No items found.

Hottub met externe kachel

Stel je voor: een koele avond waarop de sterren helder fonkelen aan de hemel en jij, omringd door de serene stilte van je eigen tuin, geniet van de warme omhelzing van je hottub. De externe kachel van de hottub fluistert zachtjes terwijl het water verwarmt. Een subtiele uitnodiging om de dagelijkse zorgen achter je te laten en je onder te dompelen in puur comfort.

Hottubs kijken

Welke soorten externe hottub kachels zijn er?

Er zijn diverse externe hottub kachels. Een externe hottub kachel staat, zoals de naam doet vermoeden, altijd buiten de hottub. Als je dan kijkt naar de soorten en verschillen zie je dit terug in de materialen en ook in de modellen. Zo heb je externe hottub kachels die op de grond staan, maar ook die aan de hottub vast zitten en hangen. Qua materiaal zie je vooral veel externe hottub kachels van aluminium, RVS 304 en of RVS 316. 

Externe kachels zijn ideaal voor diegenen die efficiëntie en esthetiek willen combineren, aangezien ze buiten de hottub worden geplaatst en zo het interieur ruim en vrij houden voor ontspanning. Bij Welvaere vind je drie verschillende hottub kachels die ervoor zorgen dat het water in de hottub heerlijk warm wordt. De Welstove Medium, Welstove Large en de Welstove Pro. Alledrie prachtige en gebruiksvriendelijke hottub kachels. Je hebt bij ons de mogelijkheid om de kachel te kiezen die jij het fijnste en mooiste vindt, of degene die het beste bij jouw budget past.

Kosten van een externe hottub kachel

De kosten van een hottub met externe kachel variëren, afhankelijk van het materiaal en het type kachel. Bij Welvaere bieden we externe hottub kachels aan die gemaakt zijn van RVS 304 en RVS 316. Daarnaast zijn er ook aluminium externe kachels beschikbaar, die doorgaans voordeliger zijn dan de kachels van RVS 316, welke bekend staan om hun superieure kwaliteit.

Bij Welvaere starten we met de basiskachel, de Welstove Medium, waarvoor geen extra kosten worden berekend. Vanuit dit model kun je upgraden naar de Welstove Large of de Welstove Pro. De laatste is qua prijs de duurste optie, maar biedt ook meer esthetische waarde. Voor specifieke prijsinformatie over upgrades kun je eenvoudig een offerte aanvragen.

Hoelang duurt het voordat een hottub warm is met een externe kachel?

De opwarmtijd van een hottub wordt beïnvloed door meerdere elementen, waaronder de grootte van de Ducktub, de aanwezige isolatie, de efficiëntie van de externe hottub kachel, de buitentemperatuur en het soort hout dat voor het stoken wordt gebruikt. Wanneer je de hottub verwarmd met een externe kachel duurt het verwarmen zo’n 2 uur. Onze kleinste hottub bevat zo’n 800 liter en de grootste zo’n 1700 liter. Bij die laatste externe kachel hottub duurt het zo’n drie uur voordat het water heerlijk warm is.

Hoe warm wordt de externe kachel van een hottub?

De externe hottub kachel wordt zelf niet warm. Dit is te danken aan het unieke ontwerp met twee compartimenten. Het binnenste waar het vuur brandt en een omsluitend compartiment gevuld met water. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de kachel koel blijft, terwijl het water efficiënt opgewarmd wordt. De externe kachel voor de hottub verwarmt het water tot gemiddeld 38 tot 40 graden Celsius. Afhankelijk van hoe intensief je stookt, kan de temperatuur hoger oplopen, aangezien de kachel geen vaste temperatuurinstelling heeft en het water daardoor warmer kan worden.

Voordelen van een externe hottub kachel

  • Externe hottub kachels verminderen het risico op ongelukken doordat de hete kachel zich buiten de hottub bevindt.
  • Een externe kachel verwarmt het water meestal sneller dan interne modellen.
  • Doordat de kachel extern is, is hij toegankelijker voor onderhoud en schoonmaak.
  • Zonder een kachel die ruimte binnenin de hottub inneemt, kunnen gebruikers genieten van meer ruimte en comfort tijdens het baden.

Kan een externe kachel ook gebruikt worden voor een inbouw hottub?

Ja, een externe kachel is prima geschikt voor gebruik met een inbouw hottub. Het is belangrijk om rekening te houden met de positionering. Als de hottub en de kachel niet op gelijke hoogte zijn geplaatst, kan de natuurlijke watercirculatie die nodig is voor het verwarmen belemmerd worden. In zo'n geval is het noodzakelijk om een circulatiepomp te installeren tussen de hottub en de externe kachel om een effectieve verwarming te waarborgen. Hoewel we geen specifieke inbouwmodellen aanbieden, worden onze hottubs vaak geheel of gedeeltelijk geïntegreerd in een terras door onze klanten.

Externe hottub kachel zelf installeren

Het installeren van een externe hottub kachel is bij ons zo eenvoudig dat je dit ook zelf kunt met de bijgeleverde video-instructies. Het zelf installeren doe je op het moment dat je voor de leveringsoptie kiest voor levering - met kooiaap - op de stoep. Wanneer je kiest voor volledige bezorging door een van onze medewerkers dan installeren wij de hottub kachel voor je.

Dit zijn onze luxe hottubs!

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Externe hottub kachel kopen bij Welvaere

Bij Welvaere bieden we je een uitgebreide selectie aan externe hottub kachels die perfect passen bij jouw wensen en behoeften. Onze kachels zijn ontworpen voor efficiëntie, duurzaamheid en esthetische aantrekkelijkheid. Wanneer je een externe hottub kachel koopt bij Welvaere, krijg je niet alleen een product van hoge kwaliteit, maar ook toegang tot onze deskundige klantenservice en ondersteuning. Bezoek eventueel ook onze showroom om het perfecte model voor jouw hottub te vinden. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

No items found.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

No items found.