorgen dat het water in de hottub heerlijk warm wordt. De Welstove Medium, Welstove Large en de Welstove Pro. Alledrie prachtige en gebruiksvriendelijke hottubkachels. Je hebt bij ons de mogelijkheid om de kachel te kiezen die jij het fijnste, mooiste of degene die het beste bij jouw budget past.

De kachel is aan de hottub bevestigd met een hittebestendige en zeer stevige slang en enkele slangenklemmen. Op de externe kachel wordt een twee meter lange schoorsteen module bevestigd die het rook begeleidt uit de kachel.

De opwarmtijd van de hottub is afhankelijk van een aantal factoren; de grootte van de Ducktub, eventuele isolatie, de sterkte van de kachel, de buitentemperatuur en de houtsoort die gebruikt wordt voor het stoken. Gemiddeld genomen moet een hottub met zo’n twee uur al zeker wel een aardige temperatuur hebben.

Voordelen externe houtkachel

  • Meer zitruimte en comfort
  • Veilig vanaf de buitenzijde te stoken
  • Gemakkelijk schoon te maken

Welstove Medium

De Welstove Medium wordt standaard meegeleverd bij iedere hottub. Door het grote deurtje is deze kachel gemakkelijk in gebruik en kun je hier een groot vuurtje in stoken. Deze hottubkachel heeft het water in de hottub gemiddeld met zo’n 2 a 2,5 uur warm. Een klein nadeel aan dit type kachel is dat je het deurtje niet gemakkelijk op een kiertje kunt zetten en dat er geen aslade in zit.

Welstove Large

De Welstove Large geeft een fijne upgrade aan jouw hottub. Het water wordt met deze kachel zo’n half uur sneller warm dan de Welstove Medium. Het gebruiksgemak van deze kachel ligt een stukje hoger door de aslade en het type deurtje. Ook heeft deze kachel een grotere stookruimte.

Welstove Pro

De Welstove Pro is een unieke design kachel. De kachel zweeft aan de hottub en heeft een groot glazen ruitje waardoor je het vuurtje ook buiten de hottub kunt zien. Met dezelfde opwarmtijd als de Welstove Large en een fijne manier van gebruiken is dit echt een topper om het water in de hottub te verwarmen.

Onze Ducktub hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

De werking van een hottubkachel

Wanneer je een hottub stookt, komt er geen elektriciteit aan te pas. Het verwarmen van het water gebeurt door middel van natuurlijke circulatie.  De kachel is altijd met de hottub verbonden door twee slangen.

De hottubkachel bestaat uit twee onderdelen. Een compartiment waar je vuur in stookt en een gedeelte dat verbonden is met de hottub waar water in zit. Door een vuurtje te stoken wordt het water in de kachel warm en gaat via de bovenste slang de hottub weer in. Allemaal via natuurlijke circulatie doordat warmte vanuit nature naar boven trekt.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Van welk materiaal zijn de Welstove kachels gemaakt?

Hoe gebruik ik de houtkachel?