Tips om jouw vakantie thuis door te brengen

Ieder mens heeft een periode van rust nodig, vaak gaan we dan op vakantie naar een plek waar we ons prettig voelen. Dit jaar zal dat iets anders zijn, de geplande vakantie gaat misschien niet door of je hebt nog helemaal geen vakantie geboekt. Misschien wel meer dan ooit hebben wij onze rust en ontspanning hard nodig. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om thuis te ontspannen en vakantie te vieren; een vakantie voor jou en je hele gezin. Eentje om nooit meer te vergeten!

Ontspannen in een hottub

Investeer in jouw tuin

De plek waar je nu de meeste tijd zal doorbrengen, als het lekker weer is, is de tuin. Zorg ervoor dat je hier een fijn plekje van maakt, waar je graag komt. Er zijn verschillende elementen die jouw tuin tot een echt zomer paradijsje kunnen maken.

Wellness in de tuin

Niets is ontspannender dan een bezoekje aan de spa of een wellness resort. Ook dit kan je in jouw eigen tuin creëren. Een wellness paradijsje in de eigen achtertuin, je waant je even op vakantie. Er zijn verschillende wellness producten die jouw tuin flink kunnen upgraden, je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Welke hottub past bij jouw tuin?

Buitendouche

Na een warme zomerdag even afkoelen onder het koude water van de douche, gewoon in de buitenlucht. Dat gevoel voordat je de auto in stapt na een heerlijk dagje op het strand en jezelf nog even afspoelt. Een eenvoudige wellness upgrade van de tuin is dan ook een buitendouche.

Welvaere Ducktub Bjorn hottub

De houtgestookte hottub
De hottub is een op hout gestookt buitenbad, een echte eyecatcher in de tuin. Het biedt ontspanning dichtbij huis. Hottubs zijn er in alle soorten en maten, voor intieme gezelschappen of grotere groepen. Een hottub heeft ook wat avontuurlijks, je moet namelijk zelf de kachel opstoken met hout om het water op een aangename temperatuur te krijgen. Op elk moment van de dag kan je genieten van een warm bad in eigen tuin. De hottub kan zo luxe als je zelf zou willen, met bubbels of massagestralen.

 

Buitensauna
Een buitensauna brengt het ontspannen gevoel van de sauna naar de achtertuin. Op jouw eigen moment een bezoekje brengen aan jouw wellnesstuin, samen of alleen. Een sauna is niet alleen heel ontspannend, maar ook goed voor het lichaam en de gezondheid. Een sauna kan zo klein of groot als je zelf wilt, houtgestookt of elektrisch verwarmd, met veranda en/of extra kleedruimte. Met een buitensauna in de tuin waan je je in jouw eigen wellnessparadijsje.

Loungeplek
Creëer een plek in de tuin waar jij helemaal tot rust kan komen en je terug kan trekken. Dit kan al een fijn beschut en afgezonderd plekje met een heerlijke loungestoel of hangmat zijn. Waar je het gevoel hebt dat je even alleen bent en lekker een boek kan lezen. Gun jezelf ook de tijd om hier af en toe even te ontspannen.

Buiten koken
De lange zomeravonden en warme temperaturen zijn ideaal voor buiten koken. Een buiten ‘keuken’ is al simpel gecreëerd met een barbecue. Er zijn ook andere opties om het buitenkoken te realiseren in de tuin. Zo zijn er houtgestookte vuurschalen en kachels waar op gekookt kan worden en na afloop de zomeravond voortgezet kan worden met een lekker warm vuurtje. De meest luxe optie is een volledige buitenkeuken zoals we die binnen in huis ook kennen. Het buiten koken maakt de dagelijks terugkerende huishoudelijk taak net even wat leuker.

Wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin? Onze adviseurs helpen graag bij het samenstellen van jouw wellnesstuin! Of vraag vrijblijvend een brochure aan met meer informatie!

Maayke
13 mei 2020
Geschreven door Maayke
Wellness Expert