mountain

Geschikte schoonmaakmiddelen voor hottubs

Net zoals alles in en rondom huis heeft een hottub ook af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Dit hoeft niet iedere dag of week maar is ontzettend afhankelijk van jouw gebruik. We snappen dat je je misschien afvraagt op welke manier je je Ducktub het beste schoon kan maken. En wat geschikte schoonmaakmiddelen voor hottubs zijn. Daar vertel ik je vandaag wat meer over.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Schone hottubkuip

Er bestaan verschillende hottub kuipen. Zo heb je gladde kuipen, kuipen met reliëf of volledig houten kuipen. De kuipen van onze Ducktubs zijn allemaal glad en bestaan uit wel zeven lagen glasvezelsterkt kunststof met daarover drie verschillende coatings. Voor de liefhebber; MAXGUARD SW Gelcoat, AME VPRO Barrier coating, AROPOL M 105 & ENGUARD Topcoat. Hierdoor is jouw kuip beschermt tegen UV licht, chloor en corrosie. En gaat de hottub jaren mee!

En niet alleen heeft dat een groot voordeel voor de levensduur van de kuip; hij is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Door de lichtgrijze kleur van de kuip zie je eventuele aanslag goed zitten en is het gemakkelijk weg te halen. Op het moment dat je bijvoorbeeld een rand op de watergrens ziet, kun je deze al met je hand wegvegen. Bij houten kuipen, kuipen met reliëf of van een ander materiaal is dat moeilijker.

Welke schoonmaakmiddelen voor de hottubkuip?

Het beste kun je de hottub schoonmaken als al het water eruit is. Doe dit dan ook iedere keer als je het water vervangt even. Het is een kleine moeite en je houdt je hottub mooi schoon en hygiënisch. Als de hottub leeg is, kan je de gehele kuip schoonmaken en zit er geen sop of schoonmaakmiddel in het water. Zoals ik hierboven al vertelde is het schoonmaken van de kuip erg gemakkelijk door de toegevoegde coatings.

De schoonmaakmiddelen voor hottubs die je het beste kunt gebruiken zijn eigenlijk heel simpel. Je kunt kiezen voor een speciaal reinigingsmiddel voor hottub kuipen, allesreiniger of een sopje met afwasmiddel of groene zeep. Je hebt hier echt geen hardnekkige middelen voor nodig. Alles wat je nodig hebt is een gewoon huis-tuin-en-keuken sopje, een doekje en een tuinslang om het sop naderhand uit de hottub te spoelen. Je hebt zo weer een blinkende hottub.

Buitenkant hottub schoonmaken

Natuurlijk kan het zijn dat er wat vuil aan de buitenkant van de hottub komt te zitten. Hier heb je geen schoonmaakmiddel voor nodig. Vaak is dit wat opspattend water van bijvoorbeeld regen of modder of bladeren. Dit kun je gewoon tijdens je schoonmaakbeurt met de tuinslang van de houten omranding afspoelen. Wil je de buitenkant wel mooi en goed houden? Dan raden wij aan om deze regelmatig te onderhouden met tarolie voor het beste resultaat.

Schoon hottubwater

Een heel belangrijk onderdeel van een schone hottub is de kwaliteit van het water. Wil je dat je kuip, dus de hottub, schoon blijft zorg dan ook dat je water altijd schoon is. Hier kun je voor zorgen door tijdens de koop een filtersysteem toe te voegen. In combinatie met bijvoorbeeld AquaClean en een klein chloortabletje blijft je water goed schoon.

Heb je dit nou niet? Geen probleem! Ook zonder filter kun je ervoor zorgen dat het water schoon blijft. Het is dan alleen dan minder lang dan met een filtersysteem. Zorg er dan wel voor dat je het water op tijd vervangt door schoon water. Gebruik je de hottub een poos niet? Laat dan nooit het water er in staan, maar maak hem schoon en leg de deksel er weer op. Zo houd je de hottub schoon en is deze fris op het moment dat je er weer gebruik van maakt. Wanneer je wel een filter hebt is het geen probleem om er een langere tijd water in te laten zitten zonder er gebruik van te maken.

Gerelateerd product
Ducktub Hjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Sanne
Marketing - en Sales Manager

Werkt al 7 jaar bij Welvaere en weet alles van onze producten. Inmiddels manager van sales en marketing met een grote liefde voor schrijven. Oja, en ook voor pizza’s van onze eigen pizzaoven ☺️. 

Bekijk deze blogs ook

Hou houd je het water schoon van een hottub in de zomer?

Bekijken

Hottub water vervangen

Bekijken

Hoe regel je de temperatuur van een houtgestookte hottub?

Bekijken
Corner Icon