Puur en schoon water in de hottub

Hottub waterfilter

Uiteraard wil je in een heerlijk fris en schoon bad plaatsnemen. Een hottub met vies water, een muffe geur of zelfs algen in het water is niet aantrekkelijk. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor; namelijk een hottub waterfilter. 

Hottub waterfilter

Wat doet een waterfilter?

Een waterfilter kun je ook een filterpomp noemen. Deze pomp filtert het water uit de hottub. Bij ons heb je de mogelijkheid om een filter toe te voegen aan jouw hottub. Dit filter wordt in onze eigen werkplaats aan de hottub gemonteerd zodat jij iedere dag van heerlijk water kunt genieten. Door de combinatie van een filterpomp met een UV-filter haal je het grove vuil uit het water en het UV-filter doodt de bacteriën. 

Het hottub waterfiltersysteem

Het filtersysteem bestaat filterpomp, dat is gevuld met filter glas, en een UV-lamp. De filterpomp heeft vier verschillende standen namelijk closed, filter, backwash en rinse.

Closed: Dit houdt in dat het filter niets doet. Zorg er ook altijd voor dat de pomp nu uit staat, staat hij op closed dan is het dus belangrijk dat het filter echt uit staat. Is dit niet het geval, dan brandt de pomp door.

Filter: Het systeem is bezig met filteren, de pomp staat nu aan.

Backwash: Gemiddeld moet je de hottub iedere 1,5 maand backwashen. Dit is echter afhankelijk van het gebruik, de locatie en vuil in het water. Het kan dus zijn dat voor jou geldt dat je het vaker of juist minder vaak moet doen. Bij een Backwash geeft de filterpomp zichzelf een spoeling. Doe dit zo’n 30 seconden. 

Rinse: Met deze stand wordt de kop van het filtersysteem schoon gemaakt. Doe dit altijd na het backwashen. Dit doe je zo’n 20 seconden.

Kan mijn hottub ook zonder waterfilter?

Je hebt niet perse een waterfilter nodig voor een hottub. Let wel op dat je dan echt aanzienlijk minder lang met het water in de hottub doet. Zonder waterfilter blijft het water namelijk maar een weekendje fris en schoon. Gebruik je de hottub ook ieder weekend dan is dit natuurlijk voldoende.

Toch, raden wij een hottub waterfilter wel bij iedereen aan. Om ieder weekend je hottub schoon te maken, te vullen en weer in warm te stoken is best wel een werk. Van diverse klanten horen we dat dit best een drempel kan zijn om de hottub in te stappen. Het plezier gaat er vanaf. Deze klanten besluiten dan ook om op een later moment een filter toe te voegen. 

Hottub demammavan

Meer informatie over een hottub met waterfilter?

Zie je jezelf in de toekomst al zitten in een hottub? Een hottub met waterfilter brengt plezier en ontspanning naar jouw achtertuin en een hoog gebruikersgemak. Altijd schoon en fris water terwijl jij in de hottub stapt. 

In ons grote Experience Center in Nijkerk, beleef en ervaar je onze hottubs. Je kunt al jouw vragen stellen aan een van onze adviseurs en een kijkje nemen in de werkplaats. Staat er binnenkort een mooie Ducktub met waterfilter bij jou in de achtertuin?

Sanne
28 mei 2021
Geschreven door Sanne
Wellness Expert