mountain

Verschil houtgestookte hottub en elektrische hottub

In de avond wanneer je echt even klaar bent met de dag. Op zo’n moment klinkt een avondje badderen in een hottub heel erg aanlokkelijk. Je ogen even helemaal sluiten, je volledig laten verwarmen door het warme water en echt even tijd voor jezelf. Dat wil je, en dat snappen wij maar al te goed!

Arrow left
Arrow right
No items found.

Zo’n hottub heb je niet 1,2,3 in je tuin staan. Want, er zijn zoveel mogelijkheden waar je over na moet denken. Denk bijvoorbeeld aan de manier van verwarmen, met luxe opties of zonder. In dit artikel vertel ik je graag meer over de verschillen tussen de houtgestookte en elektrische hottub.

Wat is een houtgestookte hottub?

Een houtgestookte hottub is de traditionele hot tub. Een hottubs zoals die vroeger bedacht is. Het water in de houtgestookte hottub wordt met een vuurtje verwarmd. Dit vuurtje maak je in de houtkachel die naast of in de hottub staat. Dat verwarmen gaat geheel middels natuurlijke circulatie. Er komt geen stroom bij kijken, alleen houtblokken en een vuurtje. In de kachel komt namelijk water te staan, deze is dubbelwandig.

Je hebt altijd een compartiment waar je een vuur in stookt en daaromheen zit een ruimte waar het water in zit. Dit gedeelte is altijd in contact met de hottub. Via de onderste doorvoer loopt het koude water de kachel in, wordt warm, en gaat vanzelf via de bovenste doorvoer de hottub weer in. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke circulatie.

De elektrische hottub

De elektrische hottub heeft alles wat een houtgestookte hottub ook heeft. De natuurlijke look en feel, vaak ronde vorm, houten afwerking maar geen houtkachel. Deze hottub wordt namelijk verwarmd, net zoals een bubbelbad, door een elektrisch verwarmingselement. De elektrische hottubs van Welvaere worden verwarmd met een Balboa systeem.

Het Amerikaanse merk Balboa is een toonaangevend merk binnen de whirlpool en hottub markt, perfect dus om onze Ducktubs mee te verwarmen. Aan de buitenkant wordt een display gemonteerd waar je gemakkelijk de warmte kunt instellen. Het Balboa systeem heeft in principe geen krachtstroom nodig en kan gewoon aangesloten worden op het normale stroom netwerk.

Verschil elektrische hottub en houtgestookte hottub

De verschillen tussen een elektrische hottub en een houtgestookte hottub zijn dus eigenlijk niet heel erg groot. Het enige grote verschil is de manier van verwarmen. Bij een houtgestookte hottub ben je even bezig met het stoken van hout terwijl je in een elektrische hottub direct kunt genieten van de warmte. Mits, deze natuurlijk een poosje aangesloten is.

Het werkelijke verwarmen gaat namelijk bij een houtgestookte hottub een stuk sneller. Met gemiddeld 2 uur is de hottub al op een aangename temperatuur terwijl de elektrische hottub zo’n 1 à 3 graden in het uur verwarmd. Je kunt dus alleen in een elektrische hottub stappen als die al een aantal uur aan heeft gestaan. Daarom raden wij ook altijd aan om de elektrische hottub altijd aangesloten op het stroom te hebben, zo hoef je niet twee dagen van te voren te bedenken of je erin wilt. Maar kun jij iedere avond in een warme hottub stappen zonder al te veel moeite.

Gerelateerd product
Ducktub Extern
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Wil je meer weten over onze hottubs?

Wil je graag meer informatie of meer weten over onze elektrische of houtgestookte hottubs? Wij bij Welvaere hebben voor iedereen een passend model en passende oplossing. Het is zelfs mogelijk om een combinatie te maken van een houtgestookte en een elektrische hottub. Stel jouw elektrische hottub in op zo’n 25 graden en verwarm het laatste beetje met een hout gestookt vuurtje. Zo creëer je het beste van twee werelden. Onze adviseurs beantwoorden met liefde al jouw vragen over de hottubs en onze mogelijkheden. Vraag online een offerte aan, die direct in je mailbox belandt of breng een bezoekje aan ons experience center in Nijkerk.

Maak een afspraak

Bekijk deze blogs ook

Voordelen van een warm bad

Bekijken

Waar moet je op letten bij het kopen van een hottub?

Bekijken
Corner Icon