No items found.

Hottub kachels

Ontdek de essentie van luxe en comfort met de geavanceerde hottub kachels van Welvaere. Onze kachels zijn ontworpen om jouw hottub snel en efficiënt te verwarmen, zodat je op elk gewenst moment kunt genieten van ontspannende warmte.

Ducktub hottubs bekijken

Soorten hottub kachels

Wanneer je op zoek bent naar een hottub met hottub kachel kom je er al snel achter dat er drie types hottub kachels beschikbaar zijn. Ondanks dat je bij ons alleen maar een externe hottub kachel vindt, heb je ook nog geïntergreerde en interne hottub kachels. 

Bij Welvaere vind je drie verschillende externe hottub kachels die ervoor zorgen dat het water in de hottub heerlijk warm wordt. De Welstove Medium, Welstove Large en de Welstove Pro. Alledrie prachtige en gebruiksvriendelijke hottub kachels. Je hebt bij ons de mogelijkheid om de kachel te kiezen die je het fijnste en mooiste vindt of  het beste bij jouw budget past.

De kachel is aan de hottub bevestigd met een hittebestendige en zeer stevige slang en enkele slangenklemmen. Op de kachel wordt een twee meter lange schoorsteen module bevestigd die het rook begeleidt uit de kachel.

Voordelen externe houtkachel

  • Meer zitruimte en comfort
  • Veilig vanaf de buitenzijde te stoken
  • Gemakkelijk schoon te maken

Welstove Medium

De Welstove Medium wordt standaard meegeleverd bij iedere hottub. Door het grote deurtje is deze kachel gemakkelijk in gebruik en kun je hier een groot vuurtje in stoken. Deze hottubkachel heeft het water in de hottub gemiddeld met zo’n 2 a 2,5 uur warm. Een klein nadeel aan dit type kachel is dat je het deurtje niet gemakkelijk op een kiertje kunt zetten en dat er geen aslade in zit.

Welstove Large

De Welstove Large geeft een fijne upgrade aan jouw hottub. Het water wordt met deze kachel zo’n half uur sneller warm dan de Welstove Medium. Het gebruiksgemak van deze kachel ligt een stukje hoger door de aslade en het type deurtje. Ook heeft deze kachel een grotere stookruimte.

Welstove Pro

De Welstove Pro is een unieke design kachel. De kachel zweeft aan de hottub en heeft een groot glazen ruitje waardoor je het vuurtje ook buiten de hottub kunt zien. Met dezelfde opwarmtijd als de Welstove Large en een fijne manier van gebruiken is dit echt een topper om het water in de hottub te verwarmen.

Dit zijn onze luxe hottubs!

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

De werking van een hottub kachel

De werking van onze hottub kachels is op basis van het  efficiënte principe van natuurlijke circulatie. Wanneer je het vuur stookt in het vuurcompartiment van de hottub kachel, verwarmt het water zich en circuleert door de hottub, zonder de noodzaak voor elektriciteit. Dit systeem, waarbij de kachel voor hottub direct verbonden is met de hottub via twee slangen, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

De hot tub kachel bestaat uit twee hoofdonderdelen: een compartiment voor het vuur en een reservoir dat met de hottub is verbonden. Als het vuur eenmaal brandt, verwarmt het water zich in het onderste deel van de kachel en stijgt vervolgens via de bovenste slang op natuurlijke wijze naar de hottub. Dit proces garandeert niet alleen een constante temperatuur en het gelijkmatige hottub verwarmen, maar draagt ook bij aan het algemeen comfort en ontspanning.

Wat kost een hottub kachel?

De kosten van een hottub kachel variëren, afhankelijk van het gebruikte materiaal en het type kachel. Bij Welvaere bieden we hottub kachels aan die vervaardigd zijn uit RVS 304 en RVS 316. Daarnaast zijn er ook aluminium hottub kachels beschikbaar, die over het algemeen voordeliger zijn dan de kachels van RVS 316. 

