Het uitkiezen van de geschikte hottub voor uw situatie kan soms erg lastig zijn. Om dit proces makkelijker te maken staat Welvaere en zijn adviseurs altijd voor u klaar om u hiermee te assisteren. Wij kunnen u eenvoudig door het proces van het kiezen van een hottub loodsen en u over alles wat van belang is informeren. Deze informatie kunnen wij op de beste manier bieden in onze showroom, omdat wij u daar alles kunnen laten zien en tegelijkertijd uitleg kunnen geven over wat u ziet.

Vanzelfsprekend kunt u ook eenvoudig informatie inwinnen over hottubs door het lezen van onze website, ons telefonisch uw vragen te stellen of een bericht te sturen naar onze adviseurs. Op deze pagina vindt u alvast de basis informatie die u nodig heeft om te bekijken welke hottub het beste bij u past.

Afmetingen en ruimte

Bij de zoektocht en het uitkiezen van een hot tub moet u zeer goed rekening houden met de afmetingen van de hottub, maar natuurlijk ook de plek waar hij komt te staan. Mocht u bijvoorbeeld weinig ruimte hebben, dan moet u goed opletten dat een hottub niet te kolosaal wordt en wel goed past op de aangewezen plek.

Afmetingen van onze hottubs kunt u gemakkelijk op de productpagina vinden van de desbetreffende hot tub bij het tabblad “Aanvullende informatie”. Wilt u liever de invulling over laten aan onze adviseurs, dan is dat ook mogelijk! U kunt gerust een plattegrond of tekening meenemen naar onze showroom of opsturen, zodat wij u kunnen adviseren over de meest geschikte hottub. Schroom niet om hierover bij ons informatie in te winnen, want zelfs voor de kleinste tuinen hebben wij een oplossing.

Hot tub KachelSoort hottubkachel

Naast verschillende afmetingen in tubs zijn er ook verschillen in de kachels die wij gebruiken. Zo hebben wij een aantal hottubs waar gebruik gemaakt wordt van een interne hottubkachel, maar ook verschillende waar gebruik gemaakt wordt van een externe kachel. Het is belangrijk om aan de keuze van een kachel ook aandacht te besteden, zodat u goed kunt beslissen wat het beste bij u past.

Ten eerste zal het een kwestie van smaak zijn. Sommige mensen vinden het uiterlijk van een hot tub met een interne kachel mooier dan een externe kachel en zo zijn er ook personen die liever een externe kachel willen.

Ten tweede heeft de keuze tussen de soorten kachels ook betrekking op de beschikbare ruimte. Mocht u bijvoorbeeld weinig ruimte in uw tuin hebben en graag een compacte hot tub willen hebben, dan is een hottub met een interne kachel de beste oplossing. Daarnaast heeft u in de hottubs met een externe kachel over het algemeen meer zitruimte en is deze geschikt voor een groter aantal personen.

In beide soorten kachels hebben wij ook nog verschillende varianten, deze ziet u op onze informatie pagina over kachels. Zowel van de interne kachels als externe kachels hebben wij sterkere varianten, zodat u de stooktijd van het water kan verminderen. Voor onze hottubs worden alleen de beste aluminium kachels gebruikt.

Materialen

Van oorsprong werden hottubs in Scandinavië volledig vervaardigd uit hout. De reden hiervan was dat toentertijd er nog geen materialen waren waarmee de kwaliteit van de hottub verhoogd kon worden. Gelukkig zijn er hedendaags verschillende materialen waarvan hottubs gemaakt kunnen worden welke kwalitatief vele malen beter zijn. Waar door fabrikanten nog vele LDPE en HDPE hottubs worden geproduceerd, hebben wij gekozen voor het maken van glasvezelversterkte kunststof hottubs.

Wij hebben hiervoor gekozen omdat dit binnen de evolutie van de hottubs de laatste stap is geweest. Begonnen is met de houten hottubs, later kwamen de plastic, LDPE en HDPE hottubs en uiteindelijk is dit uitgegroeid tot glasvezelversterkte kunststof hot tubs. De reden hiervoor is vrij simpel, namelijk het feit dat dit materiaal het stevigste is, beste tegen de temperatuur verschillen kan en zeer eenvoudig schoon te maken is.

Wij laten dit gerust aan u zien in onze showroom, zodat u het in het echt kan aanschouwen.

Naast het materiaal van de binnenkuip van de hottub is natuurlijk hetgeen wat eromheen zit ook erg belangrijk. Voor het afbouwen van uw hottub wordt veelal hout gebruikt. Wij werken met de beste materialen, zodat wij uiteindelijk u een hoogwaardige hottub kunnen leveren. Bij Welvaere kunt u onder andere kiezen voor sparrenhout, thermohout, eiken, red cedar, steigerhout. Lees hier meer over op onze houtsoorten informatie pagina! Het is namelijk erg belangrijk om te kijken welke houtsoort u het mooiste vindt en welke natuurlijk het beste bij de rest van uw tuin past. Wilt u de houtsoorten in het echt bekijken, kom dan naar onze showroom.

Accessoires

Waar u sowieso dient te kiezen voor de kleur van de binnenkuip, houtsoort en soort kachel kunnen er nog vele extra opties toegevoegd worden aan uw hottub. Hierbij kunt u denken aan een bubbelsysteem, jetsysteem, verlichting, maar ook wat praktische accessoires zoals een deksel, isolatie of een extra meter kachelbuis.

Al deze opties kunnen wij u laten zien in onze showroom en u kunt natuurlijk op onze website ook veel informatie hierover vinden. Onze adviseurs kunnen op basis van uw wensen zeer goed bekijken welke accessoires en opties wellicht geschikt zijn voor u. Mocht u bijvoorbeeld graag uw hottub op de snelste manier warm krijgen, denk dan aan extra isolatie en een deksel als optie. Hiermee ontsnapt zo min mogelijk warmte en kan de hot tub op de meest efficiënte manier opwarmen.

Bekijk onze hottub accessoires

Advies

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u graag advies ontvangen van één van onze adviseurs, dan staan wij graag voor u klaar. Onze centraal gelegen showroom in Barneveld is vijf dagen in de week voor u open. Daarnaast zijn wij op deze dagen ook eenvoudig telefonisch te bereiken en vanzelfsprekend kunt u ons ook via e-mail en/of ons ticketsysteem bereiken. Wij zien u graag in onze showroom en lopen graag met u langs alle producten.

Informatie

Showroom

Wilt u graag uw toekomstige hottub in het echt bekijken? Dat kan! Kom 4 dagen per week langs in onze showroom in Midden Nederland. Lees meer ...

Informatie

Wilt u graag wat meer informatie over de hottub en hoe deze werkt? Wij bieden informatie over alles. Lees meer ...

Hottub zelfbouw

Een hottub zelfbouwen is een uitdagend en leuk project. Bij het bouwen van een hottub komen wel wat belangrijke zaken kijken. Lees meer ...

Zoeken

Verder lezen