Uitgelicht: De hottub met jets

Tot rust komen in een houtgestookte hottub, met een goed boek, een heerlijk drankje en een ontspannende rugmassage. Een droom van veel mensen. Het is tijd om deze droom uit te laten komen. 

Jij hebt straks die superfijne hottub met jets in je tuin staan en creëert zo je eigen wellness paradijs. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over deze hottub met jets.

Hottub met jetsysteem

Wat is een hottub met jets?

Een hottub met jets, jet systeem of jetstream is een luxe hottub. Denk hierbij aan een bubbelbad, whirlpool of spa waar deze jets vaak ook in verwerkt zijn alleen dan in een houtgestookte hottub. De zes jets worden gemonteerd op 1 vaste zitplek. 4 kleinere massagejets voor bovenin de rug en 2 grotere voor de onderrug. Je kunt deze jets allemaal afzonderlijk van elkaar verstellen voor een nog fijnere massage. De jest zijn perfect weggewerkt in de kuip waardoor het oppervlakte met de kuip gelijk blijft. Wanneer de jets aan staan, wordt er water met een harde kracht door de jets gespoten. 

Op het moment dat je hier voor gaat zitten, krijg je een heerlijke rugmassage door de waterstralen. Op deze manier ervaar je in een hottub met jets dat heerlijk ontspannen gevoel wat een bubbelbad ook geeft. 

Wat kost een hottub met bubbelbad functie?

Een wellness product voor in je achtertuin kopen, dat doe je niet zomaar. Hier denk je goed over na. De prijs van een houtgestookte hottub hangt van verschillende dingen af en de keuzes die je maakt. Wil je de hottub bijvoorbeeld basic houden of juist luxe door een jet systeem toe te voegen.

Met z’n tweetjes erin ontspannen, met het hele gezin of ook met vrienden? Al deze punten en extra’s die je kiest hebben invloed op de prijs van een hottub. De hottubs, waarbij deze extra’s mogelijk zijn, beginnen met een basisprijs vanaf €2.845,-. 

Ook hottub met jets in je tuin?

Type hottub

De prijs van een houtgestookte hottub is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het aan te raden om te kijken naar de grootte, kleur, model en het aantal personen. De kleinste hottub geeft ruimte aan twee personen en de grootste wel aan acht personen. In verschillende hottubs kunnen wellicht hetzelfde aantal mensen, maar de basisprijs hiervan kan wel verschillen.

Ducktub hottub Welvaere

Extra opties

Bij Welvaere kun je iedere op maat gemaakte hottub upgraden met extra luxe opties. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een bubbelsysteem, jetsysteem of onderwaterverlichting. Allemaal onderdelen die in de hottub van jouw dromen kunnen komen.. 

Een Jet Systeem is dus zo’n extra optie en kost 995,00. Deze kosten komen altijd nog bovenop de kosten van de kale hottub; de basisprijs. Op deze manier kun je jouw hottub helemaal samenstellen en is deze bij niemand hetzelfde. 

Stroom kosten

Een jetstream maakt geen gebruik van krachtstroom en kan op het gewone stroom aangesloten worden. (220). Hierdoor zijn de kosten van het jetsyteem nihil. Als voorbeeld: een gewone stofzuiger gebruikt meer stroom dan de jets in je hottub. 

De kosten van andere onderdelen die je bij je hottub kiest zijn ook niet erg hoog. Dit komt ook doordat deze onderdelen niet continu aan hoeven te staan. Hier kun je meer lezen over de kosten van een hottub per maand.

De hottub van jouw dromen uitzoeken?

Voel, ervaar, beleef en ontdek de hottub van jouw dromen in onze showtuin. Kevin, Alessandro en Rouben helpen je graag met het uitzoeken hiervan.

Showroom
Ducktub hottub kunststof

Onderhoud hottub met jets

Wanneer je zo lang wilt genieten van je eigen hottub dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel werk gaat daar niet in zitten, maar het is wel belangrijk om te doen. 

Onderhoud hout

Onbehandeld hottub hout wordt snel grijs als het in aanraking komt met water en zonlicht en zal na een tijdje aangetast worden door groene alg en schimmels.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om het hout van jouw hottub zo snel mogelijk na aanschaf te behandelen door het hout te lakken, beitsen of oliën. Lees hier meer over hoe je het hout rondom jouw hottub goed kan behandelen.

Onderhoud onderdelen

Het jet systeem heeft niet veel onderhoud nodig. Wanneer de hottub leeg is, er zit dus geen water in. Zet je het systeem 1 minuutje aan, zo spuiten de leidingen zichzelf schoon.

Voordelen hottub met jetstream

Het is niet alleen heerlijk ontspannen in een hottub met jetstream.  Er zijn meer voordelen van een hottub in je tuin. Bekijk hieronder de voordelen van een houtgestookte hottub.

Ontspannen voor de spieren

Het warme water zorgt voor ontspannen spieren.  Een warm bad stimuleert de bloedsomloop, waardoor je spieren even kunnen ontspannen en dankzij de versnelde stofwisseling worden beschadigingen vlotter hersteld. Daarnaast worden de spieren in je rug ook extra gemasseerd door het jetsysteem. Extra ontspannen dus!

Kunststof hottub

Verbeterde bloedcirculatie

Door het lekkere warme water klopt je hart sneller en stroomt je bloed ook sneller door je lichaam. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en krijgen je spieren bijvoorbeeld meer zuurstof.

Betere nachtrust

Wanneer je een poosje hebt genoten in een houtgestookte hottub, merk je al snel dat je een beetje loom bent. Je kan best een dutje doen of gewoon lekker naar bed. Je lichaamstemperatuur stijgt tijdens het nemen van een warm bad.

Dat betekent dus ook dat het weer moet afkoelen. Dat afkoelingsproces gebeurt ook voordat je gaat slapen. Wanneer je dus uit het warme bad stapt en je lichaam begint met afkoelen, betekent dat voor je hersenen niet veel meer dan: slapen!

Meer informatie over een hottub met jetsysteem?

Wil jij je droom in vervulling laten gaan? Wij geven je graag meer informatie over een hottub met jets of andere fijne wellness producten voor in jouw achtertuin. Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center. Wij helpen je graag!

Sanne
05 jun 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert