Verschil houtgestookte hottub en elektrische hottub

In de avond wanneer je echt even klaar bent met de dag. Op zo’n moment klinkt een avondje badderen in een hottub heel erg aanlokkelijk. Je ogen even helemaal sluiten, je volledig laten verwarmen door het warme water en echt even tijd voor jezelf. Dat wil je, en dat snappen wij maar al te goed!

Zo’n hottub heb je niet 1,2,3 in je tuin staan. Want, er zijn zoveel mogelijkheden waar je over na moet denken. Denk bijvoorbeeld aan de manier van verwarmen, met luxe opties of zonder. In dit artikel vertel ik je graag meer over de verschillen tussen de houtgestookte en elektrische hottub.

Wat is een houtgestookte hottub?

Een houtgestookte hottub is de traditionele hot tub. Een hottubs zoals die vroeger bedacht is. Het water in de houtgestookte hottub wordt met een vuurtje verwarmd. Dit vuurtje maak je in de houtkachel die naast of in de hottub staat.

Dat verwarmen gaat geheel middels natuurlijke circulatie. Er komt geen stroom bij kijken, alleen houtblokken en een vuurtje. In de kachel komt namelijk water te staan, deze is dubbelwandig.

Welvaere badjas

 Je hebt altijd een compartiment waar je een vuur in stookt en daaromheen zit een ruimte waar het water in zit. Dit gedeelte is altijd in contact met de hottub. Via de onderste doorvoer loopt het koude water de kachel in, wordt warm, en gaat vanzelf via de bovenste doorvoer de hottub weer in. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke circulatie.

Hottubs bekijken
Balboa hottub

De elektrische hottub

De elektrische hottub heeft alles wat een houtgestookte hottub ook heeft. De natuurlijke look en feel, vaak ronde vorm, houten afwerking maar geen houtkachel. Deze hottub wordt namelijk verwarmd, net zoals een bubbelbad, door een elektrisch verwarmingselement. De elektrische hottubs van Welvaere worden verwarmd met een Balboa systeem.

Welvaere badjas

Het Amerikaanse merk Balboa is een toonaangevend merk binnen de whirlpool en hottub markt, perfect dus om onze Ducktubs mee te verwarmen. Aan de buitenkant wordt een display gemonteerd waar je gemakkelijk de warmte kunt instellen. Het Balboa systeem heeft in principe geen krachtstroom nodig en kan gewoon aangesloten worden op het normale stroom netwerk. 

Elektrische hottub

Verschil elektrische hottub en houtgestookte hottub

De verschillen tussen een elektrische hottub en een houtgestookte hottub zijn dus eigenlijk niet heel erg groot. Het enige grote verschil is de manier van verwarmen. Bij een houtgestookte hottub ben je even bezig met het stoken van hout terwijl je in een elektrische hottub direct kunt genieten van de warmte. Mits, deze natuurlijk een poosje aangesloten is. 

Het werkelijke verwarmen gaat namelijk bij een houtgestookte hottub een stuk sneller. Met gemiddeld 2 uur is de hottub al op een aangename temperatuur terwijl de elektrische hottub zo’n 1 à 3 graden in het uur verwarmd. Je kunt dus alleen in een elektrische hottub stappen als die al een aantal uur aan heeft gestaan. Daarom raden wij ook altijd aan om de elektrische hottub altijd aangesloten op het stroom te hebben, zo hoef je niet twee dagen van te voren te bedenken of je erin wilt. Maar kun jij iedere avond in een warme hottub stappen zonder al te veel moeite.

hoe werkt een hottub

Speel hieronder de quiz 

En kom erachter of de houtgestookte, elektrische hottub of Hybride hottub het beste bij jou past!

0%

Wat ben jij in je vrije tijd?

Hottub demammavan

Wat doe je liever in je vrije tijd?

Welvaere buitenkeuken

Weet jij altijd wat je gaat doen in je vrije tijd?

Datenight Welvaere hottub ducktubs

Wat is jouw ideale vakantie

Wat doe jij graag in de avond

houtgestookte hottub of jacuzzi

Ik typeer mijzelf als

Hottub Ducktub bubbels Welvaere

Houtgestookte hottub of jacuzzi
Houtgestookte hottub

De houtgestookte hottub past het beste bij jou! Jij vindt het niet erg om in je vrije tijd lekker bezig te zijn en zit niet graag stil. Daarom is de hottub echt iets voor jou, lekker bezig zijn met het opwarmen van het water en een vuurtje stoken. Dit hoef je niet ver van tevoren te plannen, binnen 2 uur is de hottub al heerlijk op temperatuur.


Bekijk de Houtgestookte hottubs nu

De elektrische hottub

F|ijne momenten creeren

De elektrische Balboa hottub past het beste bij jou! Jij vindt het heerlijk om in je vrije tijd rustig aan te doen, daar is het immers ook voor bedoeld. Daarom past de elektrische Balboa hottub goed bij jou. Deze hottub is elektrisch verwarmd, warmt 2 graden op per uur, maar door de constante verwarming blijft het water op temperatuur. De elektrische hottub zorgt dus voor gemak. Lees hier meer over elektrisch verwarmen.


Bekijk de Elektrische hottubs nu

Best of both worlds

Welvaere luxe hottub

Best of both worlds: De Hybride hottub past het beste bij jou! Een beetje uitdaging ga je niet uit de weg, maar je vrije tijd is ook om te ontspannen en rustig aan te doen. De hybride hottub wordt deels door middel van een houtkachel en deels elektrisch verwarmd. De hottub zal warm gehouden worden door het elektrische verwarmelement, waardoor je alleen nog maar de laatste paar graden hoeft te stoken met hout.


Bekijk de hottubs nu nu

Wil je meer weten over onze hottubs?

Wil je graag meer informatie of meer weten over onze elektrische of houtgestookte hottubs? Wij bij Welvaere hebben voor iedereen een passend model en passende oplossing. Het is zelfs mogelijk om een combinatie te maken van een houtgestookte en een elektrische hottub. Stel jouw elektrische hottub in op zo’n 25 graden en verwarm het laatste beetje met een hout gestookt vuurtje. Zo creëer je het beste van twee werelden. 

Onze adviseurs beantwoorden met liefde al jouw vragen over de hottubs en onze mogelijkheden. Vraag online een offerte aan, die direct in je mailbox belandt of breng een bezoekje aan ons experience center in Nijkerk.

Sanne
19 mrt 2021
Geschreven door Sanne
Wellness Expert