Bij Welvaere beginnen we met de basiskachel, de Welstove Medium, waarvoor we geen extra kosten in rekening brengen. Vanaf dit model kun je upgraden naar de Welstove Large of de Welstove Pro. De laatste is qua prijs de duurste en biedt ook esthetisch meer aantrekkingskracht. Voor exacte prijzen van een upgrade kun je via onze configurator gemakkelijk een offerte aanvragen.

Hoe lang moet een hottub stoken met een hottub kachel?

De opwarmtijd van een hottub wordt beïnvloed door verschillende factoren. We zetten ze hier even voor je op een rij:

  • De grootte van de Ducktub.
  • De aanwezigheid van isolatie.
  • De kracht van de hottub kachel.
  • De buitentemperatuur.
  • Het type hout dat gebruikt wordt voor het stoken.

Onze kleinste hottub, die 800 liter water bevat, bereikt doorgaans binnen twee uur een aangename temperatuur, terwijl onze grootste hottub met een capaciteit van 1700 liter ongeveer drie uur nodig heeft om heerlijk warm te worden.

Hottub kachel installeren

Het installeren van een hottub kachel is bij ons zo eenvoudig dat je dit ook zelf kunt  met de bijgeleverde video-instructies. Het zelf installeren doe je op het moment dat je voor de leveringsoptie kiest met levering op de stoep. Wanneer je kiest voor volledige bezorging door een van onze medewerkers dan installeren wij de hottub kachel voor je. 

Hottub kachel kopen bij Welvaere

Kies voor een hottub met hottub kachel van Welvaere en geniet van onze bekende kwaliteit en service. Bezoek ons Experience Center in Nijkerk om de verschillende modellen te bekijken en persoonlijk advies te krijgen van onze experts. Ons team helpt je graag bij het kiezen van de perfecte kachel voor jouw hottub, zodat je kunt genieten van een warme en uitnodigende hottub ervaring. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

De werking van een hottubkachel

Wanneer je een hottub stookt, komt er geen elektriciteit aan te pas. Het verwarmen van het water gebeurt door middel van natuurlijke circulatie.  De kachel is altijd met de hottub verbonden door twee slangen.

De hottubkachel bestaat uit twee onderdelen. Een compartiment waar je vuur in stookt en een gedeelte dat verbonden is met de hottub waar water in zit. Door een vuurtje te stoken wordt het water in de kachel warm en gaat via de bovenste slang de hottub weer in. Allemaal via natuurlijke circulatie doordat warmte vanuit nature naar boven trekt.

De mogelijkheden voor jouw hottub

Onze Ducktubs zijn gemaakt om het hele gezin te laten ontspannen. Leun achterover, strek je benen en geniet van heerlijk warm dampend water. Zo creëer je momenten om nooit te vergeten.

Badderen, frisse buitenlucht en wellness doen je goed, dat beloven we! Met een hottub van Welvaere ben je verzekerd van comfort, eenvoud een een meesterlijke opwarmtijd. Wij maken iedere Ducktub volledig naar wens.

Lees meer

Stoken zonder al te veel rook en een snelle verbranding

Begin pas met stoken als de hottub gevuld is, of als het water zo'n 10 cm onder de rand zit. Doe je dit namelijk niet, dan kan de kachel zijn warmte niet meer kwijt en gaat deze kapot.

De beste manier om je kachel te stoken is de Zwitserse manier. De Zwitserse manier zorgt voor de meest efficiënte manier van warmte en brandt het langste. Voor het stoken van de hottub is het belangrijk dat je goed stookhout gebruikt dat altijd onbewerkt is. Wanneer je een isolerende cover hebt is het handig om deze op de hottub te laten liggen. Zo verliest het water zijn warmte niet gelijk.

Meer over het stoken van de hottub

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Van welk materiaal zijn de Welstove kachels gemaakt?

Hoe gebruik ik de houtkachel?