No items found.

Het verschil tussen een houten en kunststof hottub

Denk je aan een authentieke hottub, dan denk je waarschijnlijk snel aan een volledig houten bad met een houtkachel. Naast de houten hottub is er ook de hottub met een kunstsof kuip. Zo’n hottub heeft de look en feel van de traditionele houten hottub maar met een kunststof binnenbak.

Ducktub hottubs bekijken

De volledig houten hottub

Een bad volledig van hout is een 100% natuurlijk product. Het heeft dan ook een natuurlijke, traditionele uitstraling. Wel vraagt deze soort hottub flink wat onderhoud als je hem mooi en goed wilt houden. Wanneer de hottub niet gevuld is met water, gaat het hout uitdrogen. Dit zorgt ervoor dat het hout rondom het bad mogelijk gaat krimpen wat er weer voor zorgt dat er lekkage kan ontstaan. Wanneer je lang gebruik wilt maken van een houten hottub is het belangrijk om het hout dan ook goed te onderhouden. Met vochtige weersomstandigheden is het lastig gebleken om de hottub goed te onderhouden en helaas is het in Nederland vaak vochtig.

Door de grote groeven die in het hout zitten is de hottub wat lastiger schoon te maken. Vuil trekt in het hout en gaat tussen de naden zitten. Vaak is een houten hottub maar een paar jaar in gebruik.

De kunststof hottub

In vergelijking met een houten hottub heeft een kunststof hottub een aantal gebruiksvriendelijke voordelen. Door het gebruiken van een kuip aan de binnenkant van het hout is deze hottub 100% waterdicht, in alle weersomstandigheden. De kunststof hottub kan dan ook perfect een langere periode zonder water staan.

De kuip in de hottub is gemakkelijk schoon te houden. De kunststof hottub is namelijk schoon te maken door een sopje te gebruiken en de kuip af te nemen. Dit neemt een stuk minder tijd in beslag dan bij een houten hottub.

Een kunststof hottub heeft wel net zoals de houten hottub onderhoud nodig. Vaak wordt de kuip afgewerkt met hout aan de buitenzijde om ervoor te zorgen dat de hottub toch het authentieke gevoel geeft. Net zoals bij de houten hot tub gaat het hier om een natuurlijk product dat  onderhoud nodig heeft.

Voordelen van een kunststof kuip

  • Fijn zitcomfort
  • Minder onderhoud
  • Makkelijk schoon te maken
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Volledig lekvrij

Kuip van glasvezelversterkt kunststof

Onze Ducktubs hebben een kuip van glasvezelversterktkunststof en een buitenkant van duurzaam thermohout. Het beste van twee werelden dus! Omdat wij de hottubs helemaal zelf maken, heb jij de keuze welke opties jij er wel en niet in wilt. Kies je bijvoorbeeld voor een houtkachel, elektrische verwarming of toch een biobrandstofkachel? En zijn bubbels of jets iets voor jou, of juist helemaal niet? Je kiest het helemaal zelf!

Soorten kunststof hottubs

Volledig naar wens samen te stellen. Gratis geleverd in Nederland.

Onze direct leverbare hottubs

Geen lange wachttijden, gewoon direct genieten! Onze direct leverbare modellen staan te wachten op een nieuwe eigenaar.

No items found.

Hottub onderhoud; echt niet moeilijk

Na de warme zomer, regenachtige herfst, ijskoude winter en zonnige lente is het eigenlijk altijd een goed moment om de hottub te onderhouden. Wanneer je zo lang mogelijk van de hottub wilt genieten raden wij aan om de hottub iedere seizoenswisseling een grotere onderhoudsbeurt te geven.

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt is het handig om het filtersysteem onder handen te nemen. De kuip goed schoon te maken. Het hout te checken en indien nodig te lakken en de kachel goed schoon te maken. Als je het goed doet, is het onderhouden van de hottub echt niet veel werk. Je moet het alleen wel doen.

Lees meer

Benieuwd hoe wij onze producten maken?

Wij zijn de ontwerpers en makers van onze producten, producten waar we zelf helemaal fan van zijn. Bij Welvaere vind je meerdere productiehallen en fabrieken waar onze producten vorm krijgen, allemaal op Nederlandse bodem.

Wij vinden het fijn om zoveel mogelijk in eigen hand te hebben. Op deze manier zorgen wij voor producten van hoogstaande kwaliteit. In Nijkerk vind je de productiehal voor onze Ducktub hottubs en in Putten staat onze fabriek voor de Tønsauna’s. Sinds 2021 zijn we ook mede-eigenaar van een glasvezelbedrijf dat hottubs maakt in Estland.

Een kijkje nemen in de werkplaats?

Persoonlijk advies in ons Experience Center

Bij Welvaere in Nijkerk langskomen is altijd feest - als je van een leuk gesprek en goede koffie houdt tenminste. Iets anders mag ook, net waar jij zin in hebt. En het gesprek is niet alleen leuk, het is ook deskundig. Onze adviseurs Kevin, Sven, Bart & Joppe weten namelijk alles van onze producten.

En wil je even proefzitten of de kachel zelf aansteken? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Wanneer je een hottub, sauna of spa koopt wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent.

Kom naar ons Experience Center

Hottub kopen bij Welvaere

Als je een hottub kopen wil bij Welvaere, raden we altijd aan een bezoekje te brengen aan ons Experience Center. Daar bekijk je jouw favoriete model in het echt, krijg je advies van onze ervaren adviseurs over een hottub kopen en maken wij een offerte helemaal voor jou op maat.

Is die akkoord en wil je de hottub kopen? Dan ontvang je de aanbetalingsfactuur via de mail en gaan wij voor je aan de slag! Vlak voor levering krijg je de restfactuur en niet veel later kan het genieten in de tuin echt beginnen!

De wellnessparadijsjes
van onze klanten

Manon & Kevin

Heerlijk knus met z'n tweeën de dag afsluiten in de Ducktub Ovalti; Manon en Kevin doen het bijna iedere dag. Wat er dan niet mag ontbreken lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Chris & Wilco
🇪🇸

In het mooie Spanje genieten Chris en Wilco van een Ducktub Hjorn op hun prachtige dakterras. Hoe zij die daar hebben gekregen en nu van het mooie uitzicht genieten vanuit de hottub lees je in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Valerie

Valerie en haar gezin genieten samen van een Ducktub Bjorn in hun prachtige tuin. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun #withwelvaere klantverhaal.

Lees het hele verhaal
Vanessa

Vanessa en haar gezin hebben gekozen voor de hybride Ducktub Extern, met elektrische verwarming én houtkachel dus. Benieuwd hoe zij dit ervaren? Je leest het in hun ervaringsverhaal.

Lees het hele verhaal
Suzan & Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis (foto 2) 😂💛

Lees het hele verhaal
Manouk & Michel

Toen ik aan het scrollen was door Instagram, kwam ik Welvaere tegen. Ik liet de hottubs aan mijn vriend zien en waren gelijk verkocht

Lees het hele verhaal
Jennie
Almere

Wat een droom dit ❤️✨🧖🏻‍♀️

Lees het hele verhaal
Suzan en Freek

Met m’n hottie in onze nieuwe hottub. 😍😍 toch een stúk fijner dan die wasmand in ons vorige huis

Lees het hele verhaal
Volg ons op instagram

Veelgestelde vragen

Lees hieronder of kijk op help.welvaere.nl

Hoe kan ik de hottub het beste schoonmaken?

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een hottub?

Welke opties kan ik allemaal aan mijn hottub toevoegen?