No items found.

Hottub stoken

In Scandinavische landen is de hottub een echte traditie. In deze landen is het niet meer dan normaal om een hottub in je achtertuin te hebben staan. Dit authentieke product wordt dan ook steeds populairder in de rest van Europa. En hoe heerlijk ontspannen is dat? Badderen in je eigen achtertuin, kijkend naar de ondergaande zon of fonkelende sterren aan de hemel? Wij snappen wel dat je dit in steeds meer tuinen terugziet. Het kan namelijk het hele jaar door. Een hottub werkt traditioneel door hout te stoken via een in- of externe kachel en dat geeft het geheel weer een heel bijzondere en fijne ervaring.

Hottubs bekijken

Alles over het stoken van je hottub

De hottub, traditioneel verwarmd met een houtgestookte kachel. Door middel van een vuurtje zorg je er bij de hottub namelijk voor dat het water in de hottub heerlijk warm wordt.

In Scandinavië, waar de hottub vandaan komt, is de hottub met houtkachel inmiddels niet meer weg te denken uit de achtertuin. Ook in de rest van Europa wint de hottub steeds meer terrein en zijn mensen fan. Fan van het hout stoken en badderen in heerlijk warm water in de open lucht.

Voordelen van de houtgestookte hottub

  • Het gaat een stuk sneller dan het verwarmen met een elektrisch element
  • Het brengt extra sfeer in je achtertuin
  • Gaat terug naar je oermens

Hottub stoken op de Zwitserse manier

Wij raden altijd aan om de hottub te stoken met de Zwitserse methode. Dit zorgt voor de snelste verbranding van het hout en het minste rook. Zwitsers stoken wordt ook wel omgekeerd stoken genoemd. Je legt diverse houtblokken kruislings op elkaar. Je begint met de grotere blokken en eindigt met kleinere. Bovenop de toren steek je het vuur aan en zorg je dat het water in de hottub heerlijk warm wordt.

Met welke houtsoort stook ik de hottub

Bij het stoken van de hottub is het belangrijk dat je stookt met een lichtere houtsoort zoals berk, beuken en of elzenhout. Belangrijk is dat het hout altijd goed droog is, en vrij van chemicaliën. Is dat niet het geval, dan krijg je veel rook. Wanneer de hottub warm is, kun je deze op temperatuur houden met eikenhout. Begin hier alleen niet mee met stoken, omdat het een stuk langer duurt voordat het water warm is.

Dit zijn onze luxe hottubs!

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

De werking van een hottubkachel

Wanneer je een hottub stookt, komt er geen elektriciteit aan te pas. Het verwarmen van het water gebeurt door middel van natuurlijke circulatie.  De kachel is altijd met de hottub verbonden door twee slangen.

De hottubkachel bestaat uit twee onderdelen. Een compartiment waar je vuur in stookt en een gedeelte dat verbonden is met de hottub waar water in zit. Door een vuurtje te stoken wordt het water in de kachel warm en gaat via de bovenste slang de hottub weer in. Allemaal via natuurlijke circulatie doordat warmte vanuit nature naar boven trekt.

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Wat is de ideale hottub temperatuur?

Hoe vaak moet je de hottubkachel bijvullen?

Hoe zorg ik voor genoeg trek in de hottubkachel