mountain

Tips van een tuinarchitect voor een perfecte wellness tuin

Met een hottub of sauna creëer je natuurlijk een echte wellnesstuin. Daarnaast zijn er volgens tuindesigner Jan Temmermans van Temm & Tuin nog een aantal andere punten waar je rekening mee zou moeten houden om er de perfecte ontspanningsplek van te maken. Hij vertelt je alles over wellness toevoegen in je tuin.

Arrow left
Arrow right
No items found.

In alle rust en privacy ontspannen

Als je in de hottub of sauna zit is het natuurlijk fijn als je hier een beetje privacy bij hebt. Hier kun je op verschillende manieren voor zorgen: “Met beplanting kun je een beschut plekje creëren voor jouw ontspanningsmomenten. Het is daarbij goed om te kijken naar planten en bomen die in de winter ook groen blijven. Hierbij zijn bamboe en wintergroene leibomen een goede keuze.

De weg ernaar toe

Een ander punt om rekening mee te houden zijn de paden naar de wellness toe. “Het is niet zo lekker om een pad te maken van schelpjes als je er vaak op je blote voeten overheen loopt. Grind of schelpen kunnen wel, maar dan is het goed om er stapstroken in te maken. Ook hout of stenen zijn een goede optie voor een pad naar je hottub of sauna toe.

Een hottub, sauna of spa in de tuin, hoe kies je het beste voor jouw tuin?

Je bent eruit, je wil van je tuin een plek maken om echt tot rust te komen. Met een hottub, sauna én spa zorg je hiervoor, maar wat past nu het beste bij jou? Er zijn een paar dingen waar je naar kunt kijken die de keuze makkelijker kunnen maken. 

  1. De eerste is natuurlijk een makkelijke, kies je voor ontspannen in warm water (hottub of spa) of in een warmte ruimte (sauna)?
  2. Als je kiest voor een sauna; hoeveel ruimte heb je in de tuin? Wil je hem verwarmen met een houtkachel of elektrisch? Kies je voor een panoramaraam? En dan heel of half? En kies je nog voor andere extra opties? In een handige video vertelt Chiel je hier meer over. 
  3. Als je kiest voor een warm bad, kun je kiezen tussen een hottub of spa. De belangrijkste verschillen zijn de keuze voor hoe je het water wilt verwarmen. Bij een hottub kun je kiezen voor een houtkachel, elektrisch, hybride of biobrandstof. De spa is altijd elektrisch en standaard voorzien van veel jets voor heerlijke massages. Ook de vorm is anders; een spa is vierkant en de hottubs zijn rond of ovaal (of 8-hoekig als je kiest voor de Hjorn). 
  4. Ga je voor een hottub, dan kun je deze helemaal samenstellen zoals jij dit wil. We hebben Ducktubs in verschillende vormen en maten en ook als het gaat om extra opties kies je zelf wat je er wel en niet in wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een bubbelsysteem, jets, filtersysteem etc. In deze video vertelt Bas je over 5 vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van een hottub. 

Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Klaar voor ontspanning in eigen tuin?

Kom langs in ons Experience Center en ontdek welke Ducktub of Tønsauna het best bij jouw wensen past. Onze adviseurs staan klaar om je alles te vertellen!

Bezoek plannen

Bekijk deze blogs ook

3 dingen waar je op moet letten bij jouw tuininrichting!

Bekijken

Wat zijn de tuintrends voor 2023?

Bekijken
Corner Icon