De tuintrends van 2020

Het voorjaar lonkt, de krokussen staan al in bloei en we hopen op een zacht voorjaarszonnetje. Je krijgt echt zin om weer lekker naar buiten te gaan. Lekker genieten in een stadspark, het bos, aan het strand of gewoon in je eigen achtertuin.

De tuin is misschien niet iets wat je geregeld aanpast. Toch zijn er veel mogelijkheden om je tuin af en toe een nieuwe uitstraling te geven. Benieuwd hoe je je tuin omtovert naar de tuintrends van 2020? Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

Ducktub hottub Welvaere

1. De rustgevende tuin

Een echte tuintrend van 2020 is de tuin waarin je echt tot rust komt. In het dagelijkse leven zijn we steeds gehaaster, maar in de tuin zou je echt tot rust moeten komen. Daarom staat deze trend geheel in het teken van onthaasten.

Houten vlonders, borders en vijvers zorgen voor rust en eenheid. Deze tuin heeft geen heftige kleuren of extreme vormen. Wittinten en transparante kleuren zorgen voor een extra kalmerend effect. Voor de ultieme ontspanning heb je in deze tuin ook een houtgestookte hottub of sauna staan waarin je echt tot rust kan komen. Eerder schreven we al een blog over hoe je een echte wellness tuin maakt. Deze blog kun je hier lezen.

Dit heb je nodig 

 • Natuurlijke materialen;
 • Comfortabele meubelen;
 • Een ontspannen sfeer;
 • Wellnessproducten zoals een hottub of sauna.
Hottub kunststof water

2. De duurzame tuin

Duurzaamheid binnenshuis is al heel populair, maar heb je ook wel eens nagedacht over een duurzame tuin? Een duurzame tuin is helemaal niet ingewikkeld en levert veel moois op. 

Wanneer je begint met het kweken van je eigen groente en fruit ben je al duurzaam bezig. Daarnaast is eigen gekweekte groente niet alleen goed voor het milieu, ook voor je lichaam. Voor zo’n moestuin hoef je echt geen grote boerderij te hebben. Sla, tomaatjes, komkommers en aardbeien hebben niet veel ruimte nodig en kun je al op een klein stuk grond verbouwen. 

Dat al het regenwater zomaar de grond in verdwijnt is zonde als je het ook kunt hergebruiken. Koop een regenton of andere bak en vang het regenwater hierin op. Je kunt het regenwater zo weer gebruiken om je planten te besproeien. 

Dit kun je doen in een duurzame tuin

 • Composteren
 • Regenwater hergebruiken
 • Planten die je kunt eten
 • Groenten in de tuin
 • Gebruik van duurzame materialen

3. De groente tuin

De tijd dat we de achtertuin volledig betegelde is voorbij. Een van de tuintrends van 2020 is een groene achtertuin. Een groene achtertuin komt pas echt tot leven als er genoeg ruimte is voor vlinders, insecten en vogeltjes.

Ontspannen in een groene achtertuin gaat ook veel gemakkelijker. Jij drinkt toch ook liever een kop warme thee in een groene omgeving, met geluid van vogels, gezoem van bijen en de geur van bloemen? Wanneer je je tuin echt wilt gebruiken om te ontspannen zijn planten, bloemen, struiken en bomen echt een must. Het is zelfs bewezen: Groen maakt de mens gelukkiger! 

Dit heb je nodig in de groene achtertuin

 • Nectar rijke planten; 
 • Een insectenhotel;
 • Bomen & struiken;
 • Kleurrijke bloemen en planten.
Kunststof hottub

Wil jij die tuin met tuintrends van 2020?

Wanneer jij de tuin van 2020 wilt, combineer je deze drie trends met elkaar. En heb jij in de zomer een heerlijk ontspannen en verkoelende achtertuin waar je echt in gaat genieten. Van het buiten zijn, de natuur, het plukken van je eigen aardbeien en van de rust die je hebt gecreëerd.

Wij kunnen je in ieder geval helpen met het realiseren van wat extra ontspanning in je achtertuin. Wil je meer informatie over een hottub of buitensauna in je achtertuin? Kom dan eens vrijblijvend langs in onze showroom. Wij helpen je graag!

Kom langs!
Experience center Welvaere Nijkerk
Sanne
09 mrt 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